Podobno kot v Git, da prekličete zadnji komentar: dva načina

Vsaka večja sprememba, ki jo naredi programer, lahko bistveno vpliva na funkcionalnost projekta. Še posebej, če je razvit v enem okolju in nato preizkušen v drugem okolju, sestavljenem iz več virtualnih strojev. Včasih lahko spreminjate (uresničujete) v vašem Git repozitoriju, potem pa se zavedate, da so naredili napako. Nato jih morate popraviti v vašem projektu s pomočjo ukazne vrstice, da prekličete zadnjo odobritev v Git-u in ponovno nastavite kodo.

Obvezno kot časovna vrstica

Najprej je pomembno omeniti, da Git nima tradicionalnega sistema »preklic«, kot v urejevalniku besedil. Poleg tega ima lastno nomenklaturo za tovrstne operacije. Ta nomenklatura vključuje izraze, kot so ponastavitev, povračilo, prevzem, čiščenje itd. Če o Gitu razmišljate kot o pripomočku za upravljanje časovne lestvice, so trenutni posnetki časa ali točke na časovnem traku zgodovine projekta. Torej, poglejte zadnjo obljubo - to je, kako iti na potovanje v času. Poleg tega lahko s pomočjo vej upravljate več časovnih okvirov.


Uporaba ukaza git log
Zamisel vsakega sistema za nadzor različic je ohraniti kopije projekta, tako da vam nikoli ne bo treba skrbeti za nepopravljivo napako v kodi. Pogosto se zgodi, da nastala sprememba nima pričakovanega rezultata. Včasih morate videtispreminjanje in analiziranje obnašanja projekta pred in po zadnji objavi. Ko ustvarite zgodovino projekta, si jo lahko ogledate v vsaki objavi. Ko je potrebno izbrisati zadnjo odobritev v Git-u, je eden najboljših pripomočkov za ogled zgodovine skladišča git log ukaz. Na primer, git log --oneline prikazuje seznam izvršitev v veji.

Preverjanje razpršitve

Eden od načinov za preklic zadnje objave v Git je uporaba razpršitve. Haše lahko dobite z ukazom git log. Preden to storite, morate izbrati želeno vejo s spremembami. Za preklic zadnje objave v Git-u boste morali izbrati pravilno vejo, vendar ni vedno jasno, kako to storiti. Toda v Gitu je zelo enostavno. Vsaka odobritev ima edinstven hash identifikator SHA-1. Privzeto se v git-dnevniku prikažejo samo potrditve za izbrano vejo. Možno je, da je tisti, ki ga iščete, popolnoma drugačen. Vse ukaze v vseh vejah si lahko ogledate tako, da izvedete ukaz git log --branches = *. Če želite preveriti določeno obveznost v Git, ki je po vašem mnenju zadnja delovna različica, lahko vnesete naslednje: git checkout. Taka operacija bo povzročila, da bo delovni repozitorij, ki ustreza statusu te objave. Po analizi določenega prevzema v Git, če se potem odločite ostati v tem stanju, lahko prekličete zadnjo odobritev.


Kako preklicati napačno potrditev

Če želite preklicati zadnjo objavo, lahko uporabite tisto, kar dobite iz ukaza git log innato napišite naslednji ukaz: git revert. Ustvaril bo novo vejico z besedo "Obnovi" na začetku sporočila. Po tem, če preverite stanje skladišča, boste opazili, da je bila HEAD prekinjena v tem, ki je bila prej testirana. Toda verjetno ne boste želeli videti tega sporočila. Zato, da popravite situacijo in povežete HEAD z delovnim skladiščem, morate preveriti podružnico, na kateri delate, in vnesite ukaz: git checkout.

Razlika med git reset in git revert

Obstajajo tudi drugi načini za preklic zadnje objave v Git. Ukaz git revert ga prekliče tako, da ustvari novo, ki predstavlja zgodnejše stanje skladišča. Vendar pa obstaja tudi git reset. Pomembno je razumeti razliko med git reset in git revert, ko uporabljate Git. Ukaz git reset prekliče potrditev z brisanjem prejšnjih iz skladišča. Prav tako ponovno naloži GIT HEAD v prejšnjo odobritev, kot je opisano zgoraj.

Kako izbrati ukaz za preklic sprememb

Glede na to, katera različica se uporablja, se lahko nekatere zgodbe Git izgubijo. Ukaz git revert prekliče potrditev z ustvarjanjem novega, ki predstavlja prejšnje stanje skladišča. To ne bo pripeljalo do izgube Gitove zgodovine. Pomembno je vedeti, da obstaja več načinov za "preklic" projekta Git. Možnost git reset je najbolje uporabiti za razveljavitev lokalnih zasebnih sprememb. In git revert je najboljše orodje za preklic splošnih javnih sprememb. Vsaka od teh ekip ima svojo podrobno dokumentacijo, ki si jo lahko ogledate ločeno. Ne smemo pozabiti, da so bile takoj, ko so bile sprejete spremembestorjeno, običajno ostanejo konstantni, zato je pogled na zadnjo odobritev Git koristna funkcija.

Sorodne publikacije