Avtomobili Mazda. Mazda 6 (GH): Specifikacije, opis, pregledi

Pri izbiri novega avtomobila se veliko pozornosti posveča oblikovanju. Nič manj pomemben dejavnik pa je zanesljivost. Tretjič, in morda najbolj odločilna značilnost je cena. Najbolj optimalno razmerje vseh zgoraj navedenih podatkov je v avtomobilih Mazde. Mazda 6 GH ni izjema. Kaj je ta avto? Pregled Mazde 6 GH - nadalje v našem članku.

Izgled

Japonski avtomobili so bili vedno znani po svetli in premišljeni zasnovi. Mazda ni imela nobene izjeme. Mazda 6 GH je druga generacija legendarnih "šestih" v novem telesu. Avtomobilisti opozarjajo, da je videz avtomobila postal bolj spektakularen. Istočasno so na voljo tudi značilnosti stare "Mazde 6", ostala je trdna maska ​​hladilnika. Žarometi so postali bolj izraziti. Spremenjen je tudi odbijač. Mazda 6 GH je postala bolj vidna. Okrogla meglenka sta lepo vstavljena v odbijač. Poleg njih, japonski vzel iz smeri signala - precej nenavadna rešitev (najpogosteje se nahaja na sprednjem krilu). Toda zaradi mišičnih lokov bi bilo odveč. Ogledala so pobarvana v barvi telesa. Na vratih so znani vsi evro-drevesa. Telo ima obliko kapljice. Strešna linija teče gladko v prtljažnik. Tako je Japoncem uspelo zmanjšati aerodinamični upor. Zanimivo je, da je bil v tej obliki avtomobil preživel šest let.

Edina stvar, ki jo je Mazda 6 GH doživljala v teh letih, je bila restilizacija, nato pa majhna. Mazda 6 GH žarometi in odbijači so se nekoliko spremenili. Na splošno je avto ostal prepoznaven.Kljub dejstvu, da se je množična proizvodnja druge generacije GH ustavila leta 2013, avto v letu 2017 izgleda odlično. Ne morete ga imenovati staro. Lastniki avtomobilov te blagovne znamke poudarjajo, da oster rob telesa in elegantna optika v kombinaciji s širokimi loki naredi ta avtomobil svetel in dinamičen. Mimogrede, kateremu razredu pripada ta Mazda? Mazda 6 GH je avtomobil D-segmenta, kar lahko rečemo o dimenzijah. Torej, dolžina avtomobila je 475 metrov, širina - 18 metrov, višina - 144 metrov.I dolžina limuzine in hatchback (in sicer, v takšnih telesih, ki jih "Mazda"), so skoraj enaki.

Notranjost

Premakni se znotraj avtomobila Mazda. Mazda 6 GH se je prvič pojavila na trgu pred 10 leti. Toda notranjost je dobro premišljena. V notranjosti je klasično kolo Mazda in armaturna plošča z utopljenimi vodnjaki. Centralna konzola ima klimatsko napravo, radio in nekaj zračnih kanalov. Pri nogah sovoznika je bil velik predal za rokavice. Mimogrede, stranski zračni kanali so okrogli. Notranjost lahko imenujemo korporativna. Sedenje v kateri koli "Mazdi" v teh letih, vas ne zamenjuje z gumbi in kontrolniki. Vse bo postavljeno na enak način. Čeprav avto spada v razred D, ji je proizvajalec dodal še malo športnosti. Torej, vozniki so zadovoljni, da armaturna plošča ima rdečo osvetlitev merilnika hitrosti in tahometer. Kolo je trikrako, z udobnim oprijemom in lepim usnjenim trakom. V naslonjalu za roke lahko izberete prijeten zaključek "pod drevesom". Mimogrede, pero je enako kot naz desničarskimi različicami (glej spodnjo fotografijo).
Po mnenju voznikov je malce spregledan trenutek ergonomije (če kupite evropsko različico z levim volanom). V drugi je notranjost zelo udobna in funkcionalna. Sedeži imajo široko paleto nastavitev in dobro bočno podporo. Na blazinah sedežev so bile odprtine za prezračevanje. Od zadaj - udoben kavč, ki lahko sprejme tri odrasle potnike. Stalež nog je dovolj, da ga lahko prihranimo. Tu je precejšen obseg debla. V karoseriji limuzine lahko sprejme do 500 litrov prtljage. V zvezi s spremembo hatchback, potem je volumen 510 litrov. In z dodatkom več sedežev - 1702 litrov.

