Nvidia Inspector: Kako uporabljati igre?

Ameriško podjetje Nvidia letno izdaja ducate novih grafičnih kartic, ki vam omogočajo ustvarjanje različnih sistemov, tako glede učinkovitosti kot funkcionalnosti. Računalniki za igre na srečo, ki so pogosto sami sestavljeni, so postali priljubljeni. Tam imajo poleg zmogljive grafične kartice tudi produktivno matično ploščo in procesor. Vendar ne vedno uporabnik nima sistema, ki ga je zbral. Včasih so potrebne intervencije programske opreme, in da bi izboljšali lastnosti, se vpraša, kako uporabiti Nvidia inšpektorja.


Program

Treba je opozoriti, da ta programska oprema ni namenjena samo za optimizacijo iger. Njegova glavna naloga je spremljanje in spreminjanje parametrov grafičnega pospeševalnika. Pomembno je vedeti, da je ta program namenjen samo izdelkom ameriškega podjetja in izboljšati kartico AMD ne bo delovalo.

Funkcije

Pred razumevanjem, kako uporabljati Nvidia inšpektor, poglejmo njegove značilnosti. Program vam omogoča, da dobite kratke informacije o značilnostih pospeševalnika. Spremlja frekvenco, napetost, temperaturo in analizira delovanje hladilnega sistema. Programska oprema je orodje za overclocking in izboljšanje produktivnosti. Prilagodite lahko napetost, hitrost ventilatorja, uredite profile "drva".

Priprava

Torej, da bi začeli razumeti, kako uporabljati program Nvidia Inspector, se morate pripraviti na namestitev. Programska oprema je brezplačna, zlahka jo najdeteInternet in se namestite v računalnik. Ampak, da bi delali z njim, je treba razumeti, ali potrebujemo splošno overclocking.Seveda se lahko izboljša praktično vsak sodoben sistem. Včasih pa nima smisla, včasih pa lahko povzroči težave. Torej, če nimate popolnoma uravnoteženega "polnila", šibkega procesorja in močne grafične kartice ali pa obratno ena od komponent morda ne bo mogla prenesti obremenitve. Če sistem ni optimiziran, lahko pride do težav, ki lahko motijo ​​aplikacije v ozadju ali napačno konfigurirane gonilnike. Vse to je potrebno preveriti, preden boste razumeli, kako uporabljati Nvidia inšpektorja.

Rezultati

Mnogi uporabniki takoj želijo razumeti, kakšni so njihovi rezultati po overclockingu. Na splošno, če imate naprave, ki so konfigurirane za dodatno overclocking, lahko pride do povečanja frekvenc za 50%. V povprečju je 15-25%, kar v prevodu v "fps" nam daje dodatnih 20-30 okvirjev. Pomembno je razumeti, da obstaja določeno tveganje, da ne bo prišlo do ene od komponent sistema. Grafična kartica, ki je zasnovana za izboljšanje, vsaj minimalno, z nepravilnimi nastavitvami, lahko preneha delovati. Toda če razvijate overclocking ali ste korak za korakom izvedli vsa priporočila, je tveganje za težave zelo majhno.
In zadnje, kar morate vedeti, poleg tega, kako uporabljati Nvidia Inspector 197.3, je, da overclocking povzroči skrajšanje storitve grafičnega pospeševalnika. To je posledica povečanja temperature, ki se pojavi med dviganjemfrekvence in napetosti. Vse to vpliva na čip in njegovo življenjsko dobo.

Overclocking

Preden začnete s programom v igrah, lahko poskusite overclocking, ki lahko bistveno vpliva na rast "fps". Programsko opremo morate zagnati in izbrati Show Overclocking. Sistem vas bo opozoril, da je overclocking nevaren in da lahko onemogočite pospeševalnik. Naprej bo novo okno, v katerem bodo vidni parametri in kontrolni drsniki. Razdelek o ravni uspešnosti bo naveden na vrhu. Lahko se spremeni, vendar za overclocking to ni potrebno. V spodnjem oknu bodo prikazane informacije za več parametrov. Če želite zagnati overclock, morate poiskati frekvenčne indikatorje in premakniti drsnik na 10% standardnih indikatorjev. Ko kliknete Uveljavi uro & amp; Napetost Na splošno to povečanje ne bi smelo vplivati ​​na sistem. Ampak, če je vse isto PC "tiho", odklopljen vozniki grafične kartice skyrocketed, potem poskusi končalo.

Nadaljevanje

Če bo vse dobro, bomo nadaljevali delo z inšpektorjem Nvidia. Kako uporabljati nove parametre v igrah? Samo zaženite igro in sledite procesu. Če se je začela pojavljati sublimacija, artefakti, avtomatska koagulacija itd., Je treba vse kazalnike, ki smo jih dvignili, približno znižati za 10 MHz. Če je ravno nasprotno, postalo veliko boljše, poskušamo zvišati stopnje za 10 MHz. Torej najdemo vrednosti, ki so udobne za sistem.

