"Civilizacija 5": prenašanje igre, kode, skrivnosti

Civilization V je naslednja serija iger, ki so se pojavile leta 2010. Peti del je postal precej povprečen. Na splošno je dobila pozitivne povratne informacije, čeprav so bile negativne. Tako ali drugače je ta del postal še ena globalna strategija, ki se je uresničila s strani oboževalcev podobnega žanra.

Posodobitve

Igra "Civilization 5", tako kot prejšnji deli, je prinesla več inovacij v projekt. Med glavnimi je videz šesterokotne mreže. Sedaj so kvadrati zamenjani s šestkotniki. Poleg tega je prišlo do sprememb v zvezi z majhnimi civilizacijami. Zamenjali so jih mesta-države.Obstajali so koncepti satelitov ali marionet. Tako so se začela imenovati tista območja, ki so bila ujeta, vendar so ostala v imperiju že v statusu avtonomnih entitet. Nasprotniki so lahko oddaljeni. Poleg tega so izginile verske denominacije in možnost vohunjenja.

Cilj

Preden začnete igro "Civilization 5", morate določiti namen igre. Kot v prejšnjih različicah, obstaja tudi pet različic zmage. Bili so že v četrti in tretji seriji igre. V petem se tudi nič ni spremenilo. Lahko zmagate tako, da izberete poseben način. Tako lahko uredite vojaško zmago, znanstveno, kulturno, diplomatsko in samo s številom točk po določenem času (ki doseže 2050) pred tekmeci.

War

Igra "Civilization 5" je za igralce pripravila veliko število bitk. Zato ni presenetljivo, da je prva in najboljpriljubljen način - vojaški. Pod njim mora igralec ostati zadnji, ki obdrži oblast nad svojim kapitalom.Za uspeh takšnega rezultata je treba ujeti kapital drugih civilizacij, da ne pozabimo ohraniti svojega. Če ste izgubili svoje, vendar ste osvojili druge civilizacije, imate še vedno priložnost za zmago.

Znanost

Za dosego znanstvene zmage mora igralec poznati vse izume, ki bodo pomagali zgraditi vesoljsko plovilo. Nato je treba vso to proizvodnjo preseliti v glavno mesto. Ko so vsi elementi v zbirki, lahko pošljete ladjo v Alpha Centauri. V primeru uspešnega leta bo igralec dobil znanstveno zmago. Mimogrede, gradnja vesoljskega prometa ni težko. Igralec bo moral izdelovati dele s pomočjo izboljšanih tehnologij. Te predmete lahko premikate kot navadna vozila. Mimogrede, če bodo nekatere podrobnosti padle v sovražne roke, bodo, kot vsaka enota sindikata, uničene, to je treba zapomniti. Torej, ko je izdelek pripravljen, ga morate premakniti v prestolnico. Mimogrede, elementov ladje ni mogoče kupiti, in med plovbo, je nemogoče pospešiti čas. Poleg tega bi morala biti sama ladja zbrana le v glavnem mestu. V primeru uspešnega leta bo igra zmagala.

Kultura

Za takšno metodo zmage je treba poglobiti študijo. Če želite zmagati v takem urniku, morate preučiti vse obstoječe inštitute skupnosti. Pet jih je. Po igralcu bo predstavljen poseben projekt"Utopija". Če je zgrajen, bo igralec zmagal. "Utopija" je mogoče kupiti ali pospešiti.

Diplomat

Ta način ni lahko. Potrebujemo vsaj nekoliko razumeti, kako igrati "Civilizacijo 5". Da bi to dosegli, morate najprej preučiti tehnologijo "Globalizacija". Naslednja se bo pojavila v igri ZN. Tam se bo v nekaj potezah glasovalo za izbiro svetovnega poveljnika. Če igralec dobi določeno število glasov, dobi diplomatsko zmago.

