Sidebar.exe: Kakšen je proces, za katerega odgovori, in se ga lahko znebite?

Ko se je pojavila različica Windows Vista, je veliko uporabnikov opazilo veliko inovacij, povezanih s sistemskim vmesnikom. Poleg tega, ko odprete upravitelja opravil, obstaja veliko novih procesov, ki manjkajo v različici XP. Eden od teh je bil proces Sidebar.exe. Kaj je, potem si nihče ni predstavljal. Medtem pa je bistvo razumevanja tega procesa, kot se je izkazalo, na površini. Pogovorimo se o tem.

Sidebar.exe: Kaj je to?

Da bi razumeli bistvo tega procesa, morate samo prevesti želeno ime. Kaj? "Stranska vrstica", za katero se ujema isti procesor kot Sidebar.exe. Kaj je to v smislu vmesnika?


Kaj je sama plošča? To je navpična vrstica, ki se privzeto nahaja na desni strani zaslona in prikazuje ikone gradnikov (pripomočke) za hiter dostop do nekaterih standardnih funkcij in aplikacij (vreme, novice, ura, koledar itd.). Skoraj enako kot na mobilnih telefonih ali tablicah. Zdi se, da je bila zamisel izposojena iz mobilnega operacijskega sistema.

Kako deluje stranska vrstica?

Če je bilo privzeto aktivirano podokno "News", je bilo treba isti proces Sidebar.exe v operacijskem sistemu Windows 7 zagnati ročno.
To je bilo zelo priročno, saj se je veliko uporabnikov začelo pritoževati, da plošča zmanjšuje delovni prostor zaslona. Kljub takšnim razočarajočim povratnim informacijam je komisija izvedla dokaj resno spremembo, vendar ne v načrtugrafike in nastavitve. Med vsemi seti so bile možnosti za poljubno umestitev na zaslon, skrivanje v neaktivnem načinu, dodajanje dodatnih učinkov in pripomočkov. Mimogrede, prvotno na voljo aplikacije, za katere lahko nastavite ustrezen pripomoček na plošči, so bile dovolj natančne, da jih je mogoče šteti s prsti.


Kasneje se je ta seznam znatno razširil in dopolnil s precej prvotnimi dodatki. Veliko jih je prišlo od razvijalcev, navdušencev, ki so bili registrirani v Microsoftovi skupnosti. Na žalost (ali na srečo) veliko uporabnikov, v spremembah operacijskih sistemov Windows, naslednja vprašanja (osmi in deseti), razvijalci so se odločili, da zavrnejo uporabo te postavke, ob upoštevanju ali ne, potem povzroča zruši ali neupravičeno visoke obremenitve na sistemskih virov. Na splošno ni objektivnih informacij o tem.

Zamude v panelu

Toda vrnimo se na proces Sidebar.exe. Kaj je ta storitev, malo razumljena. Zdaj pa si poglejmo nekaj negativnih vidikov. Pogosto je treba navesti dejstvo, da ta proces pogosto povzroča napake programske opreme. Napaka Sidebar.exe (pogosto povečana obremenitev procesorja in RAM-a) precej resno vpliva na delovanje celotnega sistema. Navideznega pomnilnika sploh ni. Praviloma večina strokovnjakov za reševanje problemov priporoča uporabo specializiranih optimizatorjev programske opreme ali ozkih programov za čiščenje registra.Optimizatorji so sposobni razkladati nepotrebne aplikacije iz pomnilnika in čistila za registre popraviti napačne ključe ali izbrisati zastarele in prazne zapise. To velja samo za primere, ko je potrebna uporabniška plošča.
Poleg tega lahko napake povzroči pomanjkanje posodobitve za Flash Player, ki je odgovoren za delo panela.

Kako namestiti Windows 8 in Dashboard za Windows?

V osmi in deseti spremembi takšnega orodja ni. Vendar, če je nekdo nujno potreben, ne bo nobenih težav.

Pakete fundacij lahko brezplačno prenesete z uradnega Microsoftovega spletnega mesta in program namestite sami.

Kako odstraniti Sidebar.exe in lahko to storim?

Zdaj o drugem ključnem vprašanju. Oglejmo si proces Sidebar.exe. Kaj je ta storitev je jasna. Toda mnogi bi se ga radi znebili. Kako to storiti? Takoj bomo uredili: v običajnem smislu odstranite to programsko opremo, razen če je nameščena kot ločen program, je nemogoče. Ampak tukaj je izklop njegove uporabe - to je enostavno. Če poskusite dokončati postopek z istim imenom v upravitelju opravil, bo to pripeljalo le do enkratne zaustavitve plošče in se ob ponovnem zagonu ponovno aktivira.
V takšni situaciji bo edina pravilna rešitev onemogočiti platformo Windows Widget na seznamu sistemskih komponent (oddelek programa in komponente je v standardni nadzorni plošči »). Po prekinitvi povezave morate ponovno zagnati računalnik. Opomba: v nekaterih primerih se morate najprej prijaviti v zagonski del in izključiti programček s seznama programov, ki se začnejo s sistemom. Sama particija je v sistemski konfiguraciji, do katere lahko pridete z vnosom ukaza msconfig iz menija Run.

Namesto rezultata

Tukaj je kratek povzetek vsega, kar je povezano s procesom Sidebar.exe. Mislim, da je to, kar je ta služba, že razumelo vse brez izjeme. No, vprašanje o tem, kako smotrna je uporaba takšne plošče, je za uporabnika (čeprav, če pogledate začetni meni osme in desete različice sistema, ga ne potrebuje popolnoma tam).

Sorodne publikacije