Asus EEE PC 4G Netbook: značilnosti, opis, ocene, fotografije

V zadnjih nekaj letih se je priljubljenost prenosnih računalnikov povečala. Proizvajalci so začeli množično razvijati modele, namenjene različnim občinstvom. Torej so bili igralniški, medijski, pisarniški in samo delovni prenosniki. Toda pred desetimi leti trg prenosnih računalnikov ni bil tako raznolik. Vsak model se je izkazal za posebnega, opazili pa so ga vsi, ki so gledali proizvodnjo naprav. Takrat so uporabniki raje uporabljali kompaktne in samostojne modele.

Netbook Asus EEE PC 4G

Ta naprava se je pojavila na trgu leta 2008. Takrat je bila napovedana kot inovativna rešitev. Njegova glavna značilnost je bila kompaktna velikost, proračunski stroški in vsestranskost. Specifikacije Asus EEE PC 4G ni bil izjemen, in v tem trenutku so potisnili proč vsakega kupca. Toda v letu 2008 je ta moč naprave zadostovala za vsakodnevne naloge. Netbooke so kupili kot pomočnike uradnih delavcev in študente.


Zdaj, ko gledamo na sodobne Asus EEE PC 4G modele, bi se imenovali mobilni, saj so celo nekateri pametni telefoni že dobili diagonalo 7 palcev, da ne omenjamo tablet. Toda takrat razkošje, kot samostojen in kompakten prenosnik, ni moglo privoščiti vsakomur. Zato je bila sprostitev takšnega modela za nizke stroške najboljša možnost.

Dobava

Asus EEE PC 4G je na voljo v škatli svetlo modre barve. Vse izgleda zelo lepo in privlačno. Spredaj je fotografija Asus EEE PC 4G netbooka, enake specifikacije so prikazane na strani. Takoj očistite ta modelosredotočena na delo, usposabljanje in igre. To je napisal proizvajalec na škatli. Spredaj tudi opozarja, da ima netbook operacijski sistem Windows XP. Na hrbtni strani paketa so glavne značilnosti Asus EEE PC 4G. Ker je kompaktna naprava, škatla je tudi majhna, zato ni niti pritrjena na ročaj za prevoz.


Mimogrede, na paketu lahko razumete tudi, zakaj ima netbook v naslovu tri črke "E". Proizvajalec omenja besedo "enostavno" - "enostavno". Kupec želi obvestiti kupca, da bo ta naprava enostaven za uporabo, enostaven za učenje in enostaven za igranje.

Paket

Toda najbolj zanimiva stvar se začne z razpakiranjem. Vidne značilnosti Asus EEE PC 4G so že vidne z odpiranjem škatle. Inside, poleg same naprave, je baterija, napajanje, dokumentacija za netbook. Proizvajalec ponuja tudi disk z navodili, licenco Microsoftove programske opreme in garancijsko kartico.
Številni uporabniki so opozorili na obstoj mape za prevoz. To je prekritje tkiv brez peresa ali ključavnic. Ima obliko mape in je zaprt na Velcro. Končana v črni barvi, "jezik" pa je pobarvan z logotipom podjetja Asus.

Videz

Opis Asus EEE PC 4G bi moral začeti z videzom. Zdaj tak model ne bi pritegnil pozornosti: telo je predebelo in hkrati majhno. Grobe črte niso več v modi, zaradi pomanjkanja grafičnih elementov pa je zasnova nejasna. Ohišje je izdelano iz mat črne plastike. Na sredini je označen srebrni logotip. Vidne so tudi velike zanke, ki držijo dvedeli naprave. Skupaj z enim od njih je navedena serija - Eee PC. Ohišje nima zaobljenih vogalov, zato izgleda bolj poslovno. Najverjetneje, zaradi tega mnogi ljudje mislijo, da je naprava namenjena poslovnežem. Ampak, če nekdo ni všeč ta barvna rešitev, lahko kupite bele škatle netbook. V tem primeru je model izgledal bolj živahno in elegantno.
Na dnu netbooka je več odprtin. V notranjosti je pokrov, ki odpira procesor. Če želite priti do drugih komponent sistema, morate uporabiti izvijač. Zahvaljujoč temu lahko enostavno odvijete pokrov. Baterija je skrita v majhnem plastičnem valjčku, vendar jo lahko odprete s pomočjo ključavnice na vzmeti.

