Tableta Asus TF101: značilnosti, opis in funkcije, povratne informacije lastnika

Z razvojem rešitev Nvidia pred Tigerjem pred nekaj leti, s polno podporo platforme Android, se je polovica častitih proizvajalcev mobilnih pripomočkov požurila, da bi osvojila segment tabličnih računalnikov. Recept je bil preprost: vzamemo najbolj optimalno modifikacijo video pospeševalnika - "Tegra 2", prilagodimo vmesnik in programsko opremo za osebje pod "Android" različico štiri, ostalo pa prepustimo oblikovalcem. V nedavnih mislih in načrtih, kot ponavadi, so se zataknili, tako da se zdi, da se z izvirnostjo problemi nikoli ne pojavijo. Pioneer tablični računalniki se lahko štejejo za serijo Xoom podjetja "Motorola". Prva palačinka, kot pravijo, je izšla s pavšalom, vendar so jo zamislili drugi blagovni znamki in že, upoštevajoč izkušnje ameriške (zdaj kitajske) družbe, so začeli izhajati vredni pripomočki.


Eden najsvetlejših predstavnikov tega segmenta je Asus Eee Pad Transformer TF101. Pripomoček je predstavljen v več spremembah, ki se med seboj razlikujejo po količini pomnilnika RAM in različici komponente tipkovnice. Slednje vam omogoča, da navadno mobilno napravo spremenite v netbook. Predstavimo torej vaš pregled tabličnega računalnika Asus TF101. Značilnosti pripomočka, njegove prednosti in slabosti, kot tudi smotrnost nakupa bodo obravnavane v našem članku. Pri pripravi članka v izračunu so bila sprejeta stališča strokovnjakov v tej industriji in pregledi povprečnih lastnikov tega modela.

Paket

Naprava gre vluštna in elegantna škatla iz gostega kartona s temno površino. Na sprednjem delu je upodobljen sam transformator Asus TF101 in karakteristike v obliki kratkih specifikacij se nahajajo na hrbtni strani.


Notranja dekoracija je zelo dobro oblikovana, dodatki "se ne tresejo drug z drugim, ampak natančno se nahajajo po obodu. To je omogočilo, da se paket ne združi z velikostjo prenosnega računalnika, zato ga je mogoče prevažati v majhni vrečki ali celo lažje - pod pazduho. Vsebina paketa:
 • Asus TF101 sam;
 • živila (skladiščenje) sestavljenega tipa;
 • tipkovnica;
 • mikro USB kabel za sinhronizacijo z računalnikom in polnjenjem;
 • dokumentacija o garancijskem kuponu.
 • Paket lahko imenujemo standard, nekatere dodatne dodatke, kot so prevleke, torbice ali slušalke, ki jih ne boste videli. Ampak, glede na povratne informacije uporabnikov, je za boljše, ker so takšni predmeti vedno kupljeni "po vašem okusu in barvi", odvečna stvar v kompletu pa doda vrednost pripomočku.

  Videz

  Pokrov transformatorja Asus Eee Pad TF101 je izdelan iz valovite plastike in ima mat površino. Je prijeten na otip in ne zbira prstnih odtisov kot sesalnik, praske pa so bolj ali manj stabilne.
  Svetilke so prejele kovinske vložke, ki dodajajo pripomoček ne le za zaščito, temveč tudi za trdnost. Okvirji, ki okrasijo zaslon, so nekoliko debeli, vendar splošna stilistika ne pokvari in prikaže le ergonomijo na najboljši način. Uporabniki v svojih ocenah o drugih tabličnih računalnikih več kot enkratPritožili so se na preveč tanek okvir, kjer je bilo med gledanjem videoposnetkov ali iger veliko občasnih klikov. Na istem mestu za prste je dovolj.
  Učinkovitost Asus TF101 na povsem sprejemljivi ravni in kakovost montaže se lahko imenuje odlična: ni vrzeli, nič ne škripi, ne popušča in ne joka. Z eno besedo - dobra naprava, s katero lahko potujete brez skrajnosti.

