Top 10 Brskalniki za osebne računalnike

Vsako leto se pojavlja vedno več različnih sistemov za učinkovito uporabo interneta. Do leta 2017 se je število računalniških brskalnikov znatno povečalo. Ta članek bo vseboval prvih 10 brskalnikov, ki jih uporabniki prepoznajo kot najbolj priročno, učinkovito in hitro.

Avant Browser

Top 10 najboljših računalniških brskalnikov odpre nepošten Avant spletni brskalnik. To je zelo pameten in lahek brskalnik, ki deluje na celotni bazi motorja: Gecko, Webkit in Trident. Program je popolnoma brezplačen, saj je licenciran pod licenco GNU Free Documentation License. Vendar je treba opozoriti, da brskalnik kopira nekatere funkcije v drugih programih. Številni elementi Avanta so tako zelo podobni strukturi tako znanih brskalnikov, kot sta Mozilla in Opera. Vmesnike in nastavitve za predloženi brskalnik izvaja Internet Explorer.


Dejstvo, da Avant kopira funkcionalne elemente mnogih drugih spletnih brskalnikov, ne pomeni, da je program nepomemben ali "drugorazreden". Nasprotno, združevanje vseh najboljših komponent iz bolj znanih brskalnikov, Avant je precej dobra možnost za dostop do interneta. Poleg tega program vsebuje številne izvirne prednosti, ki jih je vsekakor treba omeniti. Da, poudariti morate naslednje točke:
 • glavna prednost brskalnika je neverjetno nizka raven porabe sistemskih virov;
 • je v brskalniku nameščeno privzeto blokiranje oglasov;
 • Možno je hitro narediti posnetek strani strani;
 • hiter prehod na priljubljene domene;
 • Vmesnik je za uporabnike zelo enostaven za namestitev, možno je namestiti približno 30 različnih kož;
 • Brskalnik se takoj zažene.
 • Tako ima Avant častno deseto mesto med 10 najboljšimi računalniškimi brskalniki.


  Pale Moon Browser

  Deveto mesto v top 10 brskalnikih za računalnike je, da se postavi malo znani, vendar zelo kakovostni brskalnik Pale Moon ("Pale Moon"). Takoj je treba opozoriti, da brskalnik temelji na izvorni kodi znanega brskalnika Mozilla. Glavna značilnost "Pale Moon", in hkrati, njegova glavna zasluga je prisotnost celotnega sklopa notranjih izboljšav. Zaradi številnih funkcij spletnega brskalnika bo uporaba interneta veliko bolj priročna in učinkovita. Pale Moon deluje na novem procesorju s kakovostnim nizom navodil za tip SSE2, zato je zmogljivost programa celo v primerjavi z velikimi brskalniki zelo visoka.
  Kakšna je razlika med Pale Moon in Fierfox? Ali naj bi se zaradi tega razloga brskalnik raje odločil? Razlikovati je treba naslednje razlike v "mesečnem" brskalniku:
 • ni starševskega nadzora in funkcionalnosti Active X;
 • Funkcija skeniranja datotek je po nalaganju onemogočena;
 • so dodali funkcijo predogleda zavihkov, ko so aktivno vključeni;
 • zahteva dokaj sodoben procesor.
 • Tako je spletni brskalnik Pale Moon precej dobra alternativa brskalniku Mozilla. Glavna značilnost »mesečnega«brskalnik "je odsotnost vseh nepotrebnih in nepotrebnih podrobnosti, ki bi lahko ovirale učinkovito uporabo interneta. V istem programu deluje samo na računalnikih z dovolj visokimi tehničnimi lastnostmi, zaradi česar ima Pale Moon častno deveto mesto med najboljšimi 10 najboljšimi Brskalniki za računalnike

