Nastavitev video kartice Nvidia: Navodila

Nvidijin vodilni proizvajalec grafičnih kartic ponuja številne dodatne programske opreme za podporo in konfiguracijo svoje strojne opreme. To je programska oprema, ki pomaga optimizirati nastavitve grafične kartice podjetja Nvidia, tako da lahko igralci gledajo gladko in visoko kakovostno grafiko v najzahtevnejših in najnovejših igrah. Poleg samodejnega izbiranja parametrov lahko ročno nastavite nastavitve gonilnikov, optimizirate igre za energetsko opremo in tako naprej. Poglejmo, kako lahko prilagodite svojo grafično kartico.


Vse metode namestitve

V tem članku boste razmislili o metodah, ki bodo optimizirale učinkovitost grafičnih kartic za vse igre, ki se izvajajo v računalniku. Parametre opreme lahko spremenite na naslednji način:
 • Nvidia nadzorna plošča;
 • GeForce Experience.
 • Izbira optimalnih nastavitev je možna tudi obratno - ne preko parametrov grafične kartice, ampak prek nastavitev same igre. Glede na to metodo ni smiselno, ker v vsaki ločeni igri različen nabor konfiguracij in ravni kakovosti grafike. Optimalne nastavitve lahko izberete eksperimentalno. Če je uporabnik dobro seznanjen z zmogljivostmi svojega računalnika in grafične kartice, lahko nastavitve grafike neodvisno nastavite na optimalno raven. Kaj pa, če boste morali prilagoditi grafično kartico Nvidia na ravni gonilnika?

  Nadzorna plošča Nvidia

  To orodje je nameščeno skupaj zpaket uradnih voznikov. Če želite namestiti program, morate obiskati uradno stran podjetja, pojdite na razdelek "Gonilniki", izberite točno ime vaše video kartice in prenesite paket. Ločeno nastavite nadzorno ploščo ne bo delovalo.


  Po namestitvi lahko začnete natančno nastaviti grafično kartico Nvidia na igro. Z desno miškino tipko kliknite namizje in v meniju izberite "Nvidia Control Panel". V to okno lahko dobite tudi "Nadzorna plošča" - "Oprema in zvok".

  Vrste nastavitev

  Vse možnosti na nadzorni plošči so razdeljene v kategorije - Video, Prikaz, 3D možnosti, Stereoskopski 3D način. Pojdimo skozi vsako od njih in razumemo, kaj vplivajo.

  Video

  V tem razdelku lahko prilagodite prikaz barv na zaslonu s pomočjo zmogljivosti grafične kartice. V prvi enoti je predlagana ročna nastavitev drsnikov za svetlost, kontrast itd. Druga enota vsebuje kakovostne parametre predvajanja videa. Na splošno te vrednosti ne vplivajo na uspešnost iger, zato gremo naprej.

  Zaslon

  V tem razdelku je grafična kartica Nvidia konfigurirana za generično zmogljivost. Spremenite lahko ločljivost zaslona, ​​ga obrnete nazaj, prilagodite nastavitve monitorja itd. Ta seznam možnosti vam bo pomagal konfigurirati grafično kartico v igri, če igra sama nima potrebnih drsnikov in kategorij. Tako lahko dosežete želeno ločljivost, svetlost itdzastarele igre.

  3D-parametri

  Tu je nastavljena zmogljivost grafične kartice Nvidia. Na vsaki točki obstajajo trije načini: izbira konfiguracije aplikacije, napredni in prilagojeni parametri. Če niste prepričani v svoje znanje, premaknite kljukico na nastavitve po meri. V tem primeru morate drsnik premakniti le iz položaja "Performance" v položaj "Quality".
  V naprednih nastavitvah lahko izberete vrednosti vsakega parametra. Po tem se bo grafična kartica uporabljala ne glede na nastavitve grafike v igri. Za šibke osebne računalnike, ta funkcija vam omogoča, da "stisnemo" nekaj FPS, in za močne, nasprotno, povečati obremenitev in izboljšati podobo igre.

  GeForce Experience

  Ta program za stranke vam omogoča, da optimizirate grafične nastavitve igre za zmožnosti vaše grafične kartice. Ko je program nameščen, bo pregledal celotno knjižnico iger in ponudil optimalno različico možnosti. Uporabite jih lahko z enim gumbom »Optimiziraj«.

  Sorodne publikacije