Prenosnik Asus K53T: opis, značilnosti, pregledi

Glede na specifikacije se Asus K53T ne razlikuje od večine prenosnih računalnikov. Cena 670 $ je cenovno ugodna, vendar za isto številko lahko kupite boljši procesor. Upravičuje model njegove napihnjene vrednosti?

Oblikovanje

Proizvajalec v podjetju rad aktivno uporablja isto podvozje v različnih konfiguracijah, serija K53 pa ni postala izjema. Ista oblika je Asus prenosniki, s cenami v razponu od $ 350 do $ 750. Za podjetje je to pogosto drago, saj so vrhunske naprave poceni.


Enako velja za linijo K53T, ki je, kolikor lahko presodimo, ena od različic serije K53, ki so jo opremili procesorji Intel. Edina bistvena razlika je v tem, da je naslon za roke, ki je bil predhodno narejen iz tanke plasti kovine, zdaj izdelan iz plastike. Vse prejšnje razkošje je zdaj padlo v pozabo.
Povezljivost, glede na povratne informacije, ni dodeljena. S tehnologijo VGA in HDMI je USB 3.0 omejen na eno vrsto s podporo za dve dodatni vrsti USB 2.0. Nekateri konkurenti ponujajo dva USB 3.0 vmesnika, tako da je Asusov prenosnik v nekoliko slabšem položaju.

Vhodne naprave

Ker je prenosni računalnik opremljen s 15,6-palčnim zaslonom diagonale, je za tipkovnico veliko mest. V tem primeru se je Asus odločil uporabiti najmanj privlačno obliko s ploščatimi gumbi brez pričakovane vrzeli med njima. V skladu z povratnimi informacijami uporabnika to vodi dopovečanje števila napak.


Na drugi strani ima tipkovnica Asus K53T svoje prednosti. Uporabniki pravijo, da je velik - na obeh straneh ostane malo več kot 1 cm, kar pomeni, da so veliki gumbi (čeprav so na digitalni plošči majhni). Spodaj je dovolj prostora za dlani in udoben položaj, če verjamete v povratne informacije, je enostavno natisniti. Malo, to je sledilna ploščica. Dimenzije površine na dotik včasih otežijo njeno uporabo, zlasti pri izvajanju takšnih gesel z večkratnim dotikom kot pomikanjem. Vsaj Asus ponuja dva ločena gumba. Res je, da je njihov napredek majhen, vendar je takšna rešitev, kot so opozorili uporabniki, boljša od menjave, ki jo podjetje pogosto uporablja.

Kakovost zaslona in zvoka

Ločljivost zaslona 156 "na zaslonu je 1366 x 768 slikovnih pik in ima sijajno površino, ki gre v črni okvir. Posledično se uporabniki pritožujejo - zaslon trpi zaradi množice bleščanja in osvetlitve zaslona. Ni dovolj močan, da bi zdržal to, ko se prenosni računalnik uporablja pri svetli osvetlitvi, kot je prostor, osvetljen s soncem ali ulico. Ocene uporabnikov Asus K53T kažejo značilnosti modela zaslona, ​​ki se ujema z nizkocenovnimi paneli TN, čeprav je prikazovalnik tehnično sposoben prikazati Skoraj vse testne slike za testiranje črno raven, identiteto nekaterih izmed njih je razvidno, da malo ponaredek proizvajalec s povečanjem svetlosti temnih barv, ki ne spremlja more prikazati. Še vedno kakovost slike naprava niNižji od drugih prenosnikov istega cenovnega razreda.


Zvok za prenosni računalnik je zelo dober. Obstaja celo nekaj basov in izkrivljanja so majhna tudi pri maksimalni glasnosti. Glasba, po mnenju uporabnikov, zveni precej dostojno - to je najbolj, kar lahko rečemo tudi o dragih prenosnih računalnikih, da ne omenjam takšnega proračunskega modela. Kakovost zvoka in glasnost sta daleč za par zunanjih zvočnikov. Če je prenosni računalnik kupljen za zamenjavo namiznega računalnika, je potrebna dodatna akustika.

Hlajenje

Prenosni računalnik s tako velikim prostorom za hlajenje zraka je dovolj. To zagotovo ne bo trajalo veliko časa. Pri nizkih obremenitvah je raven hrupa ventilatorja minimalna, še pomembneje pa je, da ostane na relativno nizki ravni in pri težkih obremenitvah. Hladilnik je mogoče slišati, vendar ne na ravni, ki bi nekoga motila v sosednji sobi. Zdaj pa glede temperaturnega režima. Po mnenju lastnikov je med aktivnim delom grafičnega procesorja rahlo segrevanje tipkovnice v predelu za dlan, v drugi napravi pa se ohladi. Minecraft lahko igrate celo s prenosnim računalnikom v naročju - MacBook bi jih najprej hitro ocvrnil.
Toplota prihaja iz velike prezračevalne luknje na levi strani prenosnega računalnika. Medtem ko ni zaprt, pripomoček ni na izolacijski površini, ga je vseeno mogoče uporabiti.

Enostavnost prenosa

Da, prenosni prenosni računalniki v velikosti 156-palčni neZnani so po prenosljivosti, vendar se lahko razlikujejo po velikosti. Asus K53T, na primer, je na sredini tega območja. Debelina modela je 35 mm, teža pa 245 kg, kar pomeni, da se bo prenosni računalnik ujemal z vsakim nahrbtnikom s predalom za prenosni računalnik, vendar bo prevelik za veliko torbic. Ocene uporabnikov, ki so ga vzeli s seboj v kavarno, kažejo, da je malo premajhen za majhne mize, če pa se potovanje ne izvaja pogosto, se ne napne.