  Qupzilla

  Osmo mesto top 10 najbolj priljubljenih brskalnikov za računalnike je zelo lahek in pameten brskalnik Qupzilla. Glavna prednost tega češkega brskalnika je kakovostna optimizacija za skoraj vsako spletno mesto. Qupzilla je neverjetno lahek in enostaven program, če je glavni namen pregledovanje besedilnih dokumentov na internetu, namesto dela s težkimi aplikacijami, potem je predstavljeni brskalnik najboljša možnost.Kakšna je razlika med programom, ki si ga ogledujete iz drugih spletnih aplikacij in praktično Vse iste ikone, zavihki, zgodovina in sistem za prenos - v zvezi s tem razvijalci Qup-a ne želijo biti originalni. Družba čeških internetnih tehnologov in programerjev se je pri načrtovanju Qupzille skušala zanašati predvsem na namen ustvarjanja hitrosti in funkcionalnosti aplikacije. Brskalnik ima kakovosten oglasni blok, ki vam omogoča učinkovito blokiranje vseh oglasov. Zahvaljujoč vgrajenemu Readerju bodo uporabniki obravnavanega spletnega brskalnika pravočasno izvedeli najnovejše novice. Med drugim ima brskalnik funkcijo hitrega dostopa. Uporabnik bo lahko hitro in enostavno uredil domačo stran brskalnika po svojih željah. Zakaj je Quipzilla na osmem mestumesto v prvih 10 internetnih brskalnikih? Prvič, ta brskalnik ni preveč znan med ruskimi državljani. Drugič, kljub temu pa ima številne pomembne pomanjkljivosti, ki jih je treba čim prej odpraviti. Torej, glavne pomanjkljivosti brskalnika vključujejo pomanjkanje pogostih posodobitev in ne najbolj estetski videz.

  K-Meleon

  Sedmo mesto v top 10 brskalnikih za osebni računalnik je zelo star, a zelo kakovosten brskalnik K-Meleon. Ta program je treba zapomniti, verjetno, vsaka oseba, ki je aktivno uporabljala internet v začetku leta 2000. Predstavljeni brskalnik se je pojavil leta 2001 in še vedno ni slabše priljubljen mnogim, tudi najbolj znanim in sodobnim spletnim brskalnikom. Kaj je razlog za visoko kakovost tega izdelka? Prvič, stalne posodobitve. K-Meleon se nenehno nadgrajuje. Brskalnik deluje na istem motorju kot Mozilla, vendar ima bistvene razlike od slednjih. Glavna in najpomembnejša razlika je možnost ekonomičnega porabe računalniških virov. Brskalnik, v nasprotju s številnimi konkurenti, zahteva zelo malo: le majhen del RAM-a in majhno količino dela procesorja. Še ena pomembna prednost spletnega brskalnika K-Meleon je zmožnost uporabe vmesnika PC. Zahvaljujoč tej preprosti funkciji so viri in čas, ki jih lahko porabite za vmesnik, zelo dobro shranjeni. Poveča hitrost in kakovost dela. Vsak uporabnik lahko sam po sebi prilagodi brskalnik - vse zaradi izjemnega sistema makrov. Zakaj je K-Meleon vreden samosedmi v top 10 računalniških brskalnikih? Prvič, bistvena pomanjkljivost spletnega brskalnika je zelo preprosta in zato ni zelo estetska zasnova. Drugič, program ima številne manjše napake: na primer napačen prikaz besedil, risb itd. Vendar pa so vse težave pravočasno popravljene s pravočasnim posodabljanjem.

  Brskalnik Yandex

  Vredno je, da bi končno šel na seznam bolj znanih programov. Šesto mesto v top 10 brskalnikih za PC pride do slavnega "Yandex.Brauser", ki je izšel ne tako dolgo nazaj - šele leta 2012. Kakšna je razlika med tem brskalnikom in njegovimi prednostmi in slabostmi?
  Najprej je treba poudariti visoko stopnjo varnosti. Program je zelo kakovosten in skrbno preveri vse prenose in datoteke za prisotnost škodljivih elementov. Ujemanje računalniškega virusa pri delu z "Yandex.Brauser" ne bo tako preprosto: kompetentno zgrajen kontrolni mehanizem zanesljivo ščiti uporabnika pred škodo. Spletni brskalnik je šivan z nekaj dodatki. To je visokokakovosten blokator oglasov in elegantni čipi, kot so »osvetlitev ozadja za video«, »način branja« itd. Dodatek lahko kadar koli onemogočite. Prav tako je treba omeniti, da je brskalnik zgrajen v zelo visoko kakovost prevajalec, ni slabša od sistema iz "Google". Zdaj je vredno preiti na slabosti programa, ki jasno kaže, zakaj je Yandex.Brazer na šestem mestu v top 10 brskalnikih v letu 2017. Prva in najpomembnejša pomanjkljivost brskalnika je obsesivna storitev podjetja Yandex. Isti iskalni niz,sovražil veliko "Yandex.Bar" - vse to lahko močno pokvari vtis, na splošno, precej dober brskalnik. Druga pomanjkljivost je povezana z morebitnimi vprašanji, ki se lahko pojavijo pri ogledu zgodbe. Vendar pa pravočasne posodobitve programa omogočajo kvalitativno popravljanje situacije.