Čas

V igri "Civilizacija 5" lahko prehod vodi do konca časa. Izkazalo se je, da strategija ni neskončna. Če pred 2050 virtualnim letom noben igralec ni zmagal, potem preštejte točke in tako določite vodjo. Mimogrede, po tem se igra lahko nadaljuje, vendar je v njej igro nemogoče zmagati. Razvrstitev igralcev se določi s štetjem točk. V igri se štejejo za število celic, ki so del vaše nadzorovane meje. Tudi za mesta v imperiju, tehnologijo in prebivalstvo. Najpomembnejše pa je število združenih čudežev.

Civilizacija

Za začetek strategije morate preučiti igro "Civilizacija 5" naroda. Skupno lahko igrate v 43 civilizacijah. V glavni izdaji je le 18. Med njimi so Rusija, Anglija, Amerika, Rim, Japonska itd.
Ko je bilo dodanih še 9 držav, med katerimi so bili Huni, Celti, Maya itd., Kasneje pa še 9, kjer so igralci postali znani Zulusi, Poljska, Shoshone, Indonezija itd. Pojavilo se je 7 civilizacij: Babilon, Danska, Koreja,Inca, Španija, Polinezija in Mongolija. Vsak od narodov ima svojega voditelja, kot tudi posebne edinstvene značilnosti, ki lahko določijo taktiko igre. Poleg tega imajo posebne enote in zgradbe. Nato bomo pogledali glavne države, ki so objavljene v izdaji.

Diplomati

Torej, da bi razumeli, kako igrati "Civilizacijo 5", se bomo morali ukvarjati ne samo s taktikami, ampak tudi z narodi. Za diplomatsko strategijo je treba izbrati Siam in Grčijo. V prvem primeru je vodja Ramkamengh. Sposobnost tega naroda je, da se količina hrane in kulture, ki jo prejme od zaveznic, poveča za polovico. Edinstvena zgradba Siama je Wat, ki nadomešča Univerzo. Toda enota je bila izraelski slon.
Alexander Makedonija vlada Grčiji. Edinstvena značilnost je Helenska zveza, ki pomaga dvigniti mestno državo v dvakrat počasneje, vendar se dvakrat hitreje okreva. Edinstvena struktura je hetir, ki nadomešča konjenico, in kopje lahko nadomesti goplit.

Denar

Če želite nadaljevati ekonomsko strategijo v Civilizaciji 5, potem morate opozoriti na narode, ki imajo potencial, da zaslužijo veliko denarja. Med njimi je Perzija z Dariusom Prvim. Edinstvena sposobnost tega naroda je, da je zlata doba daljša od polovice časa. V tem primeru je sila napadalnih enot večja. Edinstvena stavba v Perziji je dvorišče satrata, ki nadomešča banko. Toda kopje so nadomestili nesmrtni.
Prav tako bodo Arabci, ki jih vodi Garoun al-Rashid, pomagali zaslužiti denar. Njihova prednost je, da igralec prejme 2 kovancaveč kot vsak način trgovanja, proizvodnja nafte pa se podvoji. Stavba ima bazar, ki je zamenjal trg, in vitezi so zamenjali lokostrelci na kameli. Kar se tiče drugih Arabcev, seveda bodo pomagali pridobiti več zlata, vendar Perzija še vedno izgleda bolje v tem spopadu.

Gradnja

Toda za gradnjo obeh zgradb in svetovnih čudes bodo prišli Rim, Egipt in Irokezi. Rimu upravlja Cezar August. Sposobnost civilizacije je 25-odstotno pospeševanje gradnje objektov v prestolnici. Katapulti so zamenjali balisti, mečar pa je legija. Kljub temu je Rim še vedno nekoliko slabši od istega Egipta.
Pod vodstvom Ramzesa II je povečanje hitrosti gradnje vseh čudes sveta za 20%. Ta možnost je odlična za tiste, ki so se odločili zgraditi ZN, da bi hitro zmagali. Tempelj nadomešča grobnico, puška pa je bojna kočija. Druga različica civilizacijskega graditelja je irokez. Kljub dejstvu, da je zmožnost hitrost potovanja, ki na prvi pogled ne vpliva na konstrukcijo, bodo irookeji sposobni graditi Čudeže sveta s svetlobno hitrostjo. Delavnico nadomestijo z dolgim ​​domom, brez katerega ne predstavljajo ničesar. In meči zamenja mohawk.

