Sprejemnik Pioneer AVH-X1500DVD: funkcije, fotografije in ocene

Avtomobilski snemalniki že dolgo niso več le naprave za reprodukcijo zvoka. Sodobni modeli lahko imajo tudi filme, GPS navigatorje in celo parktronic. Seveda, takšne naprave niso poceni, vendar je za kaj treba plačati. Sprejemnik Pioneer AVH-X1500DVD se nanaša prav na takšne univerzalne naprave. Njegova funkcionalnost je precej bogata. In da bi kupili vse motoristične sanje. Kaj je ta "zver"? Za kaj je sposoben? O tem bomo govorili v tem pregledu.


Malo o podjetju

Japonski proizvajalec avtomobilske elektronike pod blagovno znamko Pioneer je vsem znan. Še pred kratkim je bila družba prednostna naloga pri potrošniški elektroniki, igralcih in drugi bistveni multimedijski opremi. Vendar pa se je vodstvo odločilo, da se osredotoči na izdajo avtomobilske elektronike: glave, zvočnike, LCD zaslone, subwooferje in še več. Ni treba posebej poudarjati, da so zadeve organizacije na tem področju potekale zelo dobro. Danes je najbolj produktivni proizvajalec takšnih izdelkov. Ni presenetljivo, da je večnamenski pripomoček Pioneer AVH-X1500DVD ustvaril samo to podjetje.
Japonski proizvajalec je prevzel prevladujoč položaj na področju proizvodnje avtomobilske elektronike. Priznava jo tudi njeni najbližji konkurenti. Ta tehnika je še posebej priljubljena v državah SND in Ruski federaciji. To je verjetno posledica dejstva, da družba ne precenjuje cene svojih izdelkov. Za razliko od istega alpskega. To je tozagotavlja priljubljeno blagovno znamko. Snemalnik Pioneer AVH-X1500DVD se nanaša tudi na iskane izdelke. Zdaj pa bomo podrobneje analizirali to glavno napravo.


Vsebina paketa

Avtoradio je na voljo v kartonski škatli tradicionalne rdeče-bele palete. Ker ima Pioneer AVH-X1500DVD format DIN 2, ima paket ustrezno velikost. Znotraj je stroj sam, navodila za uporabo v različnih jezikih, garancijska kartica, komplet žic in priključkov, skupaj z adapterji za priključitev na ISO. Nič ni bolj zanimivega v škatli. Toda to je predvidljivo. Vendar ta izdelek ni premium kategorija. Vendar pa "podjetje ima popolnoma enak nabor dobav in za proračunske naprave. Seveda bi ga lahko dali v škatlo in nekaj lepih bonusov.
Najzanimivejši komplet Pioneer AVH-X1500DVD je navodilo za uporabo. Ne samo, da je v ruskem jeziku, vendar je prevod še vedno povsem ustrezen. Kaj hočeš? Japonci so dobri. Ne morejo si privoščiti odkritega hekerja. Kot bonus v uporabniškem priročniku je podrobno opisan postopek namestitve in priključitve avto sprejemnika. Vendar pa ga bomo obravnavali malo kasneje, saj se nekoliko razlikuje od načina namestitve magnetofonskega zapisovalnika standardnih velikosti. Zdaj pa se obrnemo na tehnične značilnosti in funkcionalno napravo.

Specifikacije

Torej, kaj lahko prosimo s Pioneer AVH-X1500DVD? Značilnosti takšne naprave kažejo, da lahko to zagotavljavisokokakovosten zvok v notranjosti avtomobila (če je akustični sistem ustrezne ravni). Sodite sami. Značilnosti DAC so takšne, da zagotavljajo popoln 24-bitni zvok s frekvenco vzorčenja 96000 Hz. To je precej dostojno. Moč ojačevalnika je 50 vatov na 4 kanale. Z drugimi besedami, za uporabo tega snemalnika ni nujno, da je prisoten dodaten ojačevalnik ali sprejemnik.
Plus barvni zaslon na dotik z diagonalo 6 palcev, lasten operacijski sistem in vse vrste zvokov. Na primer, kasetofon lahko dinamično popravi obseg stisnjenih avdio datotek (tip MP3). Zaradi tega je naprava precej napredna. Pioneer AVH-X1500DVD zagotovo spada med najboljše v svojem razredu. In to priznavajo tudi konkurenti. Ampak glavna stvar je cena. Za zmerno količino uporabnik dobi polnopravni multimedijski center. Kaj je slabo?

