Internetni strežniki, ki vsebujejo datotečne arhive, vam omogočajo uporabo neke vrste informacij in kako se to izvaja?

Skoraj vsak uporabnik računalnika, ki dela z internetom, nenehno nalaga informacije v obliki zapakiranih posod, imenovanih arhivi. Toda kaj lahko storite s samimi strežniki in informacijami, ali so shranjeni? Preberite o tem in še veliko več.

Strežniki z datotečnimi arhivi: kaj je to v splošnem pomenu?

Začnimo z vprašanjem, katere ukrepe je mogoče izvesti s temi podatki. Najlažji odgovor: internetni strežniki, ki vsebujejo datotečne arhive, vam omogočajo, da iz njih prenesete zahtevane informacije v zapakirani obliki, ki se uporablja za zmanjšanje obsega izhodne vsebine večkrat.


Vendar pa niso omejene le tiste priložnosti, ki so na voljo uporabnikom. V nekaterih primerih, odvisno od same vrste virov ali ustrezne tehnologije dostopa, internetni strežniki, ki vsebujejo datotečne arhive, omogočajo prenos in shranjevanje uporabniških arhivov, ki jih lahko zagotovi za splošno uporabo za vse uporabnike.

Vrste strežnikov z arhivi

Nekateri uporabniki, ki objavljajo svoje gradivo o takih virih na internetu, trdijo, da se nanašajo izključno na strežnik FTP. To je napaka! In zato.
Oglejmo si seznam virov, na katerih se lahko predstavijo informacije v obliki arhivov z dostopom do FTP (S), tako HTTP (S) kot P2P:
 • FTP strežniki;
 • torrent sledilci;
 • knjižnice in viri iz avdio ali video;
 • mesta proizvajalcev opreme in razvijalcev voznikov ali druge programske opreme;
 • shranjevanje v oblaku, itd.
 • Na vsakem takem viru lahko najdete zanimive uporabniške informacije v obliki arhivov, katerih prenos vključuje skrajšanje časa prenosa z zmanjšanjem količine datotek.


  Nekatera dodatna pojasnila

  Nekateri ljudje lahko nasprotujejo vključitvi torrent sledilcev na ta seznam, ker se lahko naložena mapa namesto arhiva prikaže na računalniku po zaključku prenosa. Odgovor je preprost: to se lahko zgodi le, če je možnost razpakiranja omogočena na samem odjemalcu (na primer uTorrent), takoj ko je prenos končan. V tem primeru je arhiv začasni element in se zbriše takoj po razpakiranju.
  Podobni dvomi se lahko pojavijo v zvezi z shranjevanjem v oblaku. Problem je v tem, da mnogi med njimi namenjajo omejen prostor na disku za prosto uporabo in da prihranijo prostor, uporabniki najprej ustvarijo arhive.

  Katere informacije je mogoče prenesti s strežniki za arhiviranje datotek?

  V zvezi z informacijami, ki jih je mogoče shraniti na takih virih, lahko prenesete skoraj vse, od glasbe in filmov do gonilnikov in programov. V primeru FTP-ja, storitev v oblaku in sledilnih datotek internetni strežniki, ki vsebujejo datotečne arhive, omogočajo ne le prenos potrebnih informacij izvirov, vendar pa dodajte svoje. Druga stvar je, da je pri prenosu nekateri od njih zahtevajo ne le registracijo uporabnika, temveč tudi zagotavljanje dostopa do drugega uporabnika, kot v primeru "oblakov".
  Kot je za proizvajalce mesto opreme in razvijalci gonilnikov ali druge programske opreme, vključno s spletnimi strežniki, datotečni arhivu, lahko prenesete potrebna programska oprema je skoraj vedno brezplačna. Enako velja za vse vrste fykserov (orodja, ki so namenjeni za odpravo napak v aplikacijah ali celo več operacijskih sistemov). Toda z Microsoftovimi viri pri poskusu za arhiviranje ali prenos slike operacijskega sistema te številke niso le posledica dejstva, da so plačani večina distribucij.

  Praktični ukrepi

  Tako, pa je jasno, da internetni strežnik vsebuje datotek arhivov ter omogočilo prenos (download), in naložite svoje datoteke v obratnem vrstnem redu (Upload). Zdaj pa poglejmo, kako deluje v praksi. Ko že govorimo o posebnih programov sredstev ali shranjevanje v oblaku kot primarno orodje, ki ga lahko uporabite navadnega spletnega brskalnika. S FTP-strežnik in torrent tracker položaju je nekoliko bolj zapletena. Seveda, če brskalnik podpira nakladanja in razkladanja protokolov FTP /FTPS, ga lahko uporabite.
  Toda v večini primerov morate najprej namestiti poseben aplikacij odjemalec za prenos vsebine hudournikov je pogoj). Torrent se datoteko (ima največjo velikost večveč deset kilobajtov), ​​takšni internetni strežniki, ki vsebujejo datotečne arhive, omogočajo prenos brez težav, vendar datoteke v celoti brez odjemalskega programa ne morejo prenesti.

  Namesto rezultata

  Če povzamemo nekaj, lahko navedemo, da internetni strežniki, ki vsebujejo datotečne arhive, omogočajo tako neposredne kot povratne akcije nalaganja. Edino vprašanje je, katera vrsta virov se trenutno uporablja. Najlažje je s spletnimi mesti programske opreme. Ne potrebujejo niti registracije. Drugi viri zahtevajo pooblaščeno prijavo, za nekatere vrste, opisane zgoraj, pa potrebujete tudi posebno stranko. Vendar, kot je že bilo omenjeno, samo predstavljeni tipi seznama niso omejeni, saj so na katerem koli viru, kjer obstaja možnost nalaganja vsebine, vse informacije za udobje shranjene v obliki arhivov, saj je lahko izvirna velikost datoteke precej velika, zasedajo veliko prostora na strežniku lastnik vira ali gostovanja, prav tako pa močno poveča čas nalaganja v obe smeri.

  Sorodne publikacije