Kaj so bitkoini in zakaj jih potrebujejo? Program za pridobivanje bitkoinov. Stroški bitcoin

Od začetka leta 2017 je na ozemlju Ruske federacije prišlo do pravega razcveta okoli Criptovalyja. Skoraj vsak samozavestni uporabnik interneta je začel postavljati vprašanja o tem, kaj so ti bitcoini in zakaj so potrebni. In v tem ni nič presenetljivo, saj je od začetka leta bitcoin uspelo dvigniti ceno skoraj štirikrat. Trenutno je cena bitcoinov presegla oznako $ 4,000. In tisti, ki so hranili te kovance v torbici, so lahko dobili dober pasivni dohodek. Malo je verjetno, da vam bo katera koli svetovna banka ponudila 400% na leto, zato se zanimanje za jok stalno povečuje. Poskusimo razumeti vse podrobneje.

Informacije za "lutke": bitcoins - kaj je to?

Bitcoin je značilna značka, ki nima fizične oblike (obstaja samo na internetu). Njegovo ime je sestavljeno iz dveh besed:

 • bit - merska enota količine informacij v binarnem sistemu;
 • kovanec - kovanec.
 • Bitcoin (PTS) je prva in najdražja enota za kripto valuto, ki ima veliko skupnega s fiat denarjem (rubljev, evri), vendar je hkrati zelo drugačna od njih. Glavna razlika je v tem, da se registri te valute ne shranjujejo centralno, na primer v banki. Postavljeni so istočasno na vse računalnike, ki so vključeni v delo pridobivanja PTS. Vsakdo lahko kadarkoli pozna stanje katere koli torbice in celo tistekar nima nič opraviti s tem.

  Elementarno in čim bolj zanesljivo

  Kljub navidezni preprostosti sistema, kriptografije, vključno z bitcoinom, ni mogoče spreminjati (čeprav seveda ne prenašate podatkov nikomur), ker je sestavljena iz informacijskih blokov. , od katerih ima vsak kriptografski podpis. Razlaga bitcoinov za "lutke" - kaj je to, lahko vzamemo vzporednico med kriptografijo in običajnim denarjem za nas. PTC je digitalni kovanec, z manjšimi deli, ki smo jih nekoč klicali trivialno. Če je stvar rublja peni, potem je najmanjši del bitcoina satosh. Da bi dobili 1 rubelj, moramo imeti 100 centov, in za zbiranje 1 WC, morate dobiti 1 milijarde kock. Vsak Satoshi vsebuje informacije v obliki matematičnega algoritma. Za uvajanje satoša v promet je potrebno rešiti matematični problem, prejeti odgovor pa bo edinstven kriptografski podpis, ki ga ni mogoče ponarediti.

  Malo zgodovine

  Ustvarjalec PTS je oseba, o kateri ni znano nič, razen imena - Satoshi Nakamoto. Obstaja predpostavka, da je Satoshi le psevdonim, ki skriva celo skupino strokovnjakov, ki delajo na ustvarjanju sistema Bitcoin. Sistem PTS, ki je bil zaslužen leta 2009 in takoj postal priljubljen. Uporabljali so ga izključno programerji in nekateri znanstveniki, ki so dvomili, da bo projekt uspešen. V zgodnjih letih je bilo mogoče izdelati na desetine tisoč bitkoinov na dan, pri tem pa ni imela izjemno zmogljive in sodobne opreme. V ta namen je bil precej preprost procesor ingrafične kartice. Sam rudarski proces se je imenoval rudarstvo.

  Prve transakcije

  V istem letu je prva transakcija potekala znotraj sistema PTS. Satoshi Nakomooto je Hal Finiju poslal 10 kovancev. In v nekaj dneh je prišlo do prve bitcoin izmenjave med uporabniki. Takrat je le malo ljudi vedelo, kaj so bitcoini in zakaj jih potrebujejo, zato jih nihče ni videl v svojih vrednotah in bi tisočim PTS lahko dal tujec. Na primer, prvi nakup za PTS se je zgodil leta 2010. Potem se je Američanec Laszlo Khanec odločil, da bi bilo lepo, če bi mu nekdo prinesel par pic. Želja je bila najdena zelo hitro in kot plačilo Laszolo prevedel "kurir" deset tisoč bitcoinov.

  Kaj je nevarno bitcoin za gospodarstvo?

  Stres okoli Criptovalyja je bil prisiljen revidirati svoje zakone v številnih državah, od katerih so bile nekatere razmeroma mirne pred njegovim pojavom. V Združenih državah Amerike je bila na primer ustvarjena posebna izmenjava, ki deluje izključno s kriptografijo. V mnogih evropskih mestih lahko že plačate za nakup digitalne valute. Vendar pa obstajajo države (vključno z Rusijo), ki so bile skeptične do tovrstnih bankovcev in prepovedale njihovo pridobivanje, uporabo na svojem ozemlju.