Videz in oblikovanje

Videz tega pripomočka je nekoliko nenavaden. Še posebej je nenavadno, da so mehanski gumbi za upravljanje tukaj v bližini dotika. Ta korak je pomagal optimizirati ergonomijo. Toda gumbi so zelo majhni. Med vožnjo je praktično nemogoče priti do njih. V pregledih veliko uporabnikov obžaluje, da na fizičnih gumbih ni posebnih vozlišč. Splošni vtis oblikovanja je dober. Snemalnik je narejen tako, da se zlahka prilega v vsako notranjost. Ročnost takšne vsestranskosti ima tudi dejstvo, da ima naprava možnost izbire med 216 barvami osvetlitve. Na ta način lahko izberete barvo, ki ustreza prvotni Lightboxavto.
Snemalnik je izdelan v sijajnem ohišju. Vendar to ni posebej pomembno, saj je zaslon na dotik skoraj povsod. Sprednja plošča se odstrani. In to pomeni, da bo tako zanimiva naprava pritegnila pozornost nočnih huliganov. Torej moraš pustiti avto v garaži. Na splošno se Pioneer AVH-X1500DVD dizajn zelo razlikuje od drugih izdelkov tega razreda. Drugi proizvajalci poskušajo narediti nadzor popolnoma senzoričen. Toda proizvajalec se je odločil, da bodo potrebni tudi fizični gumbi. In izkazalo se je, da je prav.

Funkcionalni sprejemnik

V svojem razredu ima magnetofon veliko funkcij. Podpora za predvajanje USB in predvajanje CD-DVD-jev sta povsem standardne možnosti. Zdaj jih ne presenetijo. Vendar pa je podpora iPhone popolnoma drugačna raven. Možno je tudi uporabo volana kot krmiljenje sprejemnika. Ampak za to morate kupiti poseben adapter. Tudi ta snemalnik se lahko uporablja kot parktronik. Če na njo pritrdite zadnjo kamero. Na njem je priključek. Na splošno je Pioneer AVH-X1500DVD le najbolj zanimiva možnost.
Snemalnik lahko predvaja avdio formate MP3 WAV, WMA, AAC. Tukaj, kot lahko vidite, primanjkuje podpore za formate brez izgube kakovosti (kot je FLAC). Z video formati lahko kasetofon preprosto obdeluje AVI, DVD Video, SDVD, MPEG vseh različic. Nekateri uporabniki trdijo, da naprava podpira tudi visoko kakovosten format H.264, vendar uradne specifikacije ne omenjajo podpore za ta format. Ni važno kako, PioneerAVH-X1500DVD je sposoben veliko.

Namestitev avtoradia

To je zelo zanimiv postopek. Dejstvo je, da se velikost edinstvene radijske enote zelo razlikuje od standardne. Zato morate pred vgradnjo poskrbeti za nabavo sprednje plošče za vaš avto v formatu DIN 2. To je potrebno, ker vrtalnik z vrtalnikom ne bo dobil potrebne vrtine. Nato boste morali kupiti komplet potrebnih adapterjev (za delovanje gumbov krmilne enote magnetofonskega sprejemnika). Adapter za priključitev sprejemnika na sprejemnik ISO je že vključen.
Po namestitvi plošče z razširjeno režo pod sprejemnikom je dovolj, da priključite vse potrebne žice in "zaskoči" sprejemnik na mesto pred klikom. Glavna enota je nameščena. Toda preden je fiksiranje tesno ne odvečno bo preveril njegovo učinkovitost. Če je vse v redu, lahko pritisnete kasetni predvajalnik na klik. Načeloma je namestitev enostavna. V tem, celotno bistvo takega izdelka kot avto radio Pioneer AVH-X1500DVD. Uporabniški priročnik ima tudi podroben opis postopka namestitve. Zato se težave ne bi smele pojaviti.

Pozitivne povratne informacije od lastnikov

Torej, kaj so srečni lastniki Pioneer AVH-X1500DVD. Pregledi izdelkov so večinoma pozitivni. Tisti, ki so navajeni na standardne glavne naprave, so divje naklonjeni novi napravi. Vsak prijatelj ugotavlja povečano kakovost zvoka tudi na standardnih zvočnikih (kar je vprašljivo). Tudi vozniki se pozitivno odzivajo na delo parktronik in volan na volanu. Mnogim je všeč tudi tosprejemnik deluje s pametnimi telefoni brez težav in lahko vklopi glasbo takoj po zagonu motorja. Na splošno pozitivne povratne informacije povečajo kakovost te naprave. Obstajajo pa tudi negativni.

Negativne povratne informacije lastnikov

Tukaj je malo bolj zapleteno. Mnogi lastniki, upoštevajoč visoko kakovost zvoka, kljub temu trdijo, da nadzor nad snemalnikom ni zelo uspešen. Preklapljanje poti ali spreminjanje glasnosti med premikanjem je neprijetno in tvegano. In to je res. Iskanje pravega gumba je zelo težko. Bolje bi bilo, če bi proizvajalci standardno namestili standardne "valje" kot kontrolne elemente. Prav tako lastniki opozarjajo na neustrezen senzor, ki ima zelo dolg odzivni čas. Toda to ni vrhunski izdelek.

Zaključek

Prejemnik DIN 2 Pioneer AVH-X1500DVD se nanaša na segmentne naprave srednjega cenovnega razreda in se lahko uporablja kot navigator, multimedijski predvajalnik in parktronic. Taka stvar je nepogrešljiva za tiste motoriste, ki povsod uživajo v udobju. In cena je zelo privlačna.

Sorodne publikacije