  Vmesniki

  Na desni strani je klasična 35 mm mini vtičnica za slušalke, mini-HDMI video izhod, zunanja reža za pomnilniško kartico in eden od dveh zvočnikov. Na levi strani so tipka za krmiljenje glasnosti, sprožilec in drugi zvočnik.
  Spodnji del tabličnega računalnika Asus TF101 je nastavljen pod priklopno postajo, v našem primeru pa na tipkovnici. Lahko se uporablja tudi za polnjenje naprave in povezovanje drugega periferije. Sam vmesnik je točno na sredini, na straneh pa so vodila za tipkovnico. Funkcije vmesnika Asus TF101 omogočajo mirno sinhronizacijo z drugimi mobilnimi pripomočki in specifično periferijo, tako da je model mogoče imenovati čim bolj univerzalen. Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov, številni izvajalci storitev uporabljajo model za svoje poklicne potrebe.

  Zaslon

  10-palčna tableta Android je dobila dokaj dobro matriko IPS, ki mirno rešuje ločljivost 1280 x 800 slikovnih pik. Kako takšna pixelation tukaj ni vidna, če pa pogledate natančno, boste morda morali razmisliti o posameznih točkah. Vsaj dobra polovica uporabnikov nanjihove povratne informacije niso omenjale prisotnosti tega učinka.
  Matrika zagotavlja odlično globino barve, dobro osvetlitev in kontrast, kot tudi maksimalne kote gledanja. Zato si lahko varno ogledate katero koli fotografsko ali video vsebino v družbi enega ali dveh podobno mislečih ljudi. Prav tako je treba omeniti, da je zaslon Android tableta zaščiten s steklom iz maskote Gorilla. Čeprav proizvajalec ni bil presenečen zaradi katerega koli oleofobnega premaza, tako da površina zaslona kot magnet zbira prstne odtise, se očistijo brez težav in zelo hitro.

  Zmogljivost

  Učinkovitost se ujema z dvojedrnim procesorjem, ki teče v tandemu s prej omenjeno različico Tegra Nvidia. Vgrajeni RAM je trenutno le 1 GB, vendar je to dovolj za popoln vmesnik in namizne aplikacije.
  Mimogrede, o slednjem. Precej distributerjev in nečistih prodajalcev roke doda svoje oglaševanje operacijskemu sistemu in praviloma ga ne morejo odstraniti na običajen način. Edina možnost, da se jo znebite, je založna programska oprema za Asus TF101. Najdete ga lahko na uradnem viru razvijalcev (Jelly Bean) in v specializiranih forumih, kot je 4PDA. Kot pri igralnih aplikacijah se lahko pojavijo težave z lansiranjem "težkih" igrač. Sodobna programska oprema takšnega načrta je zelo zahtevna, poleg tega je namenoma prilagojena posebej za visoko zmogljive procesorje, da bi povečala prodajo slednjih. V mnogih aplikacijah boste morali ponastaviti nastavitve grafike nasrednje vrednosti in celo minimalne vrednosti, pod pogojem, da tečejo v celoti.

  Tipkovnica

  Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov, nič slabega ali dobrega, ne morejo reči o običajni tipkovnici. Tukaj imamo popolnoma ustrezen analog znanega namiznega prostora prenosnega računalnika. Na njem lahko natisnete kolikor je mogoče in se predvajate.
  Tipkovnica je pritrjena, to je priklopna postaja, ni tako lahka, kot se zdi na prvi pogled, zato se bo ta postopek moral prilagoditi. Prav tako je treba omeniti, da prihaja z dodatnimi USB vmesniki in bralnikom kartic.

  Avtonomija

  Z dobro obremenitvijo in to vključuje internet, gledanje videoposnetkov visoke ločljivosti in igrač, bo naprava delovala približno šest ur. V mešanem načinu se lahko trajanje baterije dramatično podaljša na enega ali celo dva dni, če ne občudujete "težkih" aplikacij in video vsebin. S priključno postajo (popolnoma napolnjeno) naprava doda približno dvakrat večjo avtonomijo. To pomeni, da pri največji obremenitvi lahko delate skoraj ves dan. Uporabniki pustijo povsem pozitivne povratne informacije o samostojnem delu naprave. Navadne tablete za take kazalnike so zelo daleč.

  Če povzamemo

  Kljub dokaj povprečnemu naboru čipov po sodobnih standardih, je tablični računalnik v povpraševanju pri širokem krogu potrošnikov. Seveda igralci niso vključeni v to igro. Model je odličen za brskanje po spletu in za reševanje nekaterih poklicnih problemov. Denar, vložen v model, je torej nekaj manj kot 10 tisočrubljev, deluje v celoti in ne filonit.

  Sorodne publikacije