Tehnični podatki Meizu M3 S

Med proizvajalci mobilne tehnologije so podjetja iz Kitajske, ki so postala izjemno priljubljena šele nekaj let po njenem nastanku. Ti pojavi vključujejo blagovne znamke Xiaomi in Meizu. Pred petimi leti nihče ni vedel za njih. In zdaj so med petimi najbolj znanimi proizvajalci pametnih telefonov. Ali ni to kitajski gospodarski čudež? Trenutno je najbolj obetavna blagovna znamka Meizu. Njegovi pametni telefoni navdušujejo z neverjetno zmogljivostjo in nizkimi cenami. V kategorijo naprav srednjega cenovnega razreda sodi tudi naš današnji junak - pametni telefon Meizu M3 Mini. Ta naprava izgleda zelo zanimiva pred konkurenti. Toda o njegovih specifikacijah bomo govorili malo kasneje.


Malo o podjetju

Kakšno je to podjetje - Meizu? Od kod je prišla? Zgodovina podjetja se je začela leta 2003. Nekateri Jack Wong ni našel na trgu ustreznega MP3 predvajalnika, vendar se je odločil, da ga bo razvil sam. Izkazalo se je, da je podjetje do leta 2008 izdelalo MP3 predvajalnike. Inženirji niso krivi za zlobnost, ampak so preprosto prepisali znane modele in v njih naredili manjše spremembe. Trajalo je do leta 2008. In potem se je Wong odločil, da je čas, da zadevo vzame resno. Prvi pametni telefon podjetja Meizu je delal na platformi Windows CE in je bil po zasnovi skoraj enak kot četrti iPhone. V tistem času je Apple onemogočil, da se v obsegu vnemljivih kopirnih strojev ne ustavijo triki. Sprostitev pametnega telefona preklicana, vendar ideja ni umrla. Odločili so se, da bodo naprave za Android objavili z minimalnimi skupnimi funkcijamiizdelkov znanih blagovnih znamk. Te naprave vključujejo tudi Meizu M3 S, katere značilnosti bomo analizirali kasneje.


Prva naprava podjetja "Android" je bila M9, ​​ki je na Kitajskem ustvarila pravo revolucijo. Pretežno je bil strašen uspeh "devetih" posledica izredno nizke cene. Proizvajalec je izdelal vodilno letno. Vodstvo podjetja ni menilo, da je smotrno "pršiti" na srednji model in proračunske pametne telefone. Trajalo je do leta 2014. Vendar pa je podjetje začelo drastično izgubiti svoj položaj tudi na Kitajskem. Poslovodstvo je moralo ponovno pretehtati svoja stališča. Posledica tega je bila, da se je podjetje osredotočilo tudi na proračunske naprave. Vendar pa je večini ljudi všeč model srednjega cenovnega segmenta. Najsvetlejši predstavnik pripomočkov v tej kategoriji je bil pametni pametni telefon Meizu M3 Mini. In zdaj preučite ta čudež kitajske inženirske misli bolj podrobno.

Videz in oblikovanje

Seveda, v obliki M3, veliko posojil, vendar obstajajo posebne značilnosti, zaradi katerih je naprava edinstvena. Glavna značilnost te naprave je, da je zaprta v popolnoma kovinsko ohišje. Kot glavni material se uporablja aluminij 7000 serije, obdelan s peskanjem. Prisotnost takega telesa pripelje napravo bližje vodilnim. Sprednja plošča je pokrita s konveksnim kaljenim steklom (resnično, od neznanega proizvajalca). Kot bi moralo biti, večina sprednje plošče je zasedena z zaslonom. Pod njim je mehanski gumb "Home" z dotikomvstavite Pod senzorjem je daktiloskopski skener. Treba je opozoriti, da je oblika istega gumba za bolečino podobna v napravah Samsung. Drugi elementi sprednje plošče so bolj verjetno podobni iPhoneu. Tak pametni telefon Meizu M3 Mini. Pregledi pa še posebej ne motijo ​​njegove "podobnosti" z drugimi napravami.
Modul kamere se nahaja na zadnji strani in bliskavica je pod njim. In celo spodaj - logotip podjetja Meizu. Tukaj ni nič posebnega. Treba je omeniti, da je zadnji pokrovček precej elastičen in ne naleti na baterijo. Mehanski gumbi za obračanje in regulacija glasnosti so standardni: na desni strani naprave. Zanimivo je, da je celotno ohišje lepo sestavljeno: ni razpok, niti škripanja ali solz. Ljudje so navajeni, da so kitajski izdelki zelo slabi. Ampak ne samo Meizu M3 Mini. Lastniške povratne informacije kažejo, da se je izkazalo, da je pametni telefon izjemno močan. Za kaj čast in pohvale proizvajalcem.

