Huawei Honor 5C: funkcije, pregledi in ocene

Serija pametnih telefonov podjetja Huawei Honor je bila uspešna. Ker je s svojimi modeli prodrl na digitalni trg, je ta proizvajalec lahko določil svoj odnos do mobilnih pripomočkov. Torej, različica 5 se je gladko pridružila tej vrstici. Ta pregled bo podrobno Huawei Honor 5C telefon s funkcijami.

Opis

Pri povprečni ceni 11000 rubljev ima naprava precej privlačne lastnosti. Oblikovanje je čim bolj preprosto, očitno zaradi tehničnega polnjenja. Celotna fronta je prekrita s steklom. V zgornjem delu je luknja za zvočnik. Ob njej je kanonsko locirana kamera in senzorji za približevanje in osvetlitev. Rob oboda pametnega telefona je zaokrožen z majhnim polmerom. Naprava ima dva mikrofona. Glavni je od spodaj, dodatni je od zgoraj. Na voljo je tudi standardni 35mm priključek za slušalke.


Za kartice SIM sta dva ločena konektorja. Vendar, če morate razširiti pomnilnik zaradi kartice SD, boste morali zamenjati eno od rež. Ne glede na to, ali ste udobni ali ne, pokažite izjave. Zadnji del pametnega telefona je kovinska plošča na dotik. Vsebuje glavno kamero in bliskavico. Zanimivo je, da je kitajska različica pripomočka opremljena s čitalnikom prstnih odtisov, ki se nahaja na hrbtni strani. Za Evropo se je ta značilnost iz neznanega razloga odločila odstraniti. Gumbi za nastavljanje glasnosti in glasnosti sta na desni strani pametnega telefona. Pravzaprav je postala klasika za mobilne pripomočke.

Performance

Specifikacije Huawei Honor 5C so precej "lepe". Osnovna obremenitev na sebi je osemjedni procesor Kirin 650. Zanimivo je, da 4 od njih delajo na 2 GHz Cortex-A72 in 4 do 17 GHz Cortex-A53. Za obdelavo grafike se uporablja ARM Mali-T830 MP2 pri 600 MHz. Tehnološki proces je 16 nanometrov. Ta pristop je omogočil znižanje stroškov porabe električne energije. Zaradi dejstva, da lahko kristal prilagodi veliko število tranzistorjev na manjšem območju, se stroški ustvarjanja izdelka zmanjšajo s povečanjem produktivnosti na splošno. Te funkcije Huawei Honor 5C seveda niso previsoke, ampak povprečne. Antout test pokaže 53200, kar je precej dobro.


Pomnilnik telefona je 2 GB. To je spodoben kazalnik za takšen razred pametnih telefonov. Vgrajen pomnilnik - 16. In kot ponavadi je uporabnik na voljo okoli 10. Z rastjo obsega aplikacij in iger, to ni tako visoko. In glede na dejstvo, da pri uporabi dveh "semcycles" režo za flash kartico bo zaseden, in razširiti skupno količino pomnilnika je nemogoče, bodo morali shraniti sistemskih virov.

Prikaži

Zaslon v pametnem telefonu TFT-IPS. Njegova velikost je 52 palcev pri ločljivosti 1920 x 1080 slikovnih pik. Končna gostota slikovnih pik je 424 dpi. Koti gledanja so odlični, barvni prenos je tudi na višini. Svetlobni senzor vam bo pomagal prilagoditi svetlost na katero koli zunanjo razsvetljavo. Zaslon na dotik lahko prepozna do 10 hkratnih dotikov.

Vmesniki

Značilnosti Huawei Honor 5C v smisluZanimivi so tudi vmesniki. Vse znane 4G frekvence v telefonu so podprte. Majhna omejitev je lahko dejstvo, da bo samo en "sedem" v tej enoti časa lahko uporabljal LTE. Druga kartica SIM bo morala ustrezati standardu GSM. Kot je za brezžične vmesnike, tukaj je "polno mletih". Wi-Fi, Bluetooth 4.1 in NFC. Slednje lahko uporabite za brezkontaktno plačilo z Android Pay z zadostno nastavitvijo.
Navigacija lahko deluje na vseh znanih sistemih danes - GLONASS, GPS in Baidu. "Vroči" sateliti so v 10-15 sekundah. V hladnem načinu to zahteva skoraj dvakrat več časa.

Baterija

Baterija ima zmogljivost 3000 mAh. Ob upoštevanju značilnosti Huawei Honor 5C, ni verjetno, da bi njegovo aktivno polnjenje trajalo celo en dan. In "resne" igre lahko posadijo napravo v 3-4 urah.

