Quadcopter DJI Phantom 2: tehnične specifikacije, komplet, navodila za uporabo

Quadcopter naprave še vedno veljajo za nekaj eksotičnega, vendar se njihova priljubljenost povečuje iz dneva v dan. Veliko jih zanima dron iz različnih razlogov: nekatere privlači eleganten videoposnetek med letom, ki bi bil nedostopen, pa naj gre za preprosto kamero, ampak nekdo želi postati poveljnik, naj bo majhen, a še vedno leteči objekt.

Torej, predmet današnjega pregleda je quadcopter DJI Phantom 2. Poglejmo glavne značilnosti naprave, njene prednosti in slabosti, ter ugotovimo, ali je vredno kupiti ta model.

Paket

Pripomoček je pakiran v belo škatlo tesnega kartona, kjer je spredaj prikazan s samim dronom, za njim pa si lahko ogledate seznam najbolj opaznih lastnosti pripomočka. Poleg tega ima zgornji konec udoben nosilni ročaj. Obseg dobave:
 • Vrtanje DJI Phantom 2;
 • navodila za uporabo;
 • daljinsko upravljanje;
 • komplet lopatic;
 • Vtič za sinhronizacijo z osebnim računalnikom;
 • omrežni polnilec;
 • oddajnik;
 • polnilna baterija;
 • nosilec za pametni telefon;
 • 4 GB SD kartica.
 • Navodilo je v celoti v ruskem jeziku, z natančnimi in, kar je najpomembnejše, razumljivo, zato ne bi smelo biti težav pri pripravi droga in kasnejšega izkoriščanja. Sam postopek sestavljanja je intuitiven in preprost: namestite rezila na običajne prostore, priključite daljinski upravljalnik na oddajnik - in lahko letite.Edina stvar je, da pojasnite, da morate pred poletom popolnoma napolniti baterijo, to je brez prekinitev in ustreznega omrežja. V primeru DJI Phantoma 2 lahko paket dobave poimenujemo popoln. Kamera v dronu je katera koli, vendar obstaja, in če vam manjkajo njene zmogljivosti, lahko vedno opremite Quad-Counter s kakim GoPro ali ekstremnim pripomočkom iz istega "Sony".

  Videz

  Material telesa je lahka in trpežna plastika. DJI Phantom 2 Vision lahko skoraj neustrašno pristane v travi brez strahu pred poškodbami skeleta. Tudi če dron pade na goli asfalt z nekaj metrov, je ogrožen z praskami in ukrivljenimi vijaki, ki se spreminjajo za nove, še posebej ker so precej poceni.
  Teža DJI Phantoma 2 (baterija se upošteva tudi pri določanju tega parametra) se giblje v razponu od 13 kg, tako da je ob začetku hitenja na vetrovnem potovanju treba nujno upoštevati ta trenutek. V navodilih za uporabo je jasno navedeno, da ni priporočljivo preleteti avtomobilov ali ljudi, da bi se izognili nepredvidenim situacijam.

  Flight

  Ne uporabljajte DJI Phantom 2 Vision v stanovanju ali drugi dnevni sobi, razen če imate seveda industrijske trgovine. Domači leti imajo lahko slab rezultat, ker se ne ukvarjamo z balonom, ampak z resnim letalom na štirih vijakih. DJI Phantom 2 se lahko povzpne na 350 metrov in razvije hitrost 50 km /h, kar je zelo impresivno. Idealno mesto zapoleti - parki z redkimi drevesi, stadioni in drugimi velikimi površinami brez velike vegetacije, kjer se drona ne more izgubiti ali poškodovati vijakov na vejah.
  DJI Phantom 2 je zasnovan za 700 metrov zanesljivega sprejema. Dejanski polmer je nekoliko višji, če se drone uporabljajo na prostem. Nekatera območja v velikih metropolitanskih območjih lahko povzročijo ovire za nadzorno ploščo, vendar je v naravi seveda veliko več prostora za oddaljene manevre.
  Daljinski upravljalnik je zelo podoben daljinskemu upravljalniku avtomobilov. Eno tipalo je odgovorno za smer vožnje v štirih smereh, drugo pa za nastavljeno višino in zmanjšanje. Če osnovna funkcionalnost ni dovolj, lahko vedno razširite razpoložljive možnosti tako, da v računalnik namestite ustrezen program: umerjanje, dodatne načine letenja, povratne informacije o senzorju in še več.

  Drone funkcije

  DJI Phantom 2 se popolnoma sinhronizira z iOS in Android platformami. Daljinski upravljalnik ponuja posebno mesto, kjer lahko popravite svoj mobilni pripomoček. Pred začetkom leta je dovolj, da namestite brezplačno aplikacijo na pametni telefon - in lahko spremljate vse, kar se dogaja na nebu. Glede na dejstvo, da drone lahko letijo od uporabnika na precejšnji razdalji, je ta priložnost - očitno ne odveč, temveč nujna funkcija.
  Zaslon vašega mobilnega pripomočka prikazuje ne le zaporedje, temveč tudi trenutne podatke o letu: višine, hitrost in razdaljo od daljinskega upravljalnika.upravljanje Poleg tega prikaže informacije o preostali življenjski dobi baterije in številu satelitov GPS, ki ujamejo pripomoček.