Zaslon

V novosti je nameščen zaslon IPS z diagonalo 5 palcev. Je veliko ali malo? Recimo to: za sodobnega uporabnika je dovolj. Naprava bo očitno okusila tiste, ki so že utrujeni od modernih pametnih telefonov v obliki lopate. Ločljivost zaslona je 1280 x 720 slikovnih pik, kar pomeni, da je zaslon popolnoma v skladu s standardom HD. Za to ločljivost ima standardno gostoto slikovnih pik 294 dpi. To je običajen kazalnik. Zahtevani kontrast je 1000 na 1. Toda dejansko imamo 677 do 1. Takšna razčlenitev zahtevanih lastnosti in realnosti je za sodobne proizvajalce povsem običajna. Ne izjema in Meizu M3 S. Značilnosti tega, mimogrede, ne toliko inrazlikujejo od navedenih.
Druge funkcije zaslona vključujejo dostojno svetlost (400 cd na kvadratni meter). Ta svetlost omogoča enostavno uporabo naprave tudi pri neposredni sončni svetlobi. Slika bo še vedno odlična. Zahvaljujoč IPS matrici ima zaslon precej velike kote gledanja. Slika se začne popačiti le, ko je naprava pravilno nagnjena. Poleg tega so IPS zasloni presenetljivo točni v barvi. In sčasoma ne izgine kot AMOLED plošča. Torej ni presenetljivo, da je bil ta zaslon izbran za namestitev na pametni telefon Meizu M3 Mini. Zdaj pa se obrnemo na druge tehnične značilnosti.

Procesor in RAM

Pod pokrovom pametnega telefona je na voljo udoben osemjedni procesor podjetja MediaTek. Ima precej visoko zmogljivost. To je posledica dejstva, da se čip MT 6750 nanaša na izdelke nove generacije. Po moči je primerljiva s tistimi procesorji, ki so nameščeni v modernih vodilnih sistemih. Ni presenetljivo, da za Meizu M3 S 32GB ni nič nemogoče. Značilnosti tega pametnega telefona povsem omogočajo, da enostavno ročaj najtežje igre in aplikacije. Kot je za RAM naprave, obstajata dve spremembi - z 2 in 3 GB RAM-a. In tri-gigabajtna različica stane skoraj toliko kot različica z 2 "gigamijem". Če je mogoče, je bolje kupiti napravo z več pomnilnika, da bo ostala dlje. Glede pomnilnika, ki je na voljo uporabniku, sta na voljo dve možnosti. Obstajajo modeli 16 in 32gigabajtov vgrajenega pomnilnika. Seveda je bolje vzeti več. Meizu M3 S, katerega značilnosti razstavljamo tukaj, se lahko tudi prepira s celo iPhone.

Grafični čip in drugi sestavni deli

Kot grafični čip se uporablja Mali T860-MP2. Ta čipov je enostaven za uporabo z videom visoke ločljivosti in ima podporo za OpenGL in DirectX. To vam omogoča, da zagotovite neverjetno grafično zmogljivost v današnjem mobilnem igranju. Posebnost te naprave je podpora najnovejšemu standardu povezljivosti LTE. Vendar to ni vse. Naprava je opremljena z Wi-Fi oddajnikom s frekvenco oddajanja 5 gigahertzov. In to ni slabo. Druge funkcije vključujejo bliskavico, optični bralnik prstnih odtisov, Bluetooth-oddajnik zadnje generacije, različne senzorje in kapacitivno baterijo 3020 MAG. Slednje pomaga pametnemu telefonu z enim polnjenjem enostavno delati dva dni. Te osnovne možnosti Meizu M3 Mini. Značilnosti zaslona so mimogrede zelo dobre. Ta pametni telefon dvignejo na povsem drugo raven. Zdaj pa preidimo na kamero naprave.

