Splitter je sodobna rešitev za razvejitev omrežja

Vodilna internetna povezava je znana po hitrosti in zmožnosti prostega prenosa podatkov. Povezava z omrežjem poteka prek kabla stacionarnega telefona, če pa ga ne potrebujete, ne boste imeli težav. Če pa potrebujete stabilno internetno povezavo in jasno telefonsko povezavo, morate uporabiti razdelilnik. Ta naprava bo ustvarila jasen in stabilen signal za obe liniji.

Opis

Splitter je kompaktna elektronska naprava, filter digitalnih signalov z različnimi frekvencami. Predstavljena naprava omogoča povezavo več vrst opreme na eno koaksialno linijo. Na primer, TV in modem.


Strukturno predstavlja priključek, ki je opremljen z več vrati za povezovanje pogonov. Glavni parameter, za katerega je značilen razdelilnik, je število priključkov za povezovalne pogone. Njihovo število se giblje od 2 do 16 in več. Več pristanišč, bolj se je upoštevala naprava. Poleg standardnih naprav lahko trg najde tudi izboljšane različice razdelilnikov. Ti izdelki delijo in hkrati povečujejo signal, da ga prenašajo na precejšnjih razdaljah, kar je zelo priročno v odsotnosti kablov iz optičnih vlaken.

Tehnologija

ADSL (asimetrična digitalna naročniška linija) je tehnologija, na kateri deluje razdelilnik. To je omogočilo doseganje visokih hitrosti sprejemanja in prenosa podatkov v naročniških linijah telefonske komunikacije v omrežjih splošnega omrežjauporabo Hitrost razširjanja informacijskih tokov je različna:


 • od 128 kbps do 8 Mb /s za sprejem uporabniških podatkov;
 • od 64 Kbps do 1 Mbps za prenos podatkov od uporabnika.
 • Med delovanjem naprava razvrsti signale za telefon in internetne modeme. Tokovi podatkov se razlikujejo po frekvenci: za telefonsko linijo je značilna le 03-34 KHz, medtem ko omrežje prenaša informacije s frekvenco 026-14 MHz. To lahko popolnoma odpravi medsebojni vpliv naprav na delo drug drugega.
  Poleg tega razdelilnik ločuje tudi zaščito pred različnimi vrstami tokov, ki lahko onemogočijo opremo. Ko vklopite aparat v omrežju, se ne morete bati impulznih prenapetosti, ki se pojavijo med nevihtami, kratkimi stiki, induktivnimi tokovi prenosnih vodov.

  Oprema za televizorje

  Skupaj z napravami za ločevanje signalov iz interneta in telefona so se uporabljale razdelilniki, ki so bili zasnovani za televizijsko omrežno napravo. To so konvencionalni razdelilci, ki enakomerno porazdelijo signal med različnimi napravami. Bolj kot je veja od priključka, šibkejši je prenos v vsako ločeno "polje".
  Zelo pogosto se razdelilnik za televizor uporablja za priključitev več naprav na eno anteno, satelitski sprejemnik. Vendar pa morate zaupati le z vgrajenim ojačevalnikom signala, sicer ne bo mogoče dobiti kakovostne slike.

  Sorte razcepnikov

  S svojo posebno funkcionalnostjolastnik vsakega od razcepnikov. Odvisne so od tehnologije, ki stoji za cepilnikom. To je posledica dveh glavnih tipov:
 • PLC adapterji delujejo z radijskimi valovi v območju od 1260 do 1650 nm, kar jim omogoča uporabo v večini sodobnih omrežij.
 • Naprave FBT lahko neenakomerno porazdelijo signal na več virov.
 • Za pravilno izbiro naprave za omrežje se morate osredotočiti na dva parametra. Prvi je frekvenca signala, ki je potrebna za upravljanje sprejemnika. Potrebno je, da delilec deluje v istem območju.
  Druga stvar, ki zahteva pozornost, je stopnja slabljenja signala, ki je prikazana na telesu televizorjev in drugih naprav. Nižja kot je vrednost, prenos je močnejši. V tem primeru bo potreba po razcepnem vgrajenem ojačevalniku izginila.

  Pravila o povezavi

  Pri vključevanju delilnika v omrežje ni nič zapletenega. Najprej je priključen vhodni kabel, na razvejane priključke pa priključene žice, ki vodijo do različnih sprejemnikov. Za zagotovitev, da je tehnika jasen in stabilen signal, je treba upoštevati dva pravila:
 • Razdelilnik antene namestite v sistem pred aktivno opremo.
 • Ne priključujte dveh razdelilnikov.
 • Če po priključitvi televizorja na razdelilnik slika postane dvojna, mora biti med kablom in priključkom nameščen feritni obroč.

  Sorodne publikacije