  Strokovno mnenje

  Nekateri strokovnjaki s področja ekonomije to pojasnjujejo z dejstvom, da lahko kriptologija odpre nove priložnosti za pranje denarja in postane tudi vir dohodka za teroristične organizacije. Njene nenadzorovane emisije lahko same po sebi skrijejo resne inflacijske nevarnosti.

  Pomembno!

  Preden je mogoče pridobiti PTS, je treba ne le vedeti, kaj so taki bitcoini in zakaj so potrebni, ampak tudi upoštevati pravni vidik vprašanja, saj je mogoče dobiti pravi kazenski izraz. Fizična oseba, ki se ukvarja z izkoriščanjem kripta na ozemlju Ruske federacije, je lahko obsojena na 7 let zapora!

  Kako se pojavijo novi bitcoini?

  Vsi dobro vemo, kako na svet prihajajo novi računi fiat denarja. Za to stanje je dovolj, da začnemo s tiskarskim strojem, ki bo po potrebi izdelal toliko bankovcev. Bitkoini niso odvisni od nobenega stanja, novi kovanci pa se pojavijo kot rezultat računskih procesov, ki se pojavljajo v sistemu, na katerega se računalniki iz vsega sveta povezujejo in obdelujejo podatke. Na primer, rezident ene od tujih držav je plačal za nakup hiše s pomočjo psic. Podatki o transakcijah se zbirajo v enem samem bloku (blokovni predpomnilnik) in pridejo v sistem, ki je povezan z osebnim računalnikom, ki prebiva v Ruski federaciji in živi v Voronežu. Računalnik takoj zazna zahtevo in poskrbi za njeno obdelavo. Po opravljenih računskih operacijah in reševanju algoritmov se pojavi kriptografski podpis, ki je dodeljen temu bloku. Kot plačilo za delo, opravljeno na račun lastnika računalnika, ki se nahaja v Voronežu, se nagrade prejmejo v obliki več sto soline. Nekaj ​​kasneje vam bomo povedali, kako dobiti bitcoine in kakšne programe potrebujete za to.

  Zakaj potrebujem PTS?

  Bitcoins in cryptovolume na splošno - idealen način za izvedbo finančne transakcije brez sodelovanja posrednikov v obraz različnih bank. Od vas se ne zahteva, da nikomur posredujete osebne podatke, kar izključuje njihovo uhajanje in nadaljnjo uporabo za kakršen koli namen. Ni vam treba plačati provizije, ki ima včasih nerazumno visok odstotek. Danes lahko prebivalci večine evropskih držav prosto kupujejo na internetu popolnoma kateri koli izdelek, ki ga plačujejo bitcoini. Obstaja tudi ogromno število različnih spletnih izmenjevalcev, ki bodo vedno pripravljeni kupiti vaš PTS po najugodnejši ceni. Toda zakaj je on ljudem? Zakaj uporabljati bitcoine? Odgovor je zelo preprost. Bitcoin tečaj je nestabilen in praviloma po rahlem padcu začne hitro rasti.
  Kot primer, resnična zgodba norveškega študenta Christopherja Kocha, ki se je leta 2009 odločil kupiti MTC za 24 dolarjev zaradi interesa. O nakupu je omenil šele leta 2013 in je prodal bitcoine dobičkonosno, saj jim je prihranil skoraj devetsto tisoč dolarjev. Če jih je obdržal do danes, je bila Norveška obnovljena z novim multimilijonarjem, bogatim z dolarjem.

  Kaj je iztovarjanje? Če vemo, kaj so bitcoini in zakaj so potrebni, je logično, da ugotovimo, kako lahko dobimo to skrivnostno valuto. Sprva so bitcoini zaslužili samo rudarstvo, ki je še vedno najučinkovitejši način do danes. Rudarstvo je digitalna ekstrakcijavalut Sam proces je videti takole. Računalnik, katerega računalniški viri se uporabljajo v bitcoin sistemu, se ukvarja z izbiro informacij, nato pa rešuje kompleksne matematične algoritme, pri čemer dobi tako imenovano razpršitev. Hash je potreben za preverjanje celovitosti in pristnosti prejetih podatkov. Če na primer dobite blokovni predpomnilnik z napačno količino, ga sistem ne bo sprejel in nihče ne bo plačal za čas, porabljen za izračunavanje razpršitve. Vendar se to zgodi zelo redko. Pogosto se številke, ki sestavljajo razpršitev, ujemajo z dano predlogo. Po prekinitvi blokade in razrešitvi vseh nalog v registru se doda digitalni podpis, zaračuna se vam satous, z zbiranjem zahtevanega števila, prejmete zasluženo bitcoin. Stroški opreme za lastnike stanovanj se gibljejo od 2.500 do 5.000 $, vendar se s kompetentno postavitvijo hitro izplača.
  Vsaka kripto valuta, vključno z bitcoinom, ima jasno omejen proizvodni načrt. V procesu ustvarjanja kovancev webmaster namesti določeno količino kovancev, na katere v prihodnje ne bo mogoče vplivati. Če povpraševanje po rudarstvu enega ali drugega kriptovalyut dramatično poveča, potem je kompleksnost predloga je tako, da je pridobivanje novih kovancev ustreza načrtu. To lahko vidimo na zgledu bitokinov, katerih premoženje bi se moralo končati leta 2033. Če vam pred tem ni bilo treba drage opreme, jo potrebujete vsaj 4 zelo zmogljive grafične kartice, da dosežete minimalno raven zaslužka.Podobno zanimanje za to digitalno valuto je posledica cene bitcoinov, ki se trenutno lahko proda za 4.000-4300 $.