Podrobnosti o telesu

Značilnosti prenosnega računalnika Asus EEE PC 4G vključujejo prisotnost različnih delov na kovčku. Na primer, takoj je treba opozoriti, da naprava nima optičnega pogona. Vendar to ni presenetljivo, saj je velikost tako majhna, da je ni mogoče znova namestiti znotraj diskovnega pogona.
Na desni strani pa sta dva USB vhoda, VGA priključek za priključitev monitorja in bralnik kartic za različne formate pomnilniških kartic. Od roba je grad Kensington. Na levi je rešetka, skozi katero telo dobi topel zrak, v notranjosti pa se ohladi. Na voljo je tudi omrežna vrata za povezovanje internetnega kabla. Uporabnik ima na voljo tretji USB vmesnik, pa tudi dve reži za mikrofon in slušalke.

Delovna površina

Če je preprostaČe želite odpreti Asus EEE PC 4G, ne cenite specifikacij, vendar morate še vedno vklopiti napravo. Lahko pa razmislite o delovnem prostoru netbooka in razumete, kako ergonomičen je. Največje mesto je tipkovnica. Narejen je iz plastike, nima otoške zasnove in ločenega digitalnega bloka. Ker je naprava kompaktna, ni enostavno reproducirati tipkovnice polne velikosti. Zato so se nekateri ljudje dolgo časa navadili na pomanjkanje nekaterih ključev. Latin je pobarvan belo, ruska pa zelena. Plavi funkcijski gumbi. Od samega roba je digitalni blok, vendar je neprimeren, ker ni dodeljen. Zmanjšana velikost je bila tudi tipka Enter. Toda proizvajalec ni pozabil funkcionalne tipke Fn, ki skupaj lahko pomagajo prilagoditi svetlost zaslona, ​​glasnost zvoka, delovanje brezžičnega omrežja itd. Vseh je 80 gumbov.
Tipkovnica zavzema dve tretjini delovnega območja, zato se zdi, da je sledilna ploščica malo napeta. Nahaja se v sredini. Poleg senzoričnega področja je dobil srebrno tipko, ki je odgovorna za delo desnega in levega gumba miške. Na levi strani sledilne ploščice so nalepke, ki opisujejo specifikacije Asus EEE PC 4G. Na desni so prikazani indikatorji različnih sistemskih možnosti: polnjenje baterije, brezžično omrežje, Caps Lock in aktivacija naprave. Kot smo že omenili, je tipkovnica zasedla skoraj ves delovni prostor. Če je v običajnih napravah na vrhu, kjer proizvajalec postavi kontrolnike glasnosti, gumbe predvajalnika in na koncu gumb za vklop,Primer s tem modelom je prišel na drugačen način: stikalo je bilo premaknjeno na plastični valj, v katerem je baterija. Skupaj s pravo zanko, ki drži zaslon, lahko najdete srebrno tipko za vključitev.

Zaslon

Ker so funkcije in značilnosti Asus EEE PC 4G pomenile kompaktno velikost naprave za velik prikaz zaslona, ​​ni uspelo. Uporabnik je prejel 7-palčni zaslon. Zdaj celo tablete s podobnimi velikostmi niso več priljubljene. Ločljivost zaslona je lahko dve različici: 800 x 600 in 800 x 440 slikovnih pik. Ker so takrat razvili samo ogledalo, so se odločili, da ga ne bodo namestili v proračunski model. In v mnogih pogledih je pripomogel k temu, da je netbook priljubljen. Tudi zdaj sijajni zasloni dobijo veliko negativnih ocen, saj uporabnike obvezujejo, da ostanejo v stavbi stalno in ne delajo v naravi.
Mat zaslon ne zbira bleščanja ali odbijanja. Z njim je udobno delo, zato je ta model prejel pozitivne povratne informacije o značilnostih Asus EEE PC 4G. Ni bilo slabo, zavrnjeni so bili koti gledanja.

Avdiosistem

Seveda, tako glasna beseda za imenovanje govorcev netbooka je nemogoča. Če vizualno iskanje, potem morda mislite, da je proizvajalec pozabil na njih, ker je njihova lokacija precej nenavadna. Odločeno je bilo, da se akustika namesti na pokrov, na katerem je zaslon. To je pomagalo prihraniti prostor okoli telesa, vendar je rahlo vplivalo na kakovost zvoka in videz. Zvočniki so postavljeni levo in desno odna zaslonu. Izstopajo in vizualno naredijo zaslon še manjši. Ker je pokrov naprave relativno tanek, se zdi, da je kompakten, kar je vplivalo na zvok.
Kljub temu se zvok glasbe in drugih zvokov sistema zdi vreden, zlasti če zaznavate situacijo objektivno. Zvok je glasen in čist.

