HP OfficeJet 4500: Vsestranska večnamenska naprava za majhno pisarno ali majhno delovno skupino

Večnamenska začetna naprava z visokokakovostnim tiskanjem in sprejemljivo zmogljivostjo je HP OfficeJet 4500. Majhen tiskalni vir s samo 3000 strani na mesec znatno omejuje obseg te rešitve. Zato se lahko takšna periferna rešitev uspešno uporabi v majhni pisarni, doma ali v majhni delovni skupini.

Paket in pozicioniranje

V tem primeru je proizvajalec poleg samega IFI vključil tudi komplet kartuš, posebno programsko opremo, elektronsko dokumentacijo in celoten sklop posodobljenih različic gonilnikov, vmesniškega kabla in napajalnega kabla. Seznam dokumentacije vključuje uporabniški priročnik in Navodila za uporabo HP Officejet 4500 za promocijske brošure in posebne garancijske kupone.


Kot smo že omenili, je tiskalni vir na mesec v tem primeru omejen na tri tisoč enostranskih strani. Takšen volumen je lahko dovolj le za hišo, manjšo pisarno ali kompaktno delovno skupino. V vseh drugih primerih je takšna uporaba MFI iz ekonomskih razlogov neupravičena. Dodatni argument pri uporabi takega tiskalnega vozlišča je, da zagotavlja visoko kakovostno dokumentacijo. In tako v enobarvnem načinu kot v barvi.

Papir, hitrost in komunikacija

HP Officejet 4500 MFP temelji na metodi brizgalnega termičnega tiskanja. Njegove prednosti so lahkoVključuje izjemno visoko kakovost tiskanja, nizke stroške črnila in druge potrošne materiale. Toda od velikega mesečnega obsega tiskanja se takšne odločitve ne morejo pohvaliti. In njihova učinkovitost je nižja kot pri laserskih napravah. V monokromatskem načinu je hitrost te večfunkcijske rešitve 28 strani na minuto, barva pa je 22. Najmanjša ločljivost tiskanja strani v tem primeru je 600 X 600. Običajno se ta način uporablja pri izpisovanju monokromatske dokumentacije za zmanjšanje porabe črnila. Največja ločljivost je 4800 X 1200. Ta način je optimalno uporabljen za tiskanje visokokakovostnih fotografij, slik in risb.


V načinu skenerja je največja ločljivost omejena na 4800 X 2400, vendar se lahko zaradi uporabe tehnologije interpolacije ta vrednost poveča na 19200 X 19200 brez posebnih težav. Barvna globina v tem primeru je 48 bitov, število skeniranih strani pa je omejeno na 20 listov A4 čez minuto Podpora za dva vmesnika je realizirana v obravnavani periferni rešitvi. Ena je USB. Takšen tiskalnik se z njegovo pomočjo poveže neposredno na najbližji računalnik in že služi kot strežnik delovnega toka. Drugi vmesnik je Wi-Fi. V tem primeru prisotnost kateregakoli dodatnega računalnika ni potrebna in vse potrebne funkcije opravlja periferna naprava.

Kartuša

V originalnem HP Officejet 4500 sta na voljo dva modela kartuš.Eden od njih, SS653AE, se napolni samo s črnim črnilom in lahko natisne 200 strani. Drugi je SS656AE, napolnjen s tremi vrstami črnila in se uporablja v barvnem načinu. Njegov vir je 350 strani. Obstaja tudi izboljšana modifikacija črno-bele kartuše - SS654AE. V tem primeru je stran z viri do 350 črk.

Nastavitve

Nastavitve naprave HP Officejet 4500 z vmesnikom USB so sestavljene iz naslednjih korakov:
 • MFP nastavite na mesto, kjer ga boste uporabljali neprekinjeno. Priključite kabel iz računalnika in omrežja AC.
 • Namestite gonilnike z diska. Znova zaženite računalnik.
 • Vstavljamo kartuše.
 • Tiskamo testno stran.
 • Ocene, cene in mnenja lastnikov

  Zdaj lahko HP OfficeJet 4500 kupite po ceni 6.000 rubljev. Takšna cena povsem ustreza deklariranim zahtevam. Prednosti tiskalnika so visoka kakovost tiska, minimalni stroški tiskanja. Ampak slabosti so naslednje: majhen obseg tiskanja in relativno nizke zmogljivosti. Ta večnamenska naprava je odlična za ustvarjanje majhnega sistema za upravljanje dokumentov. To je lahko majhna pisarna ali celo domača naloga.

  Sorodne publikacije

  HP Officejet PRO 8600 MFP Značilnosti, pregledi, specializacija