  Programi

  Za pridobitev bitokina ni dovolj imeti samo eno opremo, na primer "kmetijo". Prenesete in namestite odjemalsko aplikacijo, s katero lahko neodvisno izvlečete kriptografijo ali se povežete z različnimi skupinami. Prav tako ustvarite osebno torbico za digitalno valuto, s pomočjo katere bo mogoče izpisati bitcoine. Kako namestiti programe, veste, najverjetneje, vse. Pokazali vam bomo le najboljše stranke, ki so pomembne v času pisanja tega članka:
 • BFGMiner. Ta odjemalec ima zelo uporabniku prijazen vmesnik in se ponaša z visoko stopnjo zanesljivosti. Delo z njim je precej enostavno in razumeti, kako bodo bitcoini lahko tudi začetniki.
 • Ufasoft Miner. S tem programom boste vedno imeli priložnost prilagoditi delo opreme. Hitrost hladilnika lahko spremenite s prilagajanjem temperature naprav, kakor tudi s hitrim preklapljanjem med bazeni, pri čemer ohranite povezavo med najbolj privlačnimi viri. Naročnik ima podrobna navodila o tem, kako bodo vplivali bitcoini in katere nastavitve bodo uporabljene, da bo čim bolj učinkovit.
 • CGMiner. Idealno za naprednejše uporabnike, ki ne vedo samo, kaj so bitcoini in zakaj so potrebni, temveč se že dolgo ukvarjajo z rudarstvom. Odjemalec ima velik nabor orodij, ki pomagajo doseči najboljšo zmogljivostpristanek
 • Obstaja veliko programov za pridobivanje bitkoinov, novi pa se pojavljajo skoraj vsak dan. Pravkar smo dali primer treh voditeljev, ki so se že dolgo izkazali za najboljše.

  Denarnica

  Najverjetneje že iščete odgovor na vprašanje, kako priti do bitkoinov. Tudi tukaj ni nič zapletenega. Kot smo že povedali, je treba registrirati PTS-denarnico in dobiti edinstven naslov. V ta namen predlagamo uporabo tako imenovanih "debelih denarnic", ki jih je treba prenesti v računalnik. Najboljše in najbolj zanesljive so naslednje storitve:
 • Bitcoin Core. To je uradni program v lasti in razvoju skupine Bitcoin. Kljub dejstvu, da potrebuje veliko prostora na trdem disku in se ne razlikuje v večfunkcionalnosti, boste vedno prepričani, da je vaš denar pod zanesljivo zaščito.
 • Armory. Ta programska oprema je dodatek k uradni torbici in se ponaša s širokim spektrom funkcij. Tako kot PTS Core, ima tudi visoko stopnjo zanesljivosti.
 • Bitcoinov je mogoče prikazati še na več načinov

  . Do danes je mogoče kripto valuto pretvoriti v fiat denar. Našteli bomo le tiste, ki so najbolj varni:
 • neposredna izmenjava bitcoinov;
 • izmenjava na borzi;
 • izmenjava prek specializiranih centrov.
 • Najbolj zanesljiv od zgoraj navedenih metod, kako proizvajati bitkoine, je izmenjava prek specializiranih centrov. Na internetu obstaja veliko število spletnih mest, ki ponujajo svojo spletno stran za tovrstne stvarioperacij, vendar se najbolje šteje za BestChange. Vse kar potrebujete je, da izberete najprimernejše pogoje, določite plačilni sistem, do katerega želite prejemati lažni denar, na primer Yandex, WebMoney, in vnesite tudi število trgovanih PTC.
  S potencialnim kupcem se lahko pogajate o prodaji PTS in izvedete operacijo brez posrednikov, kar bo prihranilo provizijo. Visoka stopnja zanesljivosti in borz, kjer lahko kupite svoje bitcoine tako, da nastavite najbolj privlačno vrednost.

  Sorodne publikacije