Specifikacije

V pregledu Asus EEE PC 4G se je že zgodilo, da se specifikacije in opisi naprave lahko razlikujejo. To je posledica tako imenovane celotne serije modelov. Dejstvo je, hkrati prodal več netbooks s tem imenom. Nekateri od njih so prejeli določene "čipe", drugi so se zdeli dokaj običajni pisarniški pripomočki.
Najcenejša različica Asus EEE PC 701 4G. Značilnosti modela kot celote so ostale enake, vendar je bil netbook prikrajšan za številne uporabne možnosti.

Procesor v sistemu

Ta različica je delovala na Mobile Intel Celeron M. Čip je deloval na frekvenci 900 MHz. Vsi modeli serije Eee PC so delali na tem procesorju. Vsi čipi so imeli predpomnilnik druge ravni 512KB. Tudi za vse naprave je bil nameščen 910GML čipov iz Intel.

Netbook pomnilnik

RAM se lahko razlikuje glede na spremembo. Specifikacije Asus EEE PC 701 4G predvideva razpoložljivost pomnilniških modulov DDR2 z frekvenco 400 MHz in zmogljivostjo 512 MB. Pri drugih modelih je bilo mogoče doseči RAM 1 in 2 GB. Tudi znotraj je bil trdi disk. Najbolj zanimivo je, da se je proizvajalec odločil, da ne bo uporabljal klasičnega HDD-ja, ampak novodobnega SSD. Do takrat je bila resnična inovacija in velikocelotni zmogljivosti naprave. Čeprav je treba takoj reči, da je notranji pomnilnik le 4 GB, kar se danes zdi popolnoma nerealno. Tudi 8 GB različica se zdaj zdi popolnoma nesposobna. Kljub temu je bil v tistem času dober kazalnik, toda izjava, da se lahko uporabnik zlahka igra s tem modelom, se zdi le oglaševalec. Vendar pa ne bomo pozabili, da igre potem niso bile tako "težke". Kot smo že omenili, je bil na desni strani čitalec kartic. Njegova značilnost je, da je bil 3-v-1 modul. Delal je z vsemi karticami, ki so podpirale Secure Digital.

Druge značilnosti naprave

Treba je omeniti, da je sistem deloval v parih z grafičnim vmesnikom. To je integrirana grafična kartica Intel GMA 900 z 64 MB pomnilnika. Adapter vam omogoča, da na netbook priključite monitor drugega proizvajalca in preklopite ločljivost 800 x 600 na 1600 x 1280 slikovnih pik. Nadaljujte naš pregled. Funkcije zaslona Asus EEE PC 4G so bile višje. Kot smo že omenili, je zaslon dobil diagonalo 7 palcev. Nameščen matrični LCD. Standardna ločljivost je lahko 800 x 600 ali 800 x 480 slikovnih pik. V dražjih spremembah se položaj ne spremeni. Zvok se je ujemal z vgrajenim zvočnim sistemom podjetja Realtek. Dejstvo, da je proizvajalec zagotovil dva zvočnika hkrati, je odličen bonus.

Omrežne tehnologije

Za delo na internetu je bilo treba opremiti omrežne tehnologije Asus EEE PC 4G. Proizvajalec je namestil omrežno kartico, ki je delala na novem krmilniku. Obstaja tudi brezžični vmesnik. Vseeno se je spopadel s svojimi nalogamiupočasni včasih nalaganje strani brskalnika. Na plošči je bilo potrebno namestiti adapter za dostop do brezžičnih omrežij novega standarda. V dražjih spremembah je bilo mogoče najti vgrajene vmesnike, ki delujejo pri hitrosti 10/100/1000 Mbps.

Multimedijske zmogljivosti

Netbook je težko poklicati večpredstavnostno napravo, ker je na voljo s preprostimi komponentami. Zelo redko so ga kupci gledali kot napravo za gledanje video posnetkov ali poslušanje glasbe. Toda zaradi dveh zvočnikov je bilo mogoče uživati ​​v zvokih vaših najljubših pesmi. Na voljo je tudi vgrajen mikrofon, katerega luknjo najdete na vrhu zaslona. Tu lahko vidite spletno kamero. Ima 03 Mp. Glede na to, da so trenutne naprave opremljene s kamero modulov 5-8 Mp, ta številka se zdi zelo žalostno. Toda do takrat je imel celo dovolj, da pokliče Skype.

