Gorenje je država-proizvajalec in izdelki

V specializiranih prodajalnah gospodinjskih aparatov je na voljo veliko opreme različnih proizvajalcev. Vsak izdelek ima svoje prednosti in značilnosti. Priljubljena je Gorenje. Država proizvajalka - Slovenija. Podjetje proizvaja majhne in velike gospodinjske aparate. Ime izhaja iz vasi Gorenje, kjer je bila ustanovljena družba.

O podjetju

Gorenje d.d. - slovensko strojno podjetje, proizvajalec gospodinjskih aparatov. To je veliko podjetje v Evropi. Skoraj 95% izvoženega blaga. Leta 2005 je podjetje kupilo češki proizvodni obrat MORA, kasneje pa je postal nizozemski proizvajalec gospodinjskih aparatov ATAG.


Leta 2010 je podjetje postalo vodja švedskega ASKO. V letu 2013 je Panasonic pridobil 13% delnic Gorenja. Država izdelave ostaja enaka. Takšne spremembe so bile povezane s povečanjem dobička. Gorenje je del Skupine Gorenje. Podjetja se nahajajo v več kot 20 državah.

Izdaja plošč

Razvoj podjetij se je začel leta 1940, vendar se je aktivna proizvodnja začela opazovati šele leta 1958. Razlog za to je bila ustanovitev nove tovarne, ki je pričela s proizvodnjo plošč in peči Gorenje. Država proizvajalka - Slovenija. Čeprav so bili v tistem času izdelki priljubljeni pod blagovno znamko "Tobi". To blago je bilo zelo povpraševanje.


Obrat je prešel na serijsko proizvodnjo. Na delo so sprejeti le strokovnjaki, ki so pripravljeni odreči se svojemu delu. Morali so delati s sodobnimi strojnimi orodji. Pomagalo jeizboljšati delo Sčasoma se je proizvodnja izboljšala, tako da so se tovarne začele odpirati v drugih mestih.

Izvoz blaga

V tem času je bila proizvodnja v Velenju. Obrat je imel najboljšo opremo, ki je praktično nikoli ni bila v Jugoslaviji. Zahvaljujoč širitvi proizvodnje je postal priljubljen izvoz. Med gospodinjskimi aparati so kupci v mnogih državah želeli Gorenje. Država izdelave in do danes - Slovenija.
Na začetku je bil izveden majhen izvoz. Leta 1961 je bilo v Nemčijo poslanih 200 plošč. Tuji kupci res všeč izdelki, zato je bilo odločeno, da razširite prodajo. Ob tem je bil ustanovljen tudi oblikovalski center, ki je pridobival nadarjene ljudi. Zdaj je znan pod imenom Gorenje Design Studio.

Povečanje sortimenta

Sčasoma so bili izdelani pralni stroji Gorenje. Država-proizvajalec je tudi Slovenija. Vsi izdelki ustrezajo standardom kakovosti, zato je oprema idealna za domačo in industrijsko uporabo. Od leta 1964 je Gorenje začelo delovati. Proizvajalec jih je izdelal samodejno, kar je bila novost. Šest let pozneje je podjetje izdelalo več kot 200.000 pralnih strojev.
Tehnologija je sčasoma postala bolj zapletena. Če prvi proizvedenih plošč skoraj ni prekinil, potem je položaj s pralni stroji nekoliko drugačen. Da bi kupci lahko zaprosili za popravilo strojev, je bila vzpostavljena storitev. Danes so takšne pisarne ne samo v Sloveniji, temveč tudi v drugih državah.


Drugi stroji

Prav tako proizvaja drugotehnično podjetje Gorenje. Država - proizvajalec tega blaga je tudi Slovenija. Ponudba vključuje hladilnike in zamrzovalnike. Proizvodnja takšnih izdelkov se je začela leta 1968. Kompresivni hladilniki so postali povpraševanje prebivalcev Jugoslavije, saj s takšno tehniko izdelkov ni bilo treba shranjevati v kleti. Leta 1980 je bilo izdelanih več kot 300 enot hladilne in zamrzovalne opreme.
Proizvodnja se je izboljšala. Izšla je nova tehnika Gorenje. Država proizvajalka, katere pregledi so praktično le pozitivni, je začela izvajati program HOUSE. Od leta 1970 so se v tovarnah začele zbirati kuhinje. Za to smo uporabili nenavadne rešitve, ki jih je izdal oblikovalski studio.
Številni kupci so zadovoljni s prevzemom, ker njihove povratne informacije kažejo, da je tehnika zelo primerna za uporabo. Ima eleganten videz in vse potrebne funkcije. Kupcem svetujemo, da kupujejo kakovostne plošče, hladilno opremo in mikrovalovne pečice. Vsa oprema ustreza sodobnim zahtevam.

Povečanje proizvodnje

Gorenje je nadomestilo številna druga podjetja, saj je postalo priljubljeno na svetovnem trgu. Leta 1978 je podjetje zaradi velikih združitev zaposlovalo več kot 20.000 ljudi. Od leta 1972 ima sedež v Münchnu. V naslednjih letih je podjetje obstajalo na svojem trgu. Kasnejše spremembe so se zgodile. Proizvodnja je potekala na čezmorskih trgih. Danes je Gorenje v Nemčiji, na Poljskem, v Rusiji, Španiji. Podjetje izboljšuje proizvodnjo svojih izdelkov. Ustvarjalci delajo na oblikovanju pralnih strojev, krožnikov in drugih gospodinjskih aparatov. Tudiprizadeva se za zmanjšanje negativnega vpliva na naravo. Slovensko podjetje je prenehalo uporabljati pline, ki onesnažujejo ozon.
Zdaj v trgovinah lahko kupite hladilnike, zamrzovalnike, pečice, štedilnike, krožnike. Podjetje se ukvarja s proizvodnjo ekstraktorjev, pralnih strojev, pomivalnih in sušilnih strojev, mikrovalovnih pečic. V asortimanu je vsa potrebna oprema za udobno in lepo kuhinjo. Sodobna tehnologija se uporablja v proizvodnji strojev. Paleta vsebuje tako proračunsko opremo, ki opravlja osnovne funkcije kot tudi premijo. Kupujte izdelke Gorenje bolje v specializiranih prodajalnah. Kupljena kakovostna oprema bo zadovoljila svoje lastnike že več let, potrebno jo je le ustrezno izkoristiti.

Sorodne publikacije