Sprejemnik Pioneer AVH X8500BT: opis, značilnosti in pregledi

V svetu avtomobilske elektronike so Pioneer-jevi izdelki vidni. Vsak avtomobilist ve, da so kasetofoni, zvočniki, subwooferji in avtomobilski sprejemniki te družbe dobri, kakovostni in večnamenski. Ni izjema in sprejemnik Pioneer AVH-X8500BT. Ta večnamenska kombinacija ne more samo reproducirati glasbe. O tej priložnosti bomo govorili v tem gradivu. Toda malo kasneje.

Malo o podjetju

Japonsko podjetje je dobro poznano med profesionalnimi DJ-ji in izkušenimi vozniki. Vsak voznik natančno ve, kaj Pioneer proizvaja najbolj kakovostno in ustrezno avtomobilsko elektroniko. Proizvajalec ponuja glavne enote (avtomobilske sprejemnike) različnih stopenj zahtevnosti, visoko kakovostne zvočnike, subwooferje, ojačevalnike, LCD plošče in še veliko več. V Rusiji in državah Skupnosti neodvisnih držav Pioneer izdelki uživajo zasluženo popularnost. Še posebej povpraševanje so top 2DIN sprejemniki, kot je Pioneer AVH X8500BT.


Njegovo podjetje se je ukvarjalo tudi s proizvodnjo računalniških komponent, pogonov DVD in drugih zunanjih naprav. Tudi "Pionirji" so aktivno sodelovali pri razvoju CD-jev in vsega, kar je povezano z domačimi igralci. Vendar je to zdaj v preteklosti. Podjetje se je odločilo, da se v celoti in popolnoma osredotoči na avtomobilski zvok. Multimedijski sistemi za Pioneer avtomobile se lahko pohvali z dobro ceno in odlično japonsko kakovostjo. Ni izjema in sprejemnik Pioneer AVH X8500BT. Poglejmo gapodrobneje.


Vsebina paketa

Posledično je sprejemnik Pioneer AVH X8500BT v kartonski škatli, ki umetniško prikazuje glavno napravo. Na hrbtni strani škatle so naslikane tehnične lastnosti naprave. Slog embalaže je značilen za pionirje: belo in rdečo paleto. Znotraj je naprava sama, odstranljiva plošča v ločenem ohišju, komplet pritrdilnih vijakov in potrebne žice za povezavo z avtomobilom. Obstaja tudi adapter za ISO, saj povezovanje tega čudeža ne bo delovalo neposredno.
V škatli, skupaj s snemalnikom, je priročnik za uporabo. Je popolnoma ruska in napisana v dostopnem jeziku. Če ga temeljito pregledate, ne bo nobenih težav z namestitvijo in namestitvijo. Poleg navodil v škatli je tudi garancijska kartica. Uradna garancija na izdelek je 12 mesecev. Standardni izraz za številne naprave. Pioneer AVH X8500BT ni izjema. Navodila za uporabo imajo vse potrebne informacije za pravilno namestitev, nastavitev in delovanje izdelka.

Videz in oblikovanje

Zdaj pa preidimo na videz Pioneer AVH X8500BT. Zasnova je klasična za izdelke TM "Pioneer". Niso se mogli spomniti ničesar novega. Toda v kaseti glavna stvar ni lepota, ampak zvok. Sprednja plošča je izdelana iz sijajne plastike. Skoraj vse je zasedeno z LCD zaslonom. Mehanski elementi se nahajajo pod zaslonom. Ta razporeditev gumbov povzroča resne pomisleke glede udobja uporabe med vožnjo. Čemorate vstaviti CD ali bliskovni pogon, potem sprednja plošča "odhaja" na stran. Zelo zanimiva odločitev. Toda sčasoma mehanizem izgine in obstajajo ogromne zamude.
Povratne povezave gumbov se izvajajo na enak način kot pri drugih modelih Pioneer. Ni izjeme za Pioneer AVH X8500BT. Vdelana programska oprema te glavne enote ponuja uporabniku na voljo približno 200 možnosti osvetlitve ozadja. Najbolj zanimivo je, da proizvajalec ne mudi, da posodobi firmware. In to res ne ustreza lastnikom tega avtoradia. Toda brez tega glava enote sliši in izgleda dobro.