Specifikacije

Lastniki avtomobilov opozarjajo, da linija pogonskih enot vključuje več bencinskih motorjev naenkrat. Torej osnova za motor Mazde 6 GH razvije moč 120 konjskih moči pri prostornini 18 litrov. Motor uporablja porazdeljeno vbrizgavanje in 16-ventilni mehanizem za merjenje časa. Maksimalni navor tega motorja je 165 Nm. Na voljo je iz "vrha", in sicer od 4300 vrtljajev na minuto. Ta enota deluje samo v parih z mehaniki (ni avtomatskega menjalnika). Mazda 6 GH 1.8 lahko pridobi sto v 113 sekundah. V tem primeru je "maksimalno" 200 kilometrov na uro. Prav tako je za ta motor značilen zmeren "apetit". Pri 100 kilometrih poti porabi 68 litrov v mešanem ciklu.
Obrnimo se na naslednji dvolitarski motor. Ta enota je že na voljo v srednjem obsegu. Moč tega motorja je 147 KM, navor - 184 Nm.Enota ima dva menjalnika. To je šeststopenjski mehanik ali petstopenjski avtomat. Odvisno od vrste prenosa, prvih sto avtomobilov pridobi v 10-11 sekundah (in AKPP, seveda, počasneje). Največja hitrost se giblje tudi od 198 do 214 kilometrov na uro. Povprečna poraba goriva pri mehanskem prenosu - 7 litrov, za avtomat - 78 na 100 kilometrov poti. Za servisiranje stroja je potrebna redna menjava olja. Proizvajalec zamenja vsakih 60 tisoč kilometrov. Kar se tiče "mehanike", je nafta tu poplavljena celo življenje. Kar zadeva sam motor, je njegova regulacija 8 tisoč kilometrov.


Mazda 2.5

V največjem kompletu je avtomobil opremljen s 170-močnim 25-litrskim atmosferskim motorjem. Navor tega pogonskega agregata je 226 Nm. Polna moč je na voljo že s 4000 obrati. Nenavadno je, da ta enota ni bila opremljena z avtomatsko škatlo, tudi kot opcija. V kombinaciji s 25-litrskim motorjem deluje samo 6-stopenjski ročni pogon. Vozniki so veseli, da je prvih sto avtomobilov pridobilo v 8 sekundah.
Največja hitrost je 220 kilometrov na uro. Hkrati je razlika v "apetitu" v primerjavi s prejšnjimi motorji minimalna. Torej, za 100 kilometrov avtomobil porabi 81 litrov bencina. Lastniki ugotavljajo, da je ta avto zelo živahen.

Vzmetenje

Za osnovo je bilo uporabljeno vzmetenje iz prejšnje generacije "Mazdi GH".
Pred njo sta dvojni prečni vzvodi. Zadaj se uporablja"Večnadstropni". Izkazalo se je, da je avto tog in okreten. Telo ne plaze po zavojih, pri upravljanju "Mazde" se ne zvija. Sklopi ročic za cilindre so zelo dolgi. Njihov vir je do 200 tisoč kilometrov. Poleg tega je avtomobil opremljen z električnim servo volanom in z ventiliranimi kolutnimi zavorami (na sprednji in zadnji osi). Ni brez Mazde in varnostnih sistemov. Po mnenju lastnikov je v osnovni opremi ABS in EBD.

Stroški

Avtomobil je trenutno na voljo samo za prodajo na sekundarnem trgu. Cena se začne od 500 tisoč rubljev in odvisno od stanja, leto izdaje, oprema doseže do 800 tisoč evrov.
Lastniki avtomobila opozarjajo na dejstvo, da ima Mazda tudi v osnovni izvedbi stranske in sprednje zračne blazine, električna okna, klimatsko napravo in dobro glasbo. Mimogrede, lite 16-palčna kolesa so že na voljo v "Minimal".

Zaključek

Tako smo ugotovili, kaj predstavlja avtomobil Mazda 6 GH. Mnenja lastnikov upoštevajte, da ta avto ni prikrajšan za možnosti, ima dobro dinamiko in privlačno obliko.

Sorodne publikacije