Vgrajen grafični podsistem Intel HD 520. Pozicioniranje, ključne funkcije in algoritem prilagajanja.

Grafična kartica Intel HD 520 je integrirana v eno mikroprocesorsko jedro z mikroprocesorjem. Specifikacije te grafične rešitve, njeni osnovni parametri, pozicioniranje in konfiguracijski algoritem bodo obravnavani v prihodnosti.

Pozicioniranje grafičnega pospeševalnika

Grafični adapter Intel HD 520 je začetna rešitev. Na to pozicioniranje kažejo rezultati preskusa. V paketu 3DMark11 ta pospeševalnik pridobi 1299 točk in zaobide svojega predhodnika v osebi pospeševalnika HD5500, ki je pridobil 1265. Vendar pa je bistveno slabša od popolnoma zastarele trenutne HD 8550M grafične rešitve od AMD in GT640M iz NVidie.


Pri igralnih aplikacijah so rezultati tega adapterja tudi zelo nizki. V dirkalnem simulatorju leta 2014 F12014 ta pospeševalnik ustvari naslednje rezultate v HD slikovnih posnetkih: i7-6600U:
 • Ultra visoka kakovost slike - 125.
 • Visoka - 16.
 • Povprečno - 31.
 • Nizka - 48.
 • To pomeni, da bo sprejemljiva raven igralnosti le s povprečnimi ali celo nizkimi parametri slike. Še slabši testi v Anno 2205. V tem primeru bo igra šla nizko (8fps) ali povprečno (5fps) kakovost. Toda v ultra visokem in visokem načinu se ne zažene. Vendar še vedno ni dovolj okvirjev. Kot rezultat, se izkaže, da lahko tak pospeševalnik reši najpreprostejše naloge. To so pisarniške aplikacije, to so brskalniki, to je rekreacija zabavnih vsebin, to jepreproste igre. Toda za nekaj več potrebujemo bolj produktivne pospeševalnike.


  Glavni parametri pospeševalnika

  24 grafičnih procesorjev so del Intel HD 520. Značilnosti slednjih kažejo, da se njihova frekvenca lahko spreminja od 300 do 1050 MHz. Kodno ime tega pospeševalnika GT2 Gen 9. Toplotni paket mikroprocesorjev, ki ga vsebuje, ne presega 35 vatov. Zadnja vrednost pomeni odlično raven energetske učinkovitosti tega grafičnega podsistema.

  Pomnilniški podsistem

  Ločeni video medpomnilnik ni opremljen z grafično kartico Intel HD 520. Uporablja del sistemskega pomnilnika za shranjevanje informacij, ki jih upravlja. Količina slednje, ki je rezervirana za potrebe grafičnega pospeševalnika, je določena v BIOS-u matične plošče osebnega računalnika. Krmilnik OPERATIVNEGA pomnilnika uporablja tako CPU kot grafični pospeševalnik. Vsi so na istem splošnem substratu. Sam krmilnik je dvokanalni pomnilnik. Lahko upravlja tako DDR3 /LPDDR3 kot DDR4 /LPDDR4. V prvem primeru je frekvenca enaka 1600 MHz, v drugem pa 2133 MHz. S tem pospeševalnikom je opremljen tudi hiter predpomnilnik. To je običajno za grafično kartico in za procesorsko napravo. Njen obseg je odvisen od specifičnega modela procesorja in lahko variira od 3 do 6 MB MB.

  Modeli procesorjev

  Naslednje mikroprocesorske naprave so v Intel HD 520:
 • Družina čipov i3. CPU modeli 6006U in 6010U.
 • Modeli mikroprocesorjev i5 s6200U in 6300U.
 • Čipi linije i7 z oznakama 6500U in 6600U.
 • Vsi ti pripadajo arhitekturi Skylake (6. generacija) in so izdelani s tehnologijo 14nm. Prav tako je treba opozoriti, da prisotnost indeksa "U" na koncu njihovega označevanja kaže, da jih je treba uporabljati samo v mobilnih računalniških sistemih.

  Postopek namestitve. Recenzije

  Pravzaprav iz ene pomembne faze je bila konfiguracija obravnavanega grafičnega pospeševalnika - namestitev pravilne in dejanske različice gonilnika. Seveda, na CD-ju je taka programska oprema, ki je priložena matični plošči. Toda tukaj proizvajalec te grafične rešitve v osebi podjetja "Intel" močno priporoča, da ga stalno posodabljate. Zato je najbolj primerno, da to programsko opremo prenesete z uradne spletne strani in jo namestite. Nizka raven učinkovitosti je glavna pomanjkljivost Intel HD 520. Povratne informacije lastnikov kažejo, da je ni mogoče uporabiti kot popolno igro. Prednosti vključujejo energetsko učinkovitost, večjo samostojnost in sposobnost reševanja večine dejanskih nalog.

  Zaključek

  Glavno področje uporabe tehnologije Intel HD 520 so prenosni računalniki začetnega in srednjega cenovnega razreda. Toda v tem primeru je treba upoštevati dejstvo, da v igralnih aplikacijah zmogljivosti opisanega pospeševalnika niso dovolj. Na premijskem trgu trga mobilnih sistemov se ta odločitev ne pretvarja. Za to nišo so primerni tisti prenosni računalniki, ki imajo produktivno grafično kartico.

  Sorodne publikacije