Programska oprema

Ker operacijski sistem uporablja Android 6.0. In zgoraj je poseben vmesniški vmesnik EMUI 4.1. Vključuje priročne inovacije pri postavljanju ikon na glavni zaslon. Ena od glavnih funkcij je kombinacija ikon v mapi v skupni rabi. Ozadje zaklenjenega zaslona je galerija slik, na katere se lahko naročite. Zaradi tega bo telefon vsakič srečal uporabnika z novo lepo sliko. Prav tako je možno v celoti spremeniti celotno barvno shemo. Ena izmed zanimivih "čipov" EMUI - pri pretresanju pametnega telefona ureja ikone na namizju. Na splošno ima ta dodatek veliko različnih parametrov in konfiguracij.Lahko prilagodite skoraj vse.

Kamere

V fotoaparatih je veliko slikovnih pik. Glavni ima 13 MP, frontalni - 8. Za nadzor je posebna aplikacija. Vsebuje veliko različnih funkcij in nastavitev. Lahko naredite panoramo, hitrost zaklopa, nastavite različne barvne bilance.
Pri uporabi privzetih nastavitev in v jasnem vremenu je kakovost slik odlična. Prostor postavlja svoje omejitve, hrup pa je mogoče videti veliko bolj jasno. Za snemanje ob mraku in ponoči boste morali ročno umeriti nastavitve fotoaparata.

Priložnosti za firmware

Pametni telefon je odličen za firmware. Res je, da bo to treba narediti malo, ker je "iz škatle" zagonski nalagalnik blokiran in ga morate najprej odkleniti. Potrebujete tudi korenske pravice, ki jih je mogoče rešiti. Na uglednih mestih v omrežju je veliko število "custom" in uradnih firmware. Torej za ljubitelje preleta in različne načine za nadgradnjo vaše naprave odprli zelo privlačne možnosti. Naprava ima svoj NFC modul. Vendar, brez pravic root in odklenjenega bootloaderja, Android Pay ne more biti plačan. Obstaja veliko spletnih navodil za nastavitev plačila za vaš telefon.

Pregled glavnih konkurentov

Podobni telefoni s funkcijami Huawei Honor 5C so številni. Nekateri so v nečem boljši, na nek način slabši. Spodaj je seznam najprimernejših naprav.

Samsung Galaxy A32016

Predstavnik Samsunga ima zaslon Super AMOLED, nekoliko manjšo diagonalo, in sicer 47 palcev.Android verzija je starejša od Honor 5C. Procesor v tem modelu je Samsung Exynos 7578 s štirimi jedri s hitrostjo 15 GHz. Grafika je klasična Mali-T720. Operacijski sistem v Samsungu je za 5 GB manjši, količina vgrajenega ROM-a je enaka. Komplet brezžičnih vmesnikov je popolnoma enak. V tem primeru je strošek naprave nekoliko višji in je približno 16.000 rubljev.

Meizu M3s Mini

Kitajski vzorec ima MediaTek MT6750. Prav tako ima 8 jeder, ločenih v bistvu, nato enako načelo - od 4 do 15 in 4 do 1 GHz. Grafika je nekoliko drugačna - Mali-T860 MP2.
Velikost je nekoliko manjša - 5 palcev. Ločljivost zaslona je manjša za 1280 za 720. Androidova različica konkurenta je 5.1. Obstajata dva niza RAM-ov z 2 in 3 gigami, kot tudi ROM-i s 16 in 32. Brezžični vmesniki so enaki. Stroški te naprave je 500-1000 rubljev več kot junak članka.

Xiaomi Redmi 3

Ta predstavnik kitajske blagovne znamke deluje pod nadzorom Android OS 5.1. Zaslon ima gostoto 294 slikovnih pik na palec. In to je z ločljivostjo 1280 x 720 in velikostjo 5 palcev. Računalniški procesi ustrezajo osem-jedrnemu Snapdragonu 616. In za grafično komponento - video pospeševalnik Adreno 405. Dimenzije RAM-a in vdelanega so podobne. Enako velja za vse brezžične vmesnike, ki so enaki Huawei Honor 5C. Glavna značilnost tega telefona je kapacitivna baterija - 4100 čarovnik.

ZTE Blade V7 Lite

Še en pametni telefon, podoben funkcijam Huawei Honor 5C LTE. Vendar je njegova vrednost več tisoč manj. V tem primeru je različica "Android" in enaka - 6,0. Zaslon je v resoluciji manjši - 1280 x 720. Kamera ima podobno število slikovnih pik. Spomindelujejo enako.
Pri uporabljenih predelovalcih so opazne znatne razlike. Tukaj je MediaTek MT6735P s 4 jedri na 1 GHz. Grafični adapter za spodnji razred je Mali-T720. Baterija je manjša od 500 MAG.

