Matična plošča Asus P8H67: opis, značilnosti in pregledi

Asus je vedno odličen izdelek, zato je že desetletja pritegnil pozornost kupcev. Matične plošče niso glavno področje proizvodnje. Kljub temu so med kupci zelo priljubljeni. Eden od teh modelov je bila Asus P8H67 matična plošča. Če ne upoštevate kakršnih koli sprememb na delovnih mestih v imenu, potem je to dokaj proračunska različica in tipičen predstavnik podjetja.

Paket

Takoj začnite s pošiljanjem tega modela. Proizvajalec je poskrbel, da bo uporabnik kartico varno in varno plačal. Škatla za Asus P8H67 je velika, ni opazna, čeprav je minimalizem privlačen. V sredini je model maternice, ki odraža posebne tehnologije, podporo za vmesnike, procesorje itd. Tukaj je zelo uporaben in na voljo, praktično namesto navodil. Obstaja celo diagram, ki prikazuje ploščo in opis vseh elementov na njej. Obstajajo informacije o posebnih tehnologijah in specifikacijah. Prijetno presenečenje je bila prisotnost modula Bluetooth, ki se ga z nekaj izjemami skoraj nikoli ni srečal. Da, ta funkcija vam omogoča preprosto pošiljanje informacij na prenosni računalnik ali pametni telefon.

Toda TPU in EPU govorita o podpori za posebna orodja, ki delujejo za izboljšanje, konfiguracijo in analizo sistema. Zelo nepomembna opomba je prisotnost DIGI + VRM. To je posodobljena generacija energetskih pretvornikov iz podjetja. Zdaj ima napetost digitalni pretvornik. Vrezultat je stabilno delovanje, emisije elektromagnetnih polj pa se zmanjšujejo. Znotraj škatle je tudi zanimivo. Poleg matične plošče je predstavljen tudi disk z gonilniki in programsko opremo. Obstaja vodnik in navodila. Lepo je, da vam ni treba kupiti dveh zank za Serial ATA 6,0 Gb /s in Serial ATA 3,0 GB /s. Na voljo je komplet Q-konektorjev, celoten modul, ki gosti dve vrsti USB 2.0 in eSATA) in privzeti priključek na zadnji plošči.

Videz

Matična plošča Asus P8H67 ni slabo kombinirana. Postavitev vseh elementov je zelo priročna. Čeprav je še vedno mogoče najti eno pomanjkljivost, je to neprijetno pristanišče za SATA. Posledično lahko opazimo nekatere težave med montažnim postopkom. Vsa druga vrata in reže na njihovih mestih. Enostavno dosegljivi, ne vplivajo drug na drugega.
Kondenzatorji imajo polimer, dušilke pa so opremljene s feritnim jedrom. Obstaja plošča in hladilni sistem. Dobila je nizek profil in v tem procesu se je segrela do 40 stopinj.

Elementi

Vrata in priključki na Asus P8H67 so dovolj. Za SATA obstaja do osem pristanišč standarda 3.0. Štiri izmed njih delujejo na 3 GB /s, dve na 6 GB /s, vendar s podporo RAID 015 in 10. Še dva na istih 6 GB /s, vendar s krmilnikom Marvell PCIe 9120. USB konektorji bodo dovolj za glavo . Obstajajo različice 2.0 in 3.0, njihovo število pa je 16 kosov.

Namesto PCI je nameščen še en most - Asmedia ASM1085. Omogoča povezavo do petih rež PCI. Obstaja tudi TPU vzvod, ki zažene sistem samodejnega dušenja. Če je vklopljen, se poleg njega zasveti indikator. Režespomin so predstavljene v številu štiri. Namesti se lahko največ 32 GB. Če odklenete množitelj, se frekvenca pomnilnika poveča na 24 GHz. Zanimiva konstrukcija se nahaja poleg polprevodnikov napajalnika. To sta dva velika modra radiatorja, ki izboljšujeta hlajenje.
Model vmesnika Asus P8H67 je bogat. Ima dve reži za miško in tipkovnico, optični S /PDIF. Na voljo je tudi 8 USB vrat, od katerih jih je šest različic 2.0. Na voljo je tudi modul Bluetooth, režo za internetni kabel in šest avdio vhodov.

Značilnosti

Tu smo dosegli opis tehnične komponente. Specifikacije Asus P8H67 so odlične. Čipov je Intel P67 Express, procesorski priključek formata LGA 1155. Plošča podpira Intel Core i7 i5 in i3. Pomnilnik je dobil tip DDR3. Kot že omenjeno, ima 4 reže za to. Ima posodobitev za Asus P8H67 BIOS. Vmesnik je postal svetel, enostaven za nadzor miške. Bilo je nekaj spremenjenih odsekov. Funkcije so se premaknile, vendar je to enostavno ugotoviti. Tu so vse možne maksimalne vrednosti, tako da lahko ocenite možnosti za overclocking.