  TOR

  Peto mesto je najbolj "nevarno" in sovražijo organi številnih držav internetnega brskalnika. TOR je poznan številnim uporabnikom internetnega omrežja, predvsem njegova sposobnost, da obide veliko število blokad in prepovedi. Obravnavani program omogoča ljudem vstop v tako imenovani "črni internet" - prostor, ki je daleč od dostopa vsem. TOR brskalnik je vrsta orodij, ki vam omogoča, da pri brskanju po kateri koli spletni strani zagotovite dostop uporabnika. Navedeni brskalnik lahko državljanom zagotovi popolno anonimnost za vsako delo na spletu. TOR je podoben temi Fierfox. To je razširjena podpora, široka paleta nastavitev, kakovostna zaupnost itd.
  Ta brskalnik verjetno ne potrebuje povprečnega uporabnika interneta. Torej, če obstaja prvih 10 najhitrejših brskalnikov za osebne računalnike, bi TOR zagotovo zavzel zadnje mesto v njem. To je zelo počasen, počasen in praktično brez optimiziranega programa. Vendar pa je ta velika pomanjkljivost izravnati z visoko kakovostjo varnosti uporabe, široko paleto nastavitev in sposobnost, da se celo v "temnih" kotičkih interneta. Praviloma se TOR začne z bliskovnim pogonom. Samo v tem primeru nihče ne bo mogel vedeti o možnosti uporabe katerega kolidržavljan tega programa. Drugo vprašanje je, ali vse to zahteva povprečen uporabnik omrežja. Državljan, ki spoštuje zakon, najverjetneje ne bo obravnaval občutljivih podatkov ali manj znanih strani. To je zaradi tega slabo optimiziranega računalnika, toda zelo varen TOR se uvršča na peto mesto v top 10 brskalnikih v letu 2016 ali 2017.

  Mozilla Firefox

  Četrto mesto v vrhu brskalnikov za operacijski sistem Windows 10 (ali različice malo starejše) je slavni Mozilla Firefox. Od leta 2017 spletni brskalnik uporablja več deset milijonov ljudi v različnih državah. Program se stalno posodablja in nadgrajuje. Zaradi tega dejavnika je brskalnik tako kakovosten. Kakšne so prednosti programa?
  Named Web Browser je zelo prilagodljiva in učinkovita spletna aplikacija. Kljub nekoliko zastarelemu konceptu, preprosti zasnovi in ​​manjšim napakam pri delu, se lahko obravnavani brskalnik ponaša z naslednjimi značilnostmi:
 • Odličen, neprimerljiv z drugim sistemom nastavitev brskalnika. Obstaja skoraj vse, kar bi povprečnemu uporabniku interneta omogočilo, da prilagodi spletni brskalnik za svoje individualne nastavitve.
 • Priročen in estetsko prijeten vmesnik. Kljub nekaterim staromodnim, pa tudi delitvi URL iz iskalnega polja, je videz brskalnika še vedno zelo lep in zanimiv.
 • Razpoložljivost več kot 100 tisoč vtičnikov.
 • Brskalnik deluje na popolnoma kateri koli platformi.
 • Zanesljivost in varnost. Firefox pogosto vodi v primerjavi z drugimi brskalnikiblokiranje škodljivih informacij.
 • Največja udobna začetna plošča.
 • Posodobi spletni brskalnik v ozadju.
 • V najboljših brskalnikih za leto 2017 (za Windows 10 8 ali 7) Firefox zavzema le četrto mesto, čeprav bi pred desetimi leti resnično vzel prvo. Kaj je razlog? Seveda je to pojav novih, naprednejših in sodobnejših internetnih brskalnikov. Poleg tega je v Firefoxu motor precej zastarel. Vendar pa vsi ti dejavniki ne preprečujejo, da bi milijoni uporabnikov ostali na tej platformi.