Testiranje

Da bi razumeli vse o uspešnosti, ne moremo samo pregledati značilnosti netbooka Asus EEE PC 4G, ampak tudi rezultate testov. Kljub slabemu trgu netbookov v letu 2008 je bilo težko najti konkurente raziskovanega modela. Na primer, prenosni računalnik Asus UMPC R2E je bil v tistem času dober. Obstaja razlika v trdem disku in več pomnilnika, medtem ko se procesor in grafični adapter praktično ne razlikujeta. Da bi bil test pošten, je bil drugi model netbooka vzet z obsežnim operacijskim sistemom Vista. Testiranje učinkovitosti, spet, namiguje na dejstvo, da ni vse tako enostavno priti ven iz Asus EEE PC 4G. Netbookedinstveno, namenjeno samo pisarniškemu delu in usposabljanju. Pri drugih nalogah se zelo težko sooča. Njegova zmogljivost je izredno nizka. Video sistem tudi ni pokazal dobrih rezultatov in je bil šibkejši čipov. Video kartica se ne more soočiti s 3D. Zato na splošno sistem samo ponastavi RAM in procesor na sprejemljivo frekvenco. V diskovnem podsistemu naprava uporablja pogon SSD s kapaciteto 4 GB. To navaja ne le proizvajalec, temveč tudi komponentna analiza. SSD deluje kot ura. Traja le 4% CPU.

Avtonomno delo

Mnenja o specifikacijah Asus EEE PC 4G v veliki meri pripomorejo k splošnemu vtisu o napravi, vendar veliko kupcev radi »golo«. Na žalost ne dajejo vedno jasne slike o realnosti.
S funkcijo Battery Eater lahko preverite avtonomnost netbooka. Pripomoček vam pomaga pri zbiranju zmogljivosti baterije v različnih načinih. Baterija ima kapaciteto 4400 mAh. Z maksimalno obremenitvijo je naprava trajala le 107 minut. V tem primeru je naprava neprekinjeno delovala, ne da bi šla v stanje pripravljenosti. Minimalna obremenitev omogoča, da se baterija po 121 minutah popolnoma izprazni. Takrat so bili dobri kazalci, ob upoštevanju sposobnosti za delo iz vtičnice. Problem je bil le v tem, da je potrebno 145 minut, da se naprava popolnoma napolni. Zanimivo je, da se baterija izprazni po stopnjah. Naprava je izgubila 80% in nato prešla v način mirovanja. Netbook bi lahko bil v tem načinu približno 5 ur, vendarbilo je nemogoče uporabljati. Obstaja ugibanje, da je proizvajalec tako zavaroval uporabnika, ki, če ne bi spremljal izpraznitve Asus EEE PC 4G, zaradi katerega ni shranil dokumentov. Torej, lahko prideš domov, daš netbook na polnjenje, ga vklopite in shranite delo.

Ocene

Pred tem je bilo veliko povratnih informacij o značilnostih in fotografijah. Asus EEE PC 4G je bil priljubljena naprava, zato je sestavljala ne le ocene uporabnikov, temveč tudi strokovne preglede. Tako bi lahko potencialni kupci zlahka odločili, ali potrebuje nakup tega modela. In uporabniki so povedali naslednje pozitivne povratne informacije o kompaktnosti naprave in njeni celotni zasnovi. V tem času bi lahko model postal resnična najdba za poslovneže in študente. Netbook je bil preprost za prevoz. Bil je v nahrbtniku in pokazal dobro samostojno delo. Poseben bonus je bila razpoložljivost mape s tkivom v kompletu. Prav tako so uporabniki poudarili razpoložljivost nekaterih možnosti, brez katerih, kot se zdi, takrat ni bilo lahko. Najprej govorimo o prisotnosti brezžičnega omrežja, ki je omogočilo povezovanje z internetom in iskanje potrebnih informacij. Všeč mi je bila prisotnost najpreprostejših in najpreprostejših, vendar video kamere. Zahvaljujoč temu je bilo mogoče urediti videokonference ali samo klepetati s sorodniki na "Skype". Za mnoge je bila nedvomna prednost zaslon, ki je dobil matiran zaključek, ki mu pri nekaterih sodobnih napravah tako manjka. In zvočni sistem, kljub svoji kompaktni velikosti,je pokazal dober zvok.
Nekdo je bil nezadovoljen s pomanjkanjem optičnega pogona, ker so bili takrat pogoni flash dragi in pogoni so bili priljubljeni. Kljub temu, kot kaže čas, bodo kasneje tudi stacionarni računalniki zavrnili branje naprave. Manjkajo tudi negativne povratne informacije. Težko je reči, da je bila Asus EEE PC 4G popolna. Najpomembnejši in "maščobni" minus je bila produktivnost naprave. Obljubljeno "enostavno delo" ni bilo tako enostavno. Torej pri igrah model praktično "ni dobil prijateljev". Seveda je prisotnost SSD-ja namesto HDD vsekakor plus, vendar je skupni pomnilnik 4 GB izjemno majhen. Proizvajalec je seveda kupcu nakazal, da bo prisotnost čitalnika kartic rešila situacijo, vendar je to povzročilo dodatne stroške.

Sorodne publikacije