Mobilna grafična kartica ATI Mobility Radeon HD 5470

Prenosni računalniki so namenjeni reševanju nezapletenih pisarniških opravil. Zato so opremljeni z elementi nizke porabe, ki niso sposobni izvajati procesov, ki zahtevajo veliko virov. Vendar pa so nove zahteve za mobilne naprave prisilile proizvajalce elektronske opreme, da izboljšajo "polnila".

Predstavljeni so bili grafični adapterji ATI Mobility Radeon HD 5470, ki so med prvimi predstavili zahtevni grafični proces s tehnologijo DirectX 11. Grafična kartica je del serije HD 5000 podjetja AMD, ki vsebujeta odlične zmogljivosti in nove tehnologije vizualizacije. .

Serija grafičnih adapterjev HD 5000

Serija grafičnih kartic HD 5000 je na voljo od septembra 2009. Predstavniki te linije so postali eden prvih, ki v celoti podpira tehnologijo DirectX 11. Tudi v primerjavi s primerki zadnje generacije se je celotna naknadna obdelava slike bistveno izboljšala. Večja zmogljivost pretočnosti aplikacij OpenGL 4.0 je še ena značilnost, ki se izvaja tudi v ATI Mobility Radeon HD 5470.

Še ena značilnost serije mobilnih grafičnih adapterjev je izboljšan video procesor - zdaj lahko dekodira video visoke ločljivosti sposobnost (HD). Če bo vmesnik imel pomnilnik GDDR5, bo video procesor lahko obdelal videoposnetek z dvojnim tokom HD. Zmožnost hkratnega prenosa do 8 kanalov avdio HD formata z uporabo 1,3-kratnega HDMI-a je značilna za serijo grafičnih adapterjev. V tem primeru kakovost zvokane bo pod 192 KHz pri 24 bitih.

Pregled HD 5470 od AMD

Grafični adapter ATI Mobility Radeon HD 5470 je srednje ali nizek (odvisno od konfiguracije) grafične kartice. Temelji na arhitekturi parka, ki se uporablja v diskretnih napravah. Izdelan je v 40nm tehnološkem procesu in je lahko opremljen z dvema vrstama pomnilnika - GDDR5 in DDR3.
V prvem primeru je možno pridobiti zmogljivo, a drago različico grafične opreme in v drugi proračunski zbirki igrati nezahtevne igre. Če se na pomnilniškem računalniku uporablja tudi vrsta pomnilnika GDDR5, se bo zmogljivost v zahtevnih procesih včasih povečala.

Možnosti adapterja

Osem ducatov procesorjev, imenovanih jedra MADD, omogoča grafični kartici ATI Mobility Radeon HD 5470, da podpira funkcije tehnologije DirectX 11, vključno z:
 • povečanjem podrobnosti objektov (teselacija);
 • popolnejša risba in filtracija senc;
 • vizualizacija preglednih predmetov brez potrebe po njihovi razvrstitvi;
 • izboljšana naknadna obdelava grafičnih elementov;
 • posodobljena tehnologija stiskanja teksture.
 • V mobilnih napravah z adapterjem ATI Mobility Radeon HD 5470 so funkcije grafičnega čipa omogočile povezavo še treh monitorjev s prenosnikom. Vendar pa v praksi najpogosteje poskusite omejiti dva dodatna zaslona zaradi izgube produktivnosti.

  Značilnosti grafične kartice HD 5470

  Za razliko od linije modelov HD 56005700 ali, v kateri je do 400 pretočnih procesorjev, računalniška močadapter HD 5470 je veliko nižji in je le 120 gigaflops. Precej visoka zmogljivost je posledica visoke frekvence grafičnega čipa. Katere druge grafične kartice ATI Mobility Radeon HD 5470 boste našli v spodnji tabeli.
  Grafična moč adapterja je dovolj za začetek izdaje video iger 2009-2012. Stabilno delo na visokih nastavitvah upodabljanja je na voljo na projektih, kot so Left 4 Dead in Fifa 11. Igralci bodo lahko dobili do 60 sličic na sekundo in projekte, ki zahtevajo več virov.

  Izvajanje v prenosnih računalnikih

  Povprečna cena mobilnih naprav s priloženo grafično kartico je približno 38 tisoč rubljev. Vsi prenosniki spadajo v kategorijo pljuč s povprečno zmogljivostjo in zmogljivostjo. Grafična kartica ATI Mobility Radeon HD 5470 porabi približno 12-15 vatov na uro (vse je odvisno od vrste uporabljenega pomnilnika). Zato je lahko največja diagonala monitorja le 17 palcev.
  Zahvaljujoč aplikacijam drugih proizvajalcev, ki izboljšujejo zmogljivost grafičnih kartic, je mogoče opazno "overclock" adapter brez opaznega povečanja porabe energije. Grafični čip je opremljen z PowerXpress in Switchable Graphics, ki vam omogoča, da prenosnike opremite z dvema vrstama grafičnih kartic (diskretne in integrirane). Hkrati je čas preklopa z enega adapterja na drugega precej nižji kot pri drugih predstavnikih serije. To potrjujejo ocene uporabnikov ATI Mobility Radeon HD 5470.

  Sorodne publikacije