Kamera (glavna)

Kot glavna kamera se uporablja modul z 13 milijoni slikovnih pik. Značilnost zasnove fotoaparata je optični sistem s petimi objektivi. Fotoaparat ima fazno samodejno ostrenje in dvobarvno LED bliskavico. Mimogrede, to je avtofokus s faznim fokusom, ki omogoča, da se fotoaparat zelo hitro fokusira tudi v slabih svetlobnih pogojih. Podnevi so slike odlične. in če vklopite način HDR, potem umetniška dela popolnoma izginejo. Ampak tukaj je kamera ponočiočitno nekaj manjka. Zunanji hrup je viden s prostim očesom. Da, fotografije pa se zameglijo. Nočno snemanje očitno ni na zobih Meizu M3 Mini. Povratne informacije od lastnikov, kljub temu, pohvale kamero. Mimogrede, naprava je sposobna pisati video standard Full HD v formatu MP4. In to še ni vse. Obstaja celo zelo priljubljena možnost snemanja, imenovana "Slow Mo", počasen posnetek. To je nova možnost v Meizu M3 S. Karakteristike in pregledi so bogati s pozitivnimi izjavami.

Fotoaparat (spredaj)

Zdaj pa se obrnemo na značilnosti sprednje kamere naprave. Za razliko od drugih proizvajalcev, Meizu resno misli na prednje kamere. Tudi ta modul ima 5 megapikslov in kompleksen optični sistem s 4 objektivi. Ta fotoaparat je tudi lahek in širokokoten. Fotografije so kakovostne in ostre. Mimogrede, sprednja kamera omogoča tudi zapisovanje videa v polnem HD formatu. Nobena praktična korist od tega, seveda, ni, vendar je za video komunikacijo tak modul povsem popoln. Ljubitelji šaša bodo tudi v popolnem užitku. Meizu M3 Mini, specifikacije in pregledi, o katerih razpravljamo tukaj, so popolnoma posodobljena naprava, ki bo privlačna za veliko večino uporabnikov. To je bil izračun podjetja-proizvajalca.

Platforma za programsko opremo in programsko opremo

Kot operacijski sistem na tem pametnem telefonu se z različico Flyme iz Meizu uporablja Android različica 5.1. Mnogi kategorično ne marajo korporativne lupine, vendar je treba priznati, da je preprosta in okusna. Ona nekako diverzificira "golo" "Android". Toda kaj storititisti, ki kategorično ne marajo tega Meizu M3 Mini? Firmware za 4PDA (priljubljen mobilni gadget forum) lahko nekoliko izboljša situacijo. Obstajajo zelo zanimive "custom" variante brez Flyme. Moram reči, da je peta "Android" pod okriljem podjetja precej pametna in "neumna". Čeprav je to verjetno zasluga strojne platforme pametnega telefona. Toda vse izgleda zelo lepo, ni nadomestek. Najbolj pomembna stvar je, da podjetje redno posodablja firmware in "popravke" starih lukenj, odpravlja pomanjkljivosti. Vsi proizvajalci se ne morejo ponašati s takšno podporo.
Glede nameščenih aplikacij skoraj ni nobene različice pripomočka z mednarodno programsko opremo za neželeno neželeno vsebino. Ampak, če ste "srečni" lastnik kitajske različice, bodite pripravljeni, da imate v telefonu veliko neuporabljenih kitajskih žlindrov, ki jih ni mogoče odstraniti. Mimogrede, v takih napravah ni "Google Play" in vseh drugih običajnih storitev. Kaj počnejo lastniki kitajskega Meizu M3 Mini? Firmware na 4PDA, praviloma popolnoma Russified, brez kitajskih aplikacij in ima vse potrebne storitve iz "Google". Samo namestiti ga morate. Toda kako to narediti brez bolečin - čisto drugo vprašanje. V vsakem primeru lahko pripomočke iz Meizu preprosto nadgradite na vdelano programsko opremo in različne spremembe. Zato se težave ne bi smele pojaviti. Glavna stvar - storiti vse, kar je v navodilih.