Specifikacije

Zdaj pa pojdimo na dolgočasne številke. Kaj lahko Pioneer-jev AVH X8500BT snemalnik ponudi izkušenemu avtomobilskemu navdušencu? MOSFET ojačevalnik ima moč 50 W na kanal. In vsi kanali 4. Snemalnik ima nameščen procesor, ki zagotavlja hitrost. Omogoča tudi predvajanje različnih avdio in video formatov. DAC zagotavlja odličen zvok. Ampak samo v kombinaciji z ustreznim akustičnim sistemom. Čeprav mnogi lastniki trdijo, da z redno akustiko ta avto-sprejemnik začenja bolje slišati.
Pioneer AVH X8500BT podpira CD in DVD pogone, USB pogone in Mini SD. Prav tako je mogoče povezati pametni telefon ali tablični računalnik. Med formati, ki jih je mogoče predvajati, so MP 4, MP 3, WAV, WMA. Ni standardne izgube kakovosti FLAC. Na hrbtni strani kasete je zahtevano število vhodov in izhodov: 3 RCA (tulipani) za povezavo sistema zvočnikov in subwooferja, 2 dodatna RCA, ki se uporabljajo za video izhod,priključki za priključitev dodatnega ojačevalnika. Čeprav s tako močjo standardno glavno enoto, ni potrebna.

Dodatne funkcije predvajalnika kaset

Zaradi napredne programske opreme in razpoložljivosti procesorja se ta avtoradio ne uporablja samo za predvajanje videa in zvoka. V napravi je nameščena navigacijska programska oprema. Navigator deluje presenetljivo dobro. Možno je tudi uporabo radia kot parktronika pri priključitvi dodatne zadnje kamere. Radijski sprejemnik se takoj preklopi v parktronicni način, potrebno pa je le vklop zadnjega menjalnika. Ta enota ima tudi možnost uporabe volana kot daljinskega upravljalnika za predvajanje. Vendar pa morate kupiti dodaten modul.
Zahvaljujoč vgrajenemu Bluetooth oddajniku je možno pametni telefon ali tablični računalnik priključiti na Android ali iOS brez uporabe žic. Ta povezava omogoča uporabo prostoročne povezave v avto sprejemniku: sprejemanje klicev prek nje in govorjenje. Toda kakovost komunikacije pušča veliko želje. Kasetofon ima tudi FM sprejemnik (kjer je brez njega). Vendar pa brez zunanje antene, slabo dela. Prisotnost antene je obvezna.

Pozitivne povratne informacije lastnikov

Zdaj pa se obrnemo na misli tistih, ki so imeli dovolj sreče, da so kupili Pioneer AVH X8500BT. Ocene o tej glavni napravi so večinoma pozitivne. Lastniki imajo radi skoraj vse - od odstranljive plošče do kakovosti zvoka. Mnogi opažajo hitro delovanje vmesnika operacijskega sistema.Če je stroj v gibanju, je odzivni čas zelo pomemben. Kakovost zvoka na najvišji ravni. To pravijo vozniki, ki so kupili ta stroj. Tudi mnogi so bili veseli, da je plošča odstranljiva. Avto lahko varno zapustite na prostem. Navigator deluje tako, kot bi moral. In parktronic ne prinaša. Velika večina uporabnikov je zadovoljnih z nakupom. Čeprav nekateri priznavajo, da so to napravo izbrali izključno prek blagovne znamke. Na pultu je bilo veliko drugih funkcionalnih stvari drugih proizvajalcev. Ampak "Pioneer" je "Pioneer".

Negativne povratne informacije lastnikov

Tudi nezadovoljni kupci so prisotni. To je usoda katerega koli izdelka. Ni izjema in sprejemnik Pioneer AVH X8500BT. Negativne povratne informacije so predvsem posledica nizke kakovosti zaslona in počasnega senzorja. Prav tako se mnogi lastniki pritožujejo zaradi hitrega mehanizma montaže sprednje plošče naprave. Vendar večina pritožb zveni kot opozorilo napravi, da je slika lahko zrcaljena. Pojavi se v parktronicnem načinu in preprečuje ogled nekaterih elementov. Nemogoče ga je znebiti. Torej je tako nadležno. Mnoge slabosti vključujejo dejstvo, da kasetofon ne more reproducirati formatov, kot sta FLAC in MKV. Ja, to je usoda vrhunskih enot, toda to je bil čudež leta 2013, ko taki formati niso bili v teku. Toda pritožbe, da sčasoma panel ne "visi" na pravičnem mestu (obraba mehanizma) je že resna. Posledično se na sliki pojavijo artefakti. In na posebno grbi cestisploh snemalnik ne dela. In vendar so prednosti "Pioneerja" veliko več kot minusi.

Zaključek

Slušalke premium segmenta Pioneer AVH X8500BT so pravkar upoštevane. To je zelo vreden 2DIN sprejemnik, ki lahko popolnoma nadomesti GPS navigator, parktronike, zvočnik in več. V tem primeru lahko naprava mirno predvaja avdio in video datoteke in ima lep zvok. Kaj je še potrebno za srečo?

Sorodne publikacije