Kako dodati vrstico v Excelu: priporočila, primeri

Excelov Excelov program Excel je zmogljiv urejevalnik preglednic, ki vam omogoča ne samo shranjevanje podatkov v vrsticah in stolpcih, temveč tudi izvajanje kompleksnih izračunov in grafičnih rezultatov. V tem članku bomo podrobno preučili, kako upravljati vrstice, ki so na splošnem listu knjig in znotraj posebej oblikovane plošče, vendar se hkrati naučimo postaviti stolpec Excel v vrsto. Kot osnovo vzemimo vprašanje sistema Microsoft Office 2007.

Vrste operacij s črtami v "Excelu"

Sklop razpoložljivih operacij, ki se uporabljajo za proge, je precej omejen (brez dotika oblikovanja in kopiranja):
 • izbira;
 • vstaviti;
 • odstranitev;
 • premikanje;
 • prenos.
 • Poglejmo, kako rešiti te naloge Excel 2007 in začeti s tem, kako označiti vrstico v Excelu.

  Dodelitev vrstice

  Uporabniki programa Excel se pogosto zamenjajo s konceptom "poudarjanja" izbire določenega obsega celic, ki ga želijo. V Excelu 2007 je na voljo niz 16.384 celic in ga lahko v celoti izberete tako, da levi klik na oštevilčeno glavo, ki se nahaja navpično ob levi strani lista.


  Če morate izbrati le nekaj vrstic vrstice, izberite izbiro tako, da držite levi gumb miške. Ali je mogoče preklopiti na katero koli celico, pritisnite in držite tipki Shift + Ctrl in, ne da bi jih sprostili, pritisnite puščico desno ali levo,odvisno od strani, na katero bo izbrana izbira. Pozor! Tu so nianse. Če so vse celice izbranega niza prazne ali napolnjene s podatki, se bo vrstica takoj pojavila na koncu lista, torej v celici s številko 16384. Če je prišlo do "preloma vzorca" (vse celice so bile prazne in izpolnjene ali obratno), se bo izbira končala. na "razločevalno" celico in vstopila bo tudi v izbrano območje. Zato morate s kombinacijo tipk Shift + Ctrl + levo /desno puščico paziti.


  Pojdimo pred dodajanjem vrstice v Excel.

  Vstavite novo vrstico

  . Vrstice v "Excelu" so vedno pripete na vrh izbrane celice (celice), stolpci na levi. Prvi korak Izberite eno celico ali obseg celic ali celotno vrstico, nad katero nameravate dodati nov korak. Drugi korak Uporabite eno od dveh operacij:
 • Z desno miškino tipko kliknite kontekstni meni, pojdite na "Vstavi" in nato z izbirnimi gumbi izberite Linija. Kliknite V redu in nova vrstica bo prikazana nad vašo dodeljeno celico (celice), popolnoma prazna.
 • Na zavihku Domov v vrstici za hitri dostop pojdite v skupino "Celice" - "Prilepi" - "Vstavite vrstice v list."
 • Pripravljen! Kot lahko vidite, ko izvedete ta priporočila, dobite povsem novo vrstico podatkov o vaših podatkih. Torej, s tem, kako dodati linijo v Excelu, smo ugotovili.

  Odstranjevanje niza

  Tako kot vstavljanje nove vrstice, samo izbrišite dva koraka. Korakprvi Izberite vrstico, ki jo želite izbrisati, ali pa postavite kazalec v katero koli celico, ki je ne potrebujete več. Zelo pomembno! Ne glede na to, ali ste izbrali eno celico ali obseg, bo celotna vrstica knjige izbrisana - v primeru programa Excel 2007 so to celice od 1. do 16384. Če želite samo izbrisati celice iz podatkov, po izbiri uporabite gumb Delete na tipkovnici.
  Drugi korak. Izbirno:
 • Z desno miškino tipko kliknite kontekstni meni, da se pomaknete na element »Izbriši«, nato pa z izbirnimi gumbi izberite »Vrstica«. Pritisnite "OK" in vrstica "se bo zrušila", kot da nikoli ni bila.
 • V zavihku Domov na orodni vrstici za hitri dostop pojdite v skupino "Celice" - "Izbriši" - "Izbriši vrstice iz lista".
 • Premikanje črte

  Ko premikate črto, večinoma spet razumete gibanje določenega majhnega obsega celic. Toda v tem primeru se te možnosti načeloma ne razlikujejo. Izberite linijo v celoti ali ločite njene celice. Nato premaknite kazalec na izbiro, s kurzorjem, ki se spreminja, in v obliki večsmernih puščic. Držite levi gumb miške, "zajemite" svoje celice, premaknite se na novo želeno mesto in spustite. Če je kraj, kjer je premik že napolnjen z nekaterimi podatki, samodejno pozvan, da zamenjate vsebino končnih točk.

  Prepisovanje vrstic

  Mnogi uporabniki programa Excel vedo, kako jih dodativ Excelu, kako premakniti ali kopirati, vendar prenos za mnoge ostaja skrivnost, pa tudi sam obstoj takšne funkcije v programu. Prenos vrstic je postopek pretvorbe horizontalnega niza celic v navpični. Zato je prenos stolpca obraten proces. Različice, kako lahko pretvorite, dve:
 • Izberite obseg celic ene vrstice in kopirajte (z desnim klikom ali s kombinacijo Ctrl + C). Nato postavite v celico, iz katere želite, da se začne nov podatkovni stolpec, pokličite kontekstni meni "Posebni vstavi", kjer izberete potrditveno polje "transponiraj". Končano! Niz je postal stolpec.

 • Excel 2007 ima posebno funkcijo - "TRANSPORT". Če želite pretvoriti obseg petih celic, izberite še pet celic izven tega območja, vendar so že v stolpcu. Kliknite znak "enako" in napišite "TRANSPOSE". Odprite okroglo oklepaje in izberite obseg, ki ga želite pretvoriti. Zaprite oklepaj in namesto samo Enter pritisnite Ctrl + Shift + Enter. Končano!
 • Razumeti je treba, da je prva možnost (s posebnim vstavkom) bolj zaželena, saj ne uporablja formul. Če uporabite drugo možnost in nato izbrišete izhodni niz, boste namesto njihovih vrednosti dobili nekaj ničel.

  Tabele v knjigi in njihove značilnosti

  Poleg standardnega lista vrstic in stolpcev so v Excelu tudi tabele. Ustvarite jih preprosto - samo označitepotrebujete obseg celic in nato na kartici Vstavljanje izberite element "Tabela".
  Upoštevajte razliko v postopkih delovanja vrstic v naslednji tabeli od delovanja običajnih vrstic v knjigi. Jasno je, da je dodelitev celic. Če želite v kontekstni meni vstaviti ali odstraniti vrstice, lahko najdete elemente »Vstavi vrstice zgornje tabele« in »Izbriši vrstice tabele«. Poleg tega lahko dodate novo vrstico tako, da kurzor postavite na skrajno desno celico tabele in pritisnete tipko Tab. Obstajajo tudi manjše razlike v gibanju, vendar veljajo le za glave. Če izberete eno ali več celic, ki vsebujejo glavo tabele in jih premaknete, boste videli, da so podatki, ki ste jih pravkar kopirali, in izvirni glave ostali na mestu. Če poskušate premakniti celotno tabelo, potem ni nobenih funkcij, premaknite se brez težav.
  Upamo, da ste odkrili vse skrivnosti, kako dodati vrstico v Excel, izbrisati, premakniti in prevesti niz.

  Sorodne publikacije