Prenosni računalnik Asus K53SD: funkcije in pregledi

Dober prenosnik je vsestranska naprava za izvajanje številnih nalog. Trenutno je na trgu veliko modelov različnih proizvajalcev. Izbira najboljših med njimi je zelo težka naloga. Dobri prenosniki Lenovo in HP. Vendar je najboljša možnost za razmerje "cena-kakovost" še vedno proizvodi tajvanske družbe Asus. Njegove naprave imajo privlačen videz, dobro delovanje in primerno ceno. Razmislite o priljubljenem modelu Asus K53SD.

Pozicioniranje

Ta prenosnik se nanaša na proračunske naprave podjetja. Vendar je njegova uspešnost na povprečni ravni. Zunanjim kapacitetam iz tega prenosnega računalnika ni treba čakati, vendar je za večino nalog in nekaj ne preveč zahtevnih iger dovolj. To je tipičen prenosnik z optimalno velikostjo zaslona in privlačnim dizajnom. To je super za skoraj vsakogar (razen za igralce). Asus K53SD je ena najbolj cenovno dostopnih naprav tega proizvajalca. Ampak hkrati pa lahko obvladuje skoraj vse.

Specifikacije

Prenosni računalnik "pod pokrovom" je procesor z dvema jedroma Intel Core i5 s hitrostjo 25 GHz. Procesor ima še dva virtualna jedra, razen fizičnih. Torej je povsem mogoče, da jo imenujemo quad-core. Ali ima celotna družina Core visoko zmogljivost? za razliko od drugih predelovalcev iste družbe. Prostornina prednastavljenega pomnilnika je 4 GB, vendar ga je mogoče razširiti z namestitvijo dodatnega modula v prostireža Prostor na trdem disku je 640 gigabajtov. To je povsem normalno, saj imajo državni uslužbenci običajno 320 gigabajtov prostora na disku.
Kar zadeva grafiko, je to hibrid. Da bi zmanjšali porabo energije, je prenosni računalnik Asus K53SD, ki ga iščemo, opremljen z vgrajeno grafično jedro Intel HD 3000 in diskretno grafično kartico NVidia GeForce G610M. Prehod z vgrajenega grafičnega čipa na diskretno poteka z uporabo tehnologije NVidia Optimus samodejno pri zagonu iger ali drugih zahtevnih urnikov za aplikacije. Prisotnost takšne tehnologije pomaga zmanjšati porabo energije prenosnega računalnika in nadaljuje z delom na bateriji.

Oblika in videz

Čeprav je model pozicioniran kot proračun, je videti celo boljši od nekaterih naprav v srednjem cenovnem segmentu. V kovčku ni kovin. Samo plastika, vendar zelo visoke kakovosti. V splošni in splošni skupščini stavbe na visoki: nič ne škripira nikjer, se ne sesuje in se ne razpade. Lokacija prenosnikov in vmesnikov je standardna za prenosni računalnik. Skoraj Asus K53SD je bil sposoben razlikovati samo enega: mesto priključka za priključitev polnilnika. Nahaja se na sredini stranske plošče med omrežnim priključkom in hladilno rešetko. Zelo nenavadna rešitev. Vendar pa ni bilo neprijetnosti pri uporabi.

Mnenja

Srečni lastniki Asus K53SD v celoti delijo vtise o nakupu tega prenosnika. Prevladujejo pozitivne povratne informacije. Vsakdo ga ima radzmogljivosti in dostojnega videza. 156-palčni zaslon je odličen za gledanje filmov in za delo. Mnogi opažajo hiter odziv prenosnika na katerokoli dejanje. Zdi se, da na krovu ni dual-core Core i5, ampak nekaj bolj zmogljivega. Vse te pohvale so sumljivo pozitivne.
Toda brez žlice ni prostora za to. Veliko pisnih in negativnih mnenj o prenosnem računalniku Asus K53SD. Na primer, njegova matična plošča ne podpira razširitve 16 gigabajtov RAM-a. Mnogi menijo, da je to minus. Obstajajo tudi pritožbe o tem, kako se ogreje laptop med iger. In kako bi ti bilo všeč? To ni popoln računalnik s hladnim hladilnim sistemom. Še posebej "napredni" snobovi so na seznam minusov dodali nenavadno lokacijo priključka za priključitev naboja. Toda vse to so nepomembne stvari. Glavna stvar - da laptop deluje hitro in izgleda super.

Povzetek

Proračunski prenosni računalnik Asus K53SD se lahko varno opredeli kot poceni univerzalne naprave. To je super za tiste, ki niso domiselne kul iger. Za preostale zmogljivosti je dovolj. Visoko zmogljivost prenosnika zagotavlja odličen procesor in hibridna grafika. Hkrati zmogljiva grafična kartica ne vpliva na življenjsko dobo baterije, saj je vgrajeni video čip podjetja Intel uporabljen v običajnem načinu. Zaključek je, da je Asus K53SD odlična in poceni naprava za večino uporabnikov.

Sorodne publikacije