Kot v "Photoshop", da spremenite barvo oblačil, orodne vrstice, korak za korakom navodila o izbiri ustreznih parametrov, nasvete strokovnjakov

Pred začetkom članka je treba omeniti, da so takšne tehnike in nasveti namenjeni uporabnikom, ki imajo temeljno znanje o uporabi programa in njegovi funkcionalnosti. Opisali bomo nekaj načinov za spreminjanje barve oblačil v Photoshopu.

Prva pot - barvna oblačila

V barvnih oblačilih za prvo metodo bomo upoštevali oblačila rdeče, rumene, zelene, modre, modre in vijolične barve. Ta metoda se lahko uporablja v vseh situacijah. Kljub temu pa vam bo preprosteje predstavljati, ko v ozadju ni nobenih predmetov v ozadju, ki so enake barve kot oblačila, ki ste jih želeli spremeniti. Naložite fotografijo v Photoshop in kliknite na gumb "Ustvari novo korekcijsko plast ali izpolnite plast" na plošči Plasti, na seznamu pa poiščite element "Tone /Saturation". Izberite barvni obseg želenega elementa oblačil (meni za izbiro območja je označen s puščico na spodnji sliki).


Nato kliknite na ikono pipete in kliknite levi gumb miške na oblačilo. Zdaj je čas, da nastavite tri parametre: "Tone", "Saturation" in "Brightness". Začnite premikati prvi drsnik in videli boste, kako se barva oblačil postopoma spreminja. Nadaljujte s prilagajanjem, dokler ne dosežete želene barve. Prilagodite »Saturation« in »Brightness«, da dobite jasnejši ton, vendar ne pretiravajte, da se ne pokvarite.delo z artefakti. V nekaterih primerih so te manipulacije dovolj, vendar nihče ni imun na naključne napake, na primer iz sence na oblačilih. Program morda ne bo pravilno prepoznal barve, kar seveda ne bo najbolj vplivalo na končni rezultat. Če želite popraviti netočnosti, v orodni vrstici "Tone /Saturation" izberite orodje "Dodaj namige" (plus plus) in kliknite problematična področja, dokler ne odpravite vseh napak. Torej, tukaj je rezultat dela.


Obstaja tudi nasprotna težava, ko program prepozna nepotrebne elemente in se njihova barva spremeni z oblačili, na primer stena in koža spremenita barvo skupaj z obleko dekleta na spodnji fotografiji. Kako spremenim barvo oblačil v Photoshopu brez dotikanja drugih predmetov?
Izberite orodje Eraser in v korekcijskem sloju začnite popravljati to napako: izbrišite vse predmete, ki so spremenili barvo z oblačili. Uporabite lahko tudi orodje Brush: bela ščetka pomaga pri dodajanju manjkajoče barve na območje, črna pa za odstranitev.

Zamenjava bele barve s črno

Naredite kopijo originalne fotografije in jo kliknite na elementu v načinu hitre maske ali orodja za hitro izbiranje (za večjo natančnost kliknite na "Prečiščite rob" na plošči na vrhu in nastavite, dokler dobite sprejemljiv rezultat). Nato na plošči s plastmi kliknite gumb "Dodaj masko plasti". Dvakrat kliknite na plast z želenim elementom, pojdite na razdelek "Overlay", izberite način "Linear"luč "(ne bojte se eksperimentirati in morda boste izbrali bolj primeren način za fotografijo), kliknite na ploščo, da izberete barvo poleg in nastavite črno barvo. Potem prilagodite parameter Opacity, dokler ne dobite želenega tona. na podlagi situacije.

Zamenjava črne v beli barvi

Ponovno barvanje črnih oblačil v beli barvi bo nekoliko bolj zapleteno. "Izberite način" Mehka svetloba "in belo barvo (DATA Ukrepi niso potrebni, vendar lahko včasih olajšajo delo.) Zdaj ustvarite tri barve za prilagoditev "Selektivna barvna zamenjava". Dvakrat kliknite na dno, izberite belo barvo v razdelku "Barva" in postavite vse drsnike na -100%. izberite nevtralno barvo in naredite enako: pojdite na drugo ustvarjeno plast in v belem delu nastavite -100% za črno, v tretjem sloju - okoli -50%. Na drugi plasti - okoli -50%, v tretjem - približno 30%, vendar pa bodo najverjetneje številke morale prevzeti svoje. To lahko dokončate, če pa mislite, da slika izgleda nerealno, poskusite naslednje. V razdelku »Plasti« na vrhu ustvarite novo plast sloja. Preverite potrditveno polje poleg možnosti »Izpolni nevtralno prekrivanje barv (siva 50%)«. Izberite orodje Burning in začnite ustvarjati šive in pregibe na ustvarjeni plasti s sivo barvo.Opomba o možnosti osvetlitve za dimmer. Bolj ko bo vrednost prikazana v oknu za zaprtje, bolj jasno in jasno bodo črte, ki jih narišete.

