Zamenjava severnega mostu: vzroki loma in cena operacije

Zamenjava severnega mostu je dokaj zapletena in dolgotrajna operacija, ki zahteva posredovanje usposobljenega strokovnjaka, saj lahko vsako nepravilno premikanje povzroči popolno disfunkcijo prenosnega računalnika. V tem članku bo predstavljen opis definicije "severni most", cenovni razpon, metode zamenjave in metode popravil.

Opis opredelitve

\ t
Zamenjava severnega mostu je delna popravila prenosnega računalnika, ki sestoji iz odprave nedelujočih elementov in namestitve novih. Northern Bridge je čip, ki je del čipov matične plošče. Njegova naloga je zagotoviti produktivno funkcionalnost CPU in RAM. V povezavi z izvajanjem velikega števila operacij je ta čip podvržen pregrevanju in neuspehu.


Znaki loma

Znaki, da je čas za zamenjavo severnega mostu na prenosnem računalniku:
 • Obstajajo težave z lansiranjem prenosnega računalnika.
 • Naprava se spontano izklopi.
 • Mobilni računalnik ne more prepoznati tipkovnice.
 • Prenosni računalnik pogosto preide v način za ponovni zagon.
 • Modri ​​zaslon si lahko ogledate, ko vklopite mobilni računalnik.
 • Pomanjkanje zvoka kaže tudi na potrebo po zamenjavi severnega mostu.
 • Resne poškodbe slike, kot so trakovi ali kvadrati, prav tako kažejo na okvaro.
 • Nadaljnji ukrepi

  Če lastnik takega neuspeha nima ustreznega znanja na tem področju, potemnadomeščanje severnega mostu na matični plošči prenosnika je bolje imeti kvalificiranega strokovnjaka, ki se ukvarja z računalniško tehnologijo.


  Za začetek bi morali poiskati servisni center, ki bo izpolnjeval vsa merila za kakovost storitev na tem področju. Nekatera podjetja ponujajo svoje storitve doma, zato morate poklicati čarovnika. Če take storitve ni, potem morate samostojno vključiti prenosni računalnik v službi. Vsakemu resnemu podjetju je zagotovljena pogodba, v kateri stranka soglaša z razstavljanjem in popravilom svojega stroja za plačilo. Ta sporazum morate natančno prebrati in podpisati. Če delo traja veliko časa, bo čarovnik zahteval kontaktne podatke, tako da bo po zaključku dela prijavljen. V primeru hitrega popravila lahko preprosto počakate, da strokovnjak konča svoje delo. Po zaključku zamenjave severnega mostu morate preveriti in sprejeti delo in nato plačati znesek, ki je določen v pogodbi. V nekaterih primerih servisni centri zagotavljajo garancijske kupone, vendar ne vedno.

  Merila za cenovni razpon

  V vsaki družbi lahko zamenjava severnega mostu stane drugače, ker je odvisna od številnih spremenljivk:
 • Vrsta zamenjave.
 • Strošek zamenjave HP-jevega severnega mostu se bo razlikoval od podobnega delovanja prenosnega računalnika MSI, saj so tudi stroški rezervnih delov različnih proizvajalcev različni.
 • Stopnja zahtevnosti dela.
 • Dodatna dela, povezana z zamenjavo dodatnih delov.
 • Hitrost dela. Nujna naročila bodo dražja.
 • Zapletenost strukture naprave, ker je to težje, dražje bo strošek za sestavljanje /razstavljanje.
 • Stopnja usposobljenosti poveljnika.
 • Cenik.
 • Stroški zamenjave severnega mostu so odvisni od zapletenosti dela. Najdražja operacija bo nujno delo. Odhod specialista bo plačan ločeno, saj podjetje upošteva razdaljo, do katere čarovnik zapusti. Nekatera podjetja imajo sistem popustov, ki podpira delo rednih strank. Še ena točka, kar je pomembno, da ne zamudite - to je jamstvo. Medtem ko je oprema v garanciji, jo je treba popraviti brezplačno.
  Vrednost vpliva tudi na vrsto zamenjave, ki je lahko popolna ali delna. Mnoga podjetja ponujajo možnost izbire na podlagi proračuna stranke. Na primer, namesto nove podrobnosti lahko čarovnik ponudi zamenjavo za tistega, ki je že v uporabi. Nova postavka je lahko od prvotnega proizvajalca ali ne - vpliva tudi na ceno.

  Možnosti ukrepanja in njihove slabosti

  V primeru, da se uporabnik odloči, da bo severni most zamenjal sam, se bo prihranil dober znesek. Če je na tem področju dovolj znanja, bodo stroški vplivali le na nakup novega mostu. Vendar pa bo takšno delovanje trajalo veliko časa. Naslednja možnost se šteje za optimalno - pritožba na servisni center. Ta možnost vključuje prihranek časa, kakovostno delo in dostopnost garancijskega pisma po zaključku popravil. Vendar pa je treba izbrati le kvalificirana podjetja, ki delajo že dolgo in dobrodokazali. Pri izbiri te možnosti se cena seveda bistveno poveča. Zadnja možnost ne zadene toliko v žep - to je mojstrski izziv za dom. Tako bo lahko stranka sama opazovala delo stranke, vendar jamstvo ne bo dala zasebna oseba. Enako velja za njegove kvalifikacije, ki se prav tako ne zdi mogoče preskusiti.

  Sorodne publikacije