Življenjska doba baterije

Običajno prenosni računalniki z diskretno grafiko brez polnjenja baterije dolgo časa ne morejo stati, vendar je AMD razvil analog Optimus, ki je na voljo v Fujun prenosnih računalnikih. Preklapljanje med integriranimi in zunanjimi grafičnimi karticami ni tako gladko, saj nenehno zahteva, da uporabnik izbere, vendar zagotavlja dostojno življenje baterije. V povezavi s shemami načrtovanja oskrbe z električno energijo, vam prenosni računalnik Asus K53T omogoča, da iz povprečnega 6-celičnega akumulatorja 5 ur Wi-Fi omogočite.

Programska oprema

Na K53T je nameščenih nekaj nezaželene programske opreme, ki pa je nevsiljiva. Namesto tega obstajajo stalni opomniki o posodobitvah gonilnikov, ki načeloma niso slabi. To je treba storiti v vsakem primeru. Kot drugi Asus sistemi, je prenosnik opremljen z lastniškimi varčevalnimi shemami, ki vključujejo widget, ki vam omogoča preklapljanje med različnimi načini porabe. Aplikacija znatno podaljša življenjsko dobo baterijeredki primer nameščene programske opreme, ki resnično izboljšuje izdelek.

Performance

Oprema Asus K53T spada v srednji razred prenosnih računalnikov Llano. Procesor je 4-jedrni hibridni AMD A6-3400M z osnovno uro 14 GHz in največ 23 GHz v optimalnih pogojih, kadar niso vključena vsa jedra. Matična plošča Asus K53T podpira do 8 GB pomnilnika DDR3-1333 (6 GB), kot tudi pomnilniške kartice SD, MMC in Memory Stick.
Diskretno grafično kartico predstavlja Radeon 6650M. Lahko deluje v CrossFire z integriranim. Ta kombinacija se imenuje Radeon HD 6720G2. Težko je oceniti sodelovanje CPU in GPU, vendar je očitno, da medtem, ko AMD sledi Intelovim petam, v intenzivni uporabi, procesorji podjetja zagotavljajo le dve tretjini zmogljivosti čipov Core i5, da ne omenjamo jedra i7. Test PCMark 7 to jasno kaže: prenosni računalnik je za Dell Inspiron 14z za 500 točk. Asus U36S presega K53T še bolj, vendar je veliko dražji sistem s trdnim pogonom. Tako specifikacije procesorja Asus K53T A6-3400M niso dovolj impresivne. Ampak AMD je posebej ustvaril Llano s hitro integrirano grafiko in podporo CrossFire v upanju, da bo nabor čipov zagotavljal odlične zmogljivosti GPU skupaj z diskretnim delom. Ali je bilo to mogoče uresničiti? Sintetični 3DMark 06 in še posebej 3DMark 11 dokazujeta, da ima K53T dobre rezultate pred Asus N55. Najverjetnejša razlaga za tako visok rezultat je optimizacija kompleksnih vizualnih učinkov, ki se uporabljajo v 3DMark 11. Leptops zGrafične kartice Intel HD 3000 tega testa ne morejo niti zagnati, ker ne podpirajo DirectX 11.
Vendar te številke niso smiselne, če ne vplivajo na igre. Močno osredotočen na zmogljivost osrednjega procesorja Dawn of War 2 ne razkriva prednosti modelne arhitekture. V Just Cause 2 pa je rezultat veliko boljši od tistega pri U36S in je popolnoma boljši od Dell Inspiron 14z z Intel HD 3000. Predstava Battlefield 3 je še boljša - K53T uspe ponuditi sprejemljivo hitrost sličic z zmernimi podrobnostmi. Na splošno, kot kažejo ocene, prenosni računalnik Asus K53T za svojo ceno dokazuje odlično delovanje. Čeprav igralci računalniških iger ne bodo mogli uživati ​​v podrobnostih, vendar bodo vsaj lahko igrali katerokoli igro, celo tako zahtevno kot je Battlefield 3. To je odlična zmaga za AMD v proračunskem segmentu, saj je dostojna moč v prenosnih računalnikih cenejša od 1.000 $ še dovolj težko najti. Čas nalaganja (423 sekund) in obnovitev po spanju (255 sekund) ne preseneča za prenosnike z mehanskim pogonom na trdih magnetnih diskih.

Zaključek

Ena od glavnih prednosti, ki razlikujejo Asus prenosnike, je cena. Na modelni liniji so precej demokratični. 670 USD za A53TA-A1 ali 630 za A53TA-XE2 je poceni, glede na njihovo raven učinkovitosti. Čeprav Core i5 in AMD A6 procesor presegata hitre zmogljivosti, je grafična kartica Radeon 66720G Asus K53T odlična kombinacija vgrajene in diskretne grafike, ki zagotavlja potrebne vire tudi za najzahtevnejše igre, čeprav v skromnih nastavitvah. To je redkost za prenosnik, ki je vreden manj kot 1.000 USD. K53T pa kljub podpori iger zagotavlja dober časživljenjska doba baterij za prenosne prenosnike 156 ", kar je idealno za študentske igralce - poceni, prenosni in visoko zmogljivi, v primerjavi s prenosnimi računalniki HP in Dell pa se zdi, da model zaostaja. potrditev) ni posebej privlačna, tipkovnica in sledilna ploščica sta povprečna in slabša od mnogih modelov v svojem razredu, kar zmanjšuje privlačnost modela.

Sorodne publikacije