Računalnik plošče Opis modela

Panelni industrijski računalnik z zaslonom na dotik združuje sistemsko opremo in monitor na dotik. Hladilni sistem je lahko dveh vrst - brez ventilatorja in standard. Večina predstavnikov takšne opreme ima visoko kakovostno zaščitno funkcijo na sprednji strani, zadnja stran pa je manj varna. To potrjuje dejstvo, da večina fizičnega vpliva pade na sprednji del, torej na zaslon.

Monoblok s pasivnim hlajenjem

Prisotnost hladilnega sistema brez ventilatorja v panelnem računalniku ne pomeni, da je ranljiv, saj ima več prednosti kot slabosti. Pasivno hlajenje omogoča delovanje celotnega sistema v načinu minimalne porabe energije.


Zaradi edinstvene strukture karoserije je hladilni sistem zasnovan za optimalno odvajanje toplote. Idealen primer je AFL2-10A-N28 /R /2G. Njegov procesor, kot je na primer čipov, zagotavlja Intel, delovna frekvenca pa je 1860 megahertzov. Diagonala zaslona je le 26 centimetrov in deluje z matriko TFT. Pomnilnik formata So-DIMM in različica DDR3 se najprej dostavi v dveh gigabajtih, vendar ga lahko povečate na štiri GB. Temperaturno območje je veliko - od -20 ° C do +40 ° C.

Industrijski namizni računalnik

Ta vrsta opreme ima standardno vrsto hlajenja, ki vključuje odstranitev toplote s pomočjo ventilatorjev. Procesorji, ki so nameščeni v produktivni računalniški ploščiUporabljajo se samo verzije Intel Core i3 i5 in družine Pentium in Celeron. Zaradi visoke zmogljivosti in učinkovitosti sistema potrebujejo procesorji hladilnike.


Na primer, lahko se uporabi model AFL2-17A-H61-P /R. Tukaj je nameščen družinski procesor Pentium G6XXT, čipov pa je označen z Intel H61, ki ga označuje računalnik sam. Ta 17-palčni zaslon na dotik na dotik na dotik omogoča izdelavo slik z ločljivostjo 1280 x 1024. Zaščita zaslona je skladna s protokolom IP64. V panelnem računalniku tega modela lahko namestite dve reži RAM-a, vendar ne več kot 16 gigabajtov, format pa je DDR3.

Monoblok visoke trdnosti

Za take plošče so značilni povečana zaščita pred zunanjimi dejavniki - ne glede na to, ali je konstantna vlažnost ali visoke temperature. Pogosto se takšni monobloki uporabljajo v industrijskih območjih, kot je npr. Kot primer je predstavljen model GOT-812H-880-C-DC, ki ima procesor Intel Core i5 z delovno frekvenco skoraj dveh gigahertov. Zaslon na dotik z ločljivostjo 1024 x 768 ima TFT matriko. DDR3L pomnilnik porabi malo manj energije kot standardna standardna oznaka, saj deluje z napetostjo 135 voltov. Reža za pomnilnik OPERATING je le ena, velikost pomnilnika pa je 8 gigabajtov. Stroški ene take plošče računalnik - več kot dvesto tisoč rubljev.

Monoblok brez ohišja

Ta vrsta opreme je povpraševanja po več kot dveh razlogih.Prvič, njegova cena je precej nižja od plošče računalnika v primeru. Drugič, zaradi odsotnosti primera obstaja veliko funkcij, ki so povezane z vgrajevanjem računalnika v opremo, s čimer se širijo njegove zmogljivosti.
OPPC-1240T-J1900 je opremljen s procesorjem Celeron Atom J1900 s frekvenco dveh gigahertov. Ločljivost zaslona je le 800 x 600, vendar je to dovolj za namestitev programske opreme. Dve reži DDR3L lahko namestita dve pomnilniški reži z nizko porabo. Privzeto so nameščeni štirje gigabajti pomnilnika RAM, obseg pa se lahko poveča na osem. Ta model lahko vzdrži maksimalno temperaturo do 60 stopinj Celzija. Cena te plošče je skoraj 70000 rubljev.

Monoblok za prevoz

Takšni panelni računalniki so zasnovani za vozila, saj so popolnoma neodvisni glede dela in delujejo v zaprtih prostorih. Uporovni zaslon na dotik se takoj odzove na tisk. FM10 ima nameščen operacijski sistem Windows 7 Professional. Atom procesor ima frekvenco do 2 gigahertz. Zaslon je opremljen s standardno zaščito, njegova ločljivost pa je 1024 x 768. Kot mnogi plošči računalniki, se tukaj uporablja format pomnilnika DDR3L, ki vam omogoča bistveno zmanjšanje porabe energije opreme. FM10 je opremljen z vgrajenim 4G modulom, ki omogoča brezžični dostop do interneta s hitrim povezovanjem. Uporabite lahko tudi adapter za Wi-Fi. Cena takegaoprema doseže 200 tisoč rubljev.

POS računalniki

Monobloki s takšnimi oznakami so na voljo le v namizni različici in so predstavljeni kot plošče za samopostrežne računalnike. Dober primer te vrste opreme je model KPPC-1812, ki ima družinski procesor Celeron in frekvenco 2000 megahertz. Omogoča širokozaslonski zaslon z ločljivostjo 1366 x 768 matričnih TFT. Privzeto je ena velikost pomnilnika RAM 4 gigabajta, vendar lahko to število povečate na 8 gigabajtov, kar bo podvojilo zmogljivost sistema. Njegova delovna frekvenca je 1,333 megahertz. Za dostop do interneta obstaja samo en Ethernet port. Za povezavo se uporablja žica z vtičem RJ-45. Plastično ohišje in pasivno hlajenje srednjega nivoja nista zasnovana za delo v hladnem okolju, zato se šteje, da optimalna temperatura ni nižja od nič in ne presega 40 stopinj Celzija. Ta tip zaslona na dotik na zaslonu na dotik porabi energijo 120 vatov.

Sorodne publikacije