Povzetek

Matična plošča je bila preprosta, nekateri pa še vedno potrebujejo navodila Asus P8H67. Težave s povezovanjem in nameščanjem so najpogostejše. Kljub temu model ostaja odličen za srednji segment. Izgleda privlačno, ima dobro lokacijo za vsa pristanišča.


Ker ni tehnologije NVIDIA SLI in AMD CrossFireX, postaja "maternica" dober model za igralce, ki ne nameravajo namestiti dveh.ali samo za običajne uporabnike, ki ne potrebujejo redundance. Ponavadi se je to zgodilo: kupci, ki so kupili ta model, so bili ljubitelji kakovosti, funkcionalnosti in manj produktivnosti. Glavne prednosti tega modela so izboljšani vmesnik BIOS, dobro zasnovan hladilni sistem, dobra zvočna kartica, veliko USB priključkov in prijeten dodatek - prisotnost modula Bluetooth. In to ni dovolj, to je NVIDIA SLI ali podobna tehnologija podjetja AMD. Tudi nezadovoljstvo je povzročilo neuspešno uvajanje pristanišč SATA.

Posodobitve

Glavna značilnost takšne možnosti, kot je Asus P8H67-M EVO, je prisotnost dveh rež PCI-Express x16. Načeloma je to praktično edina razlika od prejšnjega modela. Oblika embalaže je enaka tudi prejšnji, razen edinega posodobljenega imena na sprednjem pokrovu. Na splošno ni smiselno opisovati videza zemljevida. Ostala je skoraj nespremenjena. Vidno je le, da so masivni radiatorji prejeli aluminijaste reflektorje, ki so povečali površino disperzije in izboljšali parametre stabilnega ogrevanja.
Za razliko od prejšnjega modela, je Asus P8H67-M EVO pokazal najboljši potencial za overclocking, medtem ko je ostal v srednjem segmentu. Še vedno podpira vse trenutne video izhode, prav tako pa omogoča povezavo z dobro zunanjo napravo. Možno je namestiti drugo grafično kartico ali ploščo z določenim vmesnikom, ki razširja krog vmesnika in pritegne pozornost igralcev. Od glavnih značilnosti je treba poudariti priročno posodobljen vmesnik "BIOS", ki, kotse je izkazalo, da ne vpliva na produktivnost. Tu lahko najdete vrata COM, IDE, PCI in univerzalna vrata PS /2. Vmesnik programske opreme je postal edini za podjetje.

Mini verzija

Pri izdelavi pregleda Asus P8H67 je vredno omeniti mini različico te plošče. Že dolgo je znano o primerih, ki imajo obliko mini ITX. Zaradi njih lahko bistveno zmanjšate sistemsko enoto in jo namestite na monitor. Pogosto iz te tehnologije naredite majhen domači kino.
Moč enote je majhna - le 250 vatov, vendar bo za normalno uporabo dovolj, vendar za konfiguracije iger ni dovolj. Podjetje je za take sisteme izdelalo matično ploščo ASUS P8H67-I. Ima mini ITX format in dolžino samo 170 milimetrov. Obstaja tudi podobna različica matične plošče, vendar z dvema razširitvenima režama. Na splošno so značilnosti tega modela enake. Deluje na čipu Intel P67. Ta različica je seveda prikrajšana za možnost overclockinga, vendar presenetljivo pričakujejo, da bodo podobne velikosti bolj produktivne kot modeli z običajnimi velikostmi. Zdaj je ta možnost ponavadi spomin in ni smiselno ustvariti dobrega PC sistema.

Mnenja

Uporabniki na računu Asus P8H67 so vedno dobro govorili. Mnogi so bili veseli njegove vrednosti, stabilnega dela, posodobljene različice "BIOS-a". Prav tako opozoriti na pravilno delo z zmogljivimi procesorji in dobre grafične kartice. Negativni odzivi so se pogosto nanašali na navodila, za katera ni bilo mišljeno, da bi jih prevedli v ruščino.
Nekateri kupci so zamrmeli na čudno delo matične plošče v tandemu z Win7. Poleg tega je korenina problema sama po sebinamestite OS. Po ponovnem zagonu sistem zamrzne in ne konča postopka. Obstajajo pregledi vprašanj o stabilnosti, vendar, kot kaže praksa, se te težave pogosto pojavljajo pri tistih, ki z zbirko preprosto nimajo sreče. Na žalost so bile nekatere matične plošče dejansko sproščene na trg z majhnim pomanjkanjem, ki se je kasneje odražalo v zmogljivosti, stabilnosti in pravilnem delu. V drugem je Asusov izdelek, kot vedno, pokazal dobre rezultate. Testiranje matične plošče je bilo "razveselilo". Ima majhen, a pravilen overclocking, možno pa je tudi povezovanje številnih novih izdelkov. Ponavadi ni niti težav z namestitvijo grafičnih kartic, procesorjev in RAM-a.

Sorodne publikacije