Osvajalci

To vključuje Napoleona s Francijo. Civilizacija dobi dve dodatni točki za parni stroj. Enota je francoski mušketir, gradnja pa bo nadomestila drčo. Naslednji narod, ki je padel v to kategorijo, je Rusija. Na čelu je Katerina Druha. Obstaja edinstvena lastnina civilizacijebogastvo Sibirije. Zaradi njih podvoji število konjev, železa in urana. Kasarna nadomesti trdnjavo, konjenica pa so Kozaki.

Vojna

Toda najboljši Kitajci se lahko borijo v boju za vedno, tukaj pa sta tudi Nemčija in Songai. Na Kitajskem U Uhetian ostaja vladar. Ta narod ima sposobnost "Umetnosti vojne", s pomočjo katere prejema moč vojske in hitrost generala. Knjižnica nadomešča papirno delavnico, a samostrele - chokon. V igri "Civilization 5" tečaj uvaja nas in Otta von Bismarcka, ki ga vodi Nemčija. Narod ima zmožnost, da na svoji strani vključi sovražno nenavezanost. Rezervoar zamenja panterja, pobiralci pa so landsknehta. Songaem ureja Askiah, ki dobi več zlata za ujeta mesta in naselja. Namesto templja je mošeja, vitezi pa so zamenjali konjico Mandecal.

Drugo

Med naštetimi se ne razlikujejo drugi narodi. Imajo določene spretnosti, od katerih lahko potisnejo nazaj pri izbiri. Na primer, če se ladje v Angliji premikajo hitreje, si lahko zamislite vojaško strategijo. Azteki prejmejo nagrado za kulturo. Indija najbolj skrbi za svoje državljane. Amerika ima popust na dodatne celice, kot tudi povečano polje vidnih enot. Na splošno je prehod igre v celoti odvisen od tega, kateri narod in kakšne taktike ste izbrali.

Dodatek

Znano je, da igra "Civilization 5" z dodatkom velike količine "buns". Zahvaljujoč posebnim modam, lahko dodamo nove države. Poleg tega obstajajo bolj uspešne strateške možnosti. Mimogrede, obstajajo tudi zemljevidina "Civilization 5". Med njimi je celo podoba celotne Zemlje.
Leta 2015 je bila na tem zemljevidu izkušnja - začela se je globalna igra, ki je privedla do apokalipse. Še več, 42 botov jo je pripeljalo do dejstva, da je strategija postala težka, potem pa se je začela dolga obremenitev in sčasoma pripeljala do popolnega propada. Omeniti je treba tudi popravke v igri "Civilization 5". Veliko jih je bilo. Nekateri so popravili vse obstoječe napake. Včasih so posodobitve prinesle zelo kul izboljšave. Na primer, v popisu 103.44 je Nemčija prejela posebno nalogo. Razvoj turizma je prinesel bonuse. Japonski samuraji so lahko ustvarili ribiške čolne in še veliko več.

Pomoč

Za neizkušene igralce v igri "Civilization 5" kode. Posebne kombinacije bodo pomagale poenostaviti prehod iger. Na internetu jih je težko najti. Samo dotikanje enega gumba vam lahko prinese nesmrtnost, neskončno denar, hitre izdelke in pospeševanje različnih procesov. Seveda je najbolje, če kodo za "Civilization 5" prenesete le, če je potrebno, saj je veliko bolj zabavno igrati igro. Vendar pa za tiste, ki ne morejo obravnavati posebne naloge na vse, obstaja niz posebnih kod, ki bodo pomagali hitro in enostavno povečati izkušnje izbranih enot, obnoviti zdravje, povečati količino sredstev.

Sorodne publikacije