  S tipkami na dotik lahko dodelite aktivacijo fotografije ali video posnetke in izberete ter prilagodite niz obvestil, na primer o preostali življenjski dobi baterije: utripanje zaslona, ​​zvočni signali ali vibracije.

  Varnostni protokoli

  Tudi če DJI Phantom 2 nima časa, da bi se vrnil uporabniku, preden se energija izteče, ga dron samodejno posadi, da se izogne ​​padcem, zato se ne bojte, da bo kvadrupolni merilnik padel na tla in razpadel. brez vašega sodelovanja. Inženirji so dobro premislili o skoraj vseh možnih scenarijih letalskih nesreč, kar je tudi prijetno.
  Včasih se zgodi, da signal wif datoteke za nekaj časa izgine. Povezava s protokolom mora biti samodejno obnovljena, čeprav se to ne zgodi, pa se drone čez nekaj sekund pomakne na začetno točko. To deluje, če se pred začetkom ne požurite in počakate, da quad-cappoker dobi dovolj GPS-klicev, da bi utrl pot domu. V nasprotnem primeru bo DJI Phantom 2 sedel na mestu, kjer se je prekinil signal uporabnika.
  Za varnejše vijake obstajajo posebna ohišja, ki se prodajajo ločeno. Ne stanejo veliko, vendar so rezila bolje zaščitena pred naključnimi padci in drugimi trki s predmeti pokrajine. Takšna zaščita bo zelo koristna za začetnike, ki zaradi pomanjkanja izkušenj med pristankom nalijejo dron na stran.

  Kamera

  Drone upravljanje je razburljivo in nepozabno dejanje, vendar je še bolj zabavno s snemanjem. Model Vision se od predhodnika razlikuje po tem, da je prejel interpretativni stabilizator, ki vam omogoča, da naredite boljšo fotografijo in video brez trzanja in valovanja. Poleg tega obešanje na treh oseh odpravlja tako imenovani učinek "želeja" med delom z videom, kakovost slike na izhodu pa je primerljiva s kakovostjo "kinodvorane" iz posebnih žerjavov ali ploščadi.
  Matrica kamere ima 14 Mp prekrivanje in 1 /2,3 palca velikosti senzorja. Na hrbtni strani daljinskega upravljalnika so na voljo posebni gumbi, ki ustrezajo kotu kamere, zato ne bi smelo biti težav s panoramskimi pogledi.

  Značilnosti matrike

  Nastale sličice se lahko shranijo v visoki ločljivosti - RAW in povprečno - JPEG. Video ima 1080r prekoračitev s frekvenco 30 ali 60 slik na sekundo. Meni z nastavitvami omogoča spreminjanje kakovosti fotografije, ravnovesje beline, nastavitev osvetlitve in spreminjanje občutljivosti ISO. Objektiv z valovno dolžino 110 stopinj pokriva velik del pogleda fotoaparata in vam omogoča, da posnamete panoramo. Če vas je strah pred izkrivljanjem panoramskih fotografij, lahko anketo zmanjšate na 85 stopinjsko izgubo podatkov, vendar z boljšo kakovostjo slike.

  Življenjska doba baterije

  Boben je opremljen z litij-polimerno baterijo z 5200 mAh. Baterije so dovolj za pol ure letenja, če pa napravo odstranite z napajalnikom drugega proizvajalca, se lahko življenjska doba baterije poveča za 10-15 minut. Sna eni strani, kot da ni slabo z dodatno baterijo, po drugi strani pa se bo nadzor in odzivnost quadrocopterja nekoliko spremenila in ne vedno na bolje.
  Poleg tega, če uporabljate podoben analog GoPro namesto standardne kamere, ki je priložena napravi, mora biti življenjska doba baterije majhna, vendar jo je treba zmanjšati (15–20 odstotkov).

  Povzetek

  Mnogi uporabniki, ki so delali s Quad DJI Phantom 2, so prejeli veliko pozitivnih izkušenj. Tukaj vidimo intuitivno in najbolj prijazno vodstvo, glavna stvar - ne bodite leni, da bi prebrali priročnik. In čustva, prejeta z letov, skupaj z videom prve osebe, preprosto ne prevajajo v besede. Poleg zabavne komponente bo tril uporaben tudi za tiste, ki se specializirajo za profesionalno fotografijo in video. Mobilna naprava brez posadke je enostavna za učenje, zanesljiva in navdušuje spektakularni videoposnetek. Kljub precej grizenje cene (približno 40-50 tisoč rubljev), praktično ni analogov v drone, in ravnovesje značilnosti ne more pohvali daleč od vsakega quadropaster tega segmenta. Prednosti modela:
 • prisotnost razumne stabilizacije;
 • trdno in monolitno telo;
 • Intuitivno razumljivo in v mnogih pogledih prijazno upravljanje;
 • kakovostna kamera.
 • Slabosti:
 • Brezplačna uporaba računalnika je nejasna in neprijetna;
 • ni mogoče upravljati v zaprtih prostorih (trdi in nevarni vijaki).
 • Sorodne publikacije