Alcatel IDOL 46055K

Podobne specifikacije Huawei Honor 5C so v tem modelu. Cena, operacijski sistem, ločljivost in velikost zaslona so enaki. Procesor je nekoliko bolj zmogljiv. Tukaj je Snapdragon 617 z 8 jedri. Video pospeševalnik - Adreno 405. RAM je tudi več - 3 GB. Kapaciteta baterije je 2600 mAh.

Pozitivne povratne informacije

Značilnosti pametnega telefona Huawei Honor 5C so zbrale veliko pozitivnih komentarjev. V zvezi z zaslonom uporabniki opazijo odlično svetlost in kakovost slike. Prav tako je bila dobra ideja, da se hitro prilagodi zunanjemu okolju z uporabo svetlobnega senzorja. En uporabnik je pustil podroben pregled specifikacij Huawei Honor 5C. V njem je izrazil svoje občudovanje do te naprave. Posebej mu je bilo všeč hitrost in hitro delo aplikacij in naprave kot celote. Začetek iger poteka na razvedrilo. Dajatev je dolgo časa. Zaslon je bil zelo kakovosten in svetel. Telo je večkrat rešilo telefon pred padcem. Nadgradnja na Android 7.0 ni bila težava. No, seveda, nisem mogla pomagati, ampak ceniti ceno. Navigacija "hitro pobere" satelite. Enako velja za določanje položaja.
Druga značilnost Huawei Honor 5C NEM L51 je hiter internet. Spletna mesta se odprejo takoj, prenos aplikacij tudi ničrpali Blagovna znamka EMUI izgleda udobno, čeprav nenavadno. Prvič, do nekaterih nastavitev bo treba iti skozi "padec" sistemskih menijev in ikon. Ampak potem se bo zdelo bolj običajno kot standardna uporaba operacijskega sistema Android. Trenutni pametni telefon bo uporabljal neomejeno tarifo. Ogled in prenos HD filmov za to napravo je preprosta naloga. Zanimiva funkcija zaščite oči je vpliv posebnih frekvenc svetlobe. Ko je vklopljen, se obremenitev vidnih organov zmanjša, branje iz zaslona pa postane bolj priročno in varnejše. Nedvomna prednost je, da pametni telefon lahko preklopi iz produktivnih jeder na bolj ekonomično. To bo prihranilo baterijo za manj "težke" procese. Optimizira delovanje za zahtevne aplikacije.

Negativni odgovori

Tudi negativnih pripomb ni bilo. Nekdo je imel nekaj Huawei Honor 5C funkcij. 16 GB, ki jih zahteva proizvajalec, so v resnici 10. Samodejno preklapljanje iz 3G v 4G ni vedno tako. Namestiti morate v prisilnem načinu. Vendar pa ta pristop postane neprimeren, če se uporabnik premakne na področje, kjer najnovejša generacija komunikacijskih standardov ni podprta. En uporabnik je opazil številne funkcije Huawei Honor 5C Pro v negativnem kontekstu. To velja za poceni zunanje materiale in splošni videz. Ugotovljeno je tudi, da včasih "pull-up" senzor osvetlitve. Podobni problemi se pogosto pojavljajo v senzorju bližine. Pokritost zaslona ni vedno videtiidealna po intenzivni uporabi. Posledično ostanejo prstni odtisi na površini. Izvajanje skupne reže, v kateri morate uporabiti SD kartico ali "sedem", povzroča nekaj neprijetnosti. Na primer, če je določena aplikacija nameščena na pomnilniški ključek USB in je nujno uporabiti drugo kartico SIM, program ne bo mogel delovati. V odsotnosti razsvetljave kamera, ki ima 13 MP, naredi slike s precej slabimi podrobnostmi. Z zelo aktivno uporabo naprave se akumulator zelo močno napaja. Uporabniki ugotavljajo, da je v takšni napravi mogoče namestiti baterijo in še več.

Sklepi

V splošnem je pregled značilnosti Huawei Honor 5C in povratnih informacij o njem pokazal, da ima telefon bolj pozitivne in primerne parametre kot negativne. Dobra zmogljivost, udoben poslovni vmesnik, zapleten, a še vedno kakovosten fotoaparat. Nova različica operacijskega sistema Android z možnostjo nadgradnje na različico 7. Za ceno, ki jo ponuja proizvajalec, odličen telefon. Mimogrede, serija Honor nadaljuje svoj zmagovit korak. Vsaka naslednja naprava po 5 je bolj napredna in tehnološko napredna. Doslej je bila že objavljena izdaja časti 9 s 4 kamerami, zmogljiv procesor, 4 ali 6 gigabajtov RAM-a.

Sorodne publikacije