Parametri

Pred vami se bodo pojavile številne neznane besede, mehke v angleščini. Seveda jih je mogoče prevesti ali samouganiti, kot na splošnoNi vse tako skrivnostno, kot se zdi. Napetostni odmik uravnava napetost. To je jasno iz naslova. Dodajanje napetosti na video kartico vpliva na povečanje frekvenc. Včasih, da bi povečali hitrost, ta regulator začne delovati. Če nimate dovolj za dvig frekvence do določene oznake, poskusite najprej dodati napetost. Ampak vse to je treba narediti zelo lepo in v primeru, da ima grafična kartica dober potencial.

Naslednji parameter je ventilator. S svojimi nastavitvami lahko nastavite določeno hitrost hladilnika, tako da se samodejna nastavitev ne nenehno odlaga in omogoča učinkovito overclocking. Čeprav je zaželeno, da se ta parameter vedno nastavi samodejno. Tako bo sistem samostojno določil zahtevano hitrost in pri visokih obremenitvah povečal hitrost, pri majhnih pa se bo zmanjšal. Če želite, da vse izbrane nastavitve delujejo, kliknite Uporabi ure in uro; Napetost, če se bojite, da se je nekaj zgodilo, ponastavite vse nastavitve s pomočjo Apply Defaults.

Podrobnosti

Tisti, ki poskušajo ugotoviti, kako uporabljati Nvidia inšpektorja, morajo razumeti, da je v tem primeru overclocking najbolj varen, saj deluje na ravni gonilnikov. Strojno overclockiranje je bolj nevarno in tvegano. Pomanjkljivost programskega overclockinga je v tem, da so po ponovnem zagonu sistema vsi parametri dampinirani. Če se želite izogniti temu, ko najdete najpomembnejše meritve, izberite Ustvari zagon. Tako boste imeli svoj stil kot bližnjico. Preden preprosto zaženete sistemkliknite nanj in vse pride na svoje mesto.

Igre

Za prilagoditev iger se morate naučiti, kako uporabljati Nvidia inšpektorski profil. Za začetek morate izvajati Nvidia inšpektor kot skrbnik. Ko se odpre okno, morate med vsemi možnostmi poiskati različico gonilnika. Tam, po imenu video kartice, je ikona nastavitev. Tako dobimo v profil.
Tu je treba določiti pot do igre, ki jo želimo optimizirati. In to bi morala biti absolutna pot s podaljškom client.exe. Zgoraj desno je gumb Uporabi spremembe. Omogoča shranjevanje vseh sprejetih dejanj. Če morate razumeti, kako uporabiti Nvidia inšpektorja v CS-ju, izberite pot do te igre, shranite spremembe in na seznamu poiščite optimizacijo Threaded. Obstaja več načinov, med katerimi lahko izbirate, kliknite na OGL THREAD CONTROL IGNORE GET ERROR. Zdaj v tabeli najdemo Možnosti v načinu Optimus v načinu za predvajanje v Shimu in na seznamu izberemo NASTAVITEV NAČINA PRENOSA SPREMENLJIVOSTI SHIM. Po vsem, kar smo storili, moramo iti do nastavitev Nvidie, na kartici Možnosti 3D je razdelek »Upravljanje«. Namestitveni program pade s seznama. Tukaj iščemo igro, ki jo potrebujemo, ki je že konfigurirana v Profile Nvidia Inspector. Kako uporabljati GTA 5 CS igre: GO, DOTA 2 in še več. Spet pojasnjuje brez smisla. Algoritem dejanj je enak. Ko ste v spustnem seznamu izbrali igro ali jo dodali, se morate vrniti v profil. V tabeli izberite parameter SLI združljivosti v vrstici z imenom naše igre. V zastavicah Artialiasing Behavior (Obnašanje vedenja) izberite Brez, Politika dodeljevanja pomnilnika - Agresivna predhodna dodelitev.

Sklepi

Treba je razumeti, da so zgornji parametri samoeksperimentalno. Lahko ustrezajo vašemu sistemu in ga ohranijo v prvotnem stanju. Zato pričakujejo od tega procesa neprimerljive spremembe v igrah ni vredno. Ta možnost je običajno primerna za lastnike slabih osebnih računalnikov in prenosnih računalnikov. Ko se uporabnik bori za vsak okvir na sekundo. Po mnenju uporabnikov je taka izbira omogočila zmanjšanje števila in časa mikrofloze, rahlo dviganje "FPS". Enako velja za uredbo inšpektorja Nvidie. Poleg tega morate jasno razumeti, kaj spremenite in kako regulirati, potrebovali boste veliko časa za oblikovanje idealnih parametrov sistema. V nasprotnem primeru boste zavrnili sistemske ali pogonske gonilnike. Če torej nimate splošne predstave o tem, kaj spreminjate in kaj pomeni vsak parameter regulacije, je najbolje, da ne overclockate.

Sorodne publikacije