Kako spremeniti barvo črne ali bele obleke v Photoshopu?

V tem razdelku je opisano, kako spremenite barvo oblačil v Photoshopu CS6 za primere, ko morate izdelati oblačila črne ali bele barve. Naložite fotografijo, ustvarite kopijo in izberite element v načinu Hitra maska ​​ali orodje za hitro izbiranje, kliknite ikono Dodaj masko plasti. Če spodnjo plast izklopite s prvotno originalno fotografijo, boste videli, da je na kopiji samo element, ki ste ga označili. Nato ustvarite nov prilagoditveni sloj "Color Balance" in prilagodite drsnike tako, da bo obleka sprejela želeno barvo. Če celotna fotografija spremeni barvo skupaj z oblačili, naredite naslednje: v podoknu plast postavite prilagoditveni sloj nad plast na oblačilu, z desno miškino tipko kliknite prilagoditveno plast in izberite "Create Clipping Mask".
Vse robove je mogoče pritrditi s čopičem ali gumo. Naredite to stanje s korektivnimi plastmi in filtri, pripravite fotografijo.
Če vam ta metoda ne ustreza, uporabite metodo iz prejšnjega odstavka tako, da jo malo spremenite. Izberite in izrežite oblačilo, dvokliknite plast, v razdelku »Prekrivanja« poiščite ustrezen način in izberite želeno barvo. Prilagodite želeno stanje.

Barvo oblačil spreminjamo v "Photoshopu" zaUporaba teksture

Nekateri načini, ki delujejo prek funkcionalnosti programa za nastavljanje barv, so bili obravnavani zgoraj. Obstaja pa še ena metoda, ki se razlikuje od prejšnjih. Na tej točki se boste naučili, kako spremeniti barvo oblačil v Photoshopu CS6 z uporabo teksture namesto prilagajanja drsnikov. Prednost metode je, da se tekstura lahko uporabi za obarvana in črna ali bela oblačila.

Naredite kopijo originalne fotografije in kliknite na predmet oblačila v načinu hitre maske ali orodju za hitro izbiranje. Nato v podoknu plasti kliknite gumb "Dodaj masko plasti". Sedaj povlecite in spustite teksturo fotografije, ki je že naložena v internet, in jo postavite tako, da bo popolnoma zaprla oblačilo. Postavite plast s teksturo nad plast z izrezanimi oblačili, z desno tipko miške kliknite na plast z teksturo in izberite "Ustvari masko za izrezovanje". Če ste vse naredili v skladu z navodili, bi morali videti situacijo, podobno tisti na spodnji fotografiji.
Tekstura je dobila obliko oblačila, zdaj pa je še vedno potrebno doseči realizem. Poskusite spremeniti prekrivno teksturo na plošči Plasti. V tem primeru je izbira padla v način "Bright light", vendar je vredno preučiti vse možnosti pred nadaljevanjem. Eksperimentirajte s prilagajanjem plasti in parametrom Opacity, da boste fotografijam dali še več realizma in lepote. Če tekstura pred tem izgleda ravno, sledite spodnjemu postopku. V razdelku Plasti ustvarite novo plast z načinom Overlay.tick nasprotno z "Run nevtralne barve Fill" Prekrivanje "(50% sivo)". Orodja "Zatemnytel" ustvarjena v plast sive svetlimi šivi in ​​gube oblačil. Ko bo končano črpa, dorobit fotografija, skrbno preverjanje napak zagotovo oblačila, ki ne zdi pretirano na fotografiji.

Zaključek

Uvedli smo nekaj učinkovitih načinov, kako lahko spremenite barvo oblačil v "Photoshop", vendar pa je treba omeniti, da je s temi metodami vodeni, lahko spremenite barvo katere koli objekta: avtomobilov, notranja " EMU, koža, lasje, in tako naprej. Ne omejujte se na delo. Poskusi, da bi vaše spremembe v navodilih, dosegli želenega rezultata z vsemi sredstvi. Srečno!

Sorodne publikacije