  Microsoft Edge

  Spletni brskalnik Edge je zamenjal stari Internet Explorer, uporabniki pa ga niso videli več let. Edge je absolutno prav, da se uvršča na prvo mesto med najboljšimi brskalniki. Za spletni brskalnik Windows 10 je Edge ena najboljših možnosti. To je program z zelo lepim vmesnikom, odlično funkcionalnostjo in širokim spektrom nastavitev. Popolna združitev z deseto "okno" naredi brskalnik predstavljen kot eden najbolj kakovostnih in zanesljivih izdelkov zadnjega časa. Kakšne so prednosti programa Microsoft Edge tukaj?
 • Način branja. Seveda ta funkcija še zdaleč ni sveža. Vendar pa je Edge v zvezi s tem popolnoma presegel vse svoje konkurente. Tukaj je priložnost, da poudarimo besedilo v različnih barvah in ohranimo informacije ter sposobnost, da se hitro znebimo vseh motečih elementov. Razvijalci tega brskalnika so naredili res odlično in kakovostno delo.
 • Hitrost. Z opustitvijo vseh zastarelih standardov so razvijalci programa Edge ustvarili nov motor, ki omogoča brskalniku, da deluje hitreje kot Chrome.
 • Glaspomočnik Cortana bo kmalu prispela v Rusijo. Vendar pa je za angleško govoreče uporabnike to pravo odkritje in ena najbolj iskanih funkcij.
 • Vendar pa ima Edge tudi številne pomanjkljivosti, pri katerih je obravnavani brskalnik le na tretjem mestu v top 10 brskalnikih za Windows 7 8 ali 10. Torej se prepričajte, da ne poudarite najbolj običajnega in priročnega dizajna, kot tudi banalnega brez razširitev. Razvijalci vseeno obljubljajo, da bodo v bližnji prihodnosti odpravili vse obstoječe težave.

  Opera

  Drugo mesto na vrhu brskalnikov za Windows 10 8 ali 7 je dobro znani spletni brskalnik Opera. Program je star več kot 23 let, vendar je ves čas vse bolj zagnan in postaja vse bolj priljubljen. Vse to se seveda dogaja zaradi stalne in pravočasne posodobitve, ki vam omogoča, da nadgradite vaš brskalnik na kakovosten način.
  Predstavljeni spletni brskalnik ima številne prednosti in številne pomembne pomanjkljivosti. Vredno je začeti s prednostmi brskalnika. Pri tem je treba poudariti naslednje točke:
 • Brskalnik podpira turbo način, ki se izvaja s tehnologijami v oblaku. Zaradi tega so vse strani, zavihki in datoteke prikazani zelo hitro in enostavno. Pri tem je treba omeniti velike prihranke v prometu.
 • Povezovalna tehnologija omogoča sinhronizacijo podatkov na najrazličnejših napravah.
 • Obstajajo številne hotkeys, ki zelo poenostavljajo proces upravljanja.
 • Spletni brskalnik ima zelo priročen ekspresni panel vseh vrst shranjenih zaznamkov.
 • "Opera" ne zahteva visokih računalniških značilnosti, je sposobna za delo in z majhno količino operativnih zmogljivostipomnilnika
 • V tem primeru ima brskalnik tudi nekaj minusov, zaradi česar je na drugem mestu med top 10 brskalniki:
 • Brez zgodovine prenosov uporabnik dolgo ne more delati z istim brskalnikom. Samo s prenosi v "Opera" in obstaja veliko težav. Kljub nenehno posodobljenim posodobitvam ima spletni brskalnik še vedno številne pomanjkljivosti pri delu skript, WML obrazcev, prenosov in nekaterih drugih elementov.
 • "Opera" ima poseben sistem zaznamkov, ki se imenuje "zakladnica". Kljub dejstvu, da je sama rešitev precej zanimiva, slabo izvajanje te funkcije ne omogoča, da bi bila popolnoma udobna in kakovostna.
 • Tako Opera ostaja ena najboljših v svetu brskalnikov, vendar ne brez pomanjkljivosti.

  Google Chrome

  Seveda je Chrome sam priznan kot najboljši brskalnik vseh obstoječih. Vstopil je v top 2016 brskalnike za Windows 10 8 ali 7. In seveda je resnično zaslužen: res je visokokakovosten in učinkovito izveden izdelek, ki ga uporabljajo milijoni ljudi po vsem svetu. Ne moremo reči, da je Chrome brskalnik brez napak.
  Občasno se upočasni in zahteva veliko RAM-a. Vendar pa so vse obstoječe prednosti brskalnika predstavljene popolnoma preplavijo vse možne slabosti. Tukaj je to, kar moramo poudariti:
 • res velika hitrost;
 • zanesljivost in varnost, ki jo uresničujejo nove tehnologije;
 • razpoložljivost režima "Incognito";
 • lep vmesnik;
 • stabilno delovanje brez močnih zavor;
 • širok nabor orodij;
 • razpoložljivostglasovni pomočnik;
 • stalne posodobitve, ki se izvajajo v ozadju in zato ne ovirajo dela uporabnika;
 • samodejno prevajanje strani v želeni jezik
 • in številne druge funkcije. Chrome je resnično visokokakovosten brskalnik. Večina uporabnikov tega sploh ni treba dokazovati in je nameščena na večini osebnih računalnikov.

  Sorodne publikacije