Pregledi lastnikov pametnega telefona

Vsi vedo, da so resnične povratne informacije o izdelkih zelo dragocene informacije. Oni so tisti, ki lahko razumejo, kako se naprava obnaša v realnih pogojih in je vredno tega kupiti. Točno istopoložaj s takšnim izdelkom, kot je pametni telefon Meizu M3 Mini 16GB. Za ocene o tem pripomočku so značilne volatilnost in dvoumnost. Toda na splošno obstaja pozitiven trend. In to ni presenetljivo, saj je pripomoček dovolj dober. Torej, kaj pravijo srečni lastniki tega "čudeža"? Začnimo s pozitivnimi ocenami. Skoraj vsi uporabniki so imeli rad čvrst in lep kovinski kovček novosti. Lastniki opozarjajo, da kljub kovinski konstrukciji naprava popolnoma ne poskuša zdrsniti iz roke. Drugi občudujejo odlično delovanje pametnega telefona v igralnih aplikacijah in aplikacijah, ki zahtevajo veliko virov. Telefon Meizu M3 S (njegove lastnosti to potrjujejo) je povsem sposoben potegniti vse igre. To je tisto, kar ima največ uporabnikov. Skoraj vsakdo tudi ugotavlja, da čitalnik prstnih odtisov hitro deluje. Gumb s skenerjem za občutke je zelo podoben iPhoneu. In to je še en plus tega pametnega telefona. V zvezi z avtonomijo naprave, potem so lastniki soglasni: dovolj je za dva dni neprekinjenega dela. In to je zelo dober rezultat. Zaslon je bil pohvaljen. Zahvaljujoč IPS matrici lahko prikaže precej realistične barve. In to je za vse. Devays je tudi navdušil mnoge s prisotnostjo velike količine RAM-a, podporo za standard komunikacije LTE šeste generacije in eleganten fotoaparat. Zadnja komponenta in sploh poje pohvale ode.
Vendar pa ni vse tako rožnato. Bili so tudi tisti, ki niso imeli rad v tej skoraj popolni napravi. Kaj je narobe z Meizu M3 S? Značilnosti in ocene, kot soda, vendar ne tukaj. Nekateri še posebej oddajajo lastniki opozoril na dejstvo, da je briljanten rob na robovih telesa - ne kovine, ampak pobarvane plastike. Po mnenju teh "strokovnjakov za kavč" bo barva sčasoma zamašila, kar bo napravi dalo videz, ki ni blagovna znamka. Tudi nekateri snobi so ostali nezadovoljni, ko so gledali Flymejevo lupino. Bolj so zadovoljni z "nagom" "Androidom". Lahko jih razumemo. Vendar pa so nekateri posamezniki šli še dlje in obtožili družbo nepremišljenih kopirnih naprav drugih znamk. Ampak to je že pomanjkljivost, da je težko. Za takšen denar je popolnoma izvirna naprava? To je nerealno. Na splošno je konstruktivna kritika negativnega formata zelo majhna. To je seveda tako, vendar pozornost ne bi smela biti v nobenem primeru. Večinoma je le fantazija. Ta pripomoček je skoraj popoln. Ima odličen dizajn, dobro delovanje in vse najnovejše dosežke na področju mobilne industrije. Kaj je še potrebno za srečo?

Zaključek

Torej smo pogledali skoraj vodilni pametni telefon Meizu M3 S. Njegove lastnosti in povratne informacije o tej napravi so večinoma pozitivne. To je razumljivo. Na sodobnem trgu mobilne telefonije se ta pripomoček zdi popoln v razmerju med ceno in kakovostjo. In pljunil na dejstvo, da je izdelana s kitajsko blagovno znamko. Eleganten dizajn, visoka zmogljivost, napredna tehnologija, dostojno življenjsko dobo baterije, napredna kamera, visokokakovosten zaslon in relativno nizki stroški - vse to naredi pametni telefon "priljubljen". Moramo reči, da je ekipa Meizu poskušala slaviti.Uspelo jim je ustvariti zelo kakovostno, zmogljivo in sodobno napravo. Za mnoge uporabnike so te značilnosti pomembnejše od glasne blagovne znamke. Nobenega dvoma ni, da bo ta enota zelo dobro prodana. To je očitno vredno kupiti, ker je vsestranski.

Sorodne publikacije