PHP: globalna spremenljivka v funkciji

Spletna stran, ki jo ustvari strežnik, mora biti pravilna. Naloga jezika strežnika je oblikovati stran, vendar je njena vloga sekundarna. PHP koda je vstavljanje strani, ne pa tudi same strani. V idealnem primeru lahko zagotovite ustvarjanje strani na letenje. Spletni vir temelji na ideji, ki se izvaja v obliki informacij, organiziranih na določen način. Le majhen del je opis podatkov, ki obdelujejo določene algoritme.

HTML + javascript in CSS = stran

Vse, kar prejme brskalnik, je tok sistematiziranih in organiziranih, strogo določenih informacij. Prenos iz strežnika lahko poimenujete v tok podatkov brskalnika, vendar ti podatki vsebujejo določeno vsebino in so rezultat dela, ne le programerja.


Rezultat, ki ga ustvari strežnik, ki vključuje delo oblikovalca, analitika, vodje projekta. Smiselno je, torej organizirati informacije na spletnem viru. Napaka v tej niti na kateri koli podlagi bo škodovala splošnemu vzroku. Značilnost sodobnega internetnega programiranja je tišina in tišina ob vsaki nestandardni priložnosti. Napaka lahko brez težav ostane neopažena in povzroči nepričakovane posledice, čeprav je po prenosu brskalnika zajet prejeti tok informacij na način, ki so ga želeli videti ustvarjalci.
Pomembno:
 • podatki, in to ni samo in ne toliko spremenljivk PHP;
 • koda, in to ni samo PHP.
 • PHP je jezik vstavkov, vendar je uporaba globalnih podatkov v lokalnih funkcijah pomembna. Vrednotenje vloge katerega koli jezika strežnika,težko je dvigniti njeno vrednost nad mesto, ki ga zaseda, vendar je to pogosto potrebno. Kraj PHP - vstavite znotraj strani, tudi v omejevalnem primeru, ko je stran ustvarjena izključno sile samega jezika v celoti. Stran ni nikoli osamljena in homogena:
 • ima HTML;
 • Elementi so zasnovani za obdelovalce javascript;
 • Oznake so opisane z uporabo CSS;
 • so: javascript, json, drugi vstavki.
 • Vsa ta pisana družba mora določiti, kaj je potrebno za razstavljanje brskalnika in kako zgraditi drevo DOM, ki določa videz in funkcionalnost strani.

  Vstavki PHP: Opisi in algoritmi

  Obstajata dve bistveno različni zamisli, ki jih PHP izvaja. Prvi vam omogoča, da omogočite /onemogočite besedilne bloke HTML pri sodelovanju v izhodnem toku. Drugi je neposredna koda: opisi spremenljivk, algoritmi in masa lokalnih funkcij, ki zahtevajo globalne podatke.

  V vsakem primeru se lahko uporabi globalna spremenljivka PHP. Pri vstavkih prve vrste se uporabljajo samo spremenljivke. V vstavkih drugega tipa se lahko spremenijo. Vsaka spremenljivka, opisana v vstavku, se nanaša na globalni obseg vidljivosti. Lokalna spremenljivka opisuje njeno funkcijo, objekt ali objektno metodo. Na splošno velja, da je treba vsak predmet zabeležiti kot ločeno datoteko. Pri pregledovanju besedila HTML PHP izvede zaporedno kodo - splošno pravilo tolmača, ki ga programer ne bi smel upoštevati, da bi se izognili nepričakovanim napakam. Pomembno je, da si predstavljate: vsi vložki se obdelujejo zaporedno.
  V primeru

  se izvede vstavljanjeopis samo ene spremenljivke $ cPageName. V primeru

  na istem mestu (blok "HEAD") inicializacijo niza globalnih spremenljivk PHP iz podatkovnega polja GET in POST - $ _REQUEST. V drugem primeru vstavite kodo PHP iz datotek: scQS.php in save-visit-to-page.php, medtem ko se prva datoteka naloži in inicializira sistemske objekte programa, druga datoteka registrira obisk te strani.
  Obe datoteki prav tako ustvarjata spremenljivke globalnega razreda. PHP ne organizira oglasov in ne uporablja spremenljivk. Upravljanje vseh oglasov izvaja programer.

  Ena kardinalno velika okoliščina

  so globalni podatki $ _GET, $ _POST, $ _REQUEST, $ _SERVER vedno na voljo, vendar ne vsebujejo vedno zahtevanih podatkov. Lahko tudi računate na podatke o sejah in piškotke. Vse to se lahko šteje za izvirni način razglasitve globalne spremenljivke. PHP sam upravlja s podatki, ki so shranjeni v teh nizih.
  Z manipuliranjem vrednosti med prenosom (GET, POST), v piškotkih, na sejah, je mogoče prenašati podatke med stranmi ali stranjo na absolutno varno: nič ne izgine, je preprosto, čeprav je videti nenavadno in okorno. Vendar je pomembno razumeti in poznati eno zelo pomembno okoliščino. Globalne spremenljivke PHP in SERVER "v živo" le enkrat: v trenutku konverzije! Ko se brskalnik odpre ali posodobi stran: začne se "življenje". Takoj, ko stran preleti v brskalnik, se "življenje" ustavi.

  Pritožba bo en milijon, kar pomeni "življenja". Tudi tolikokrat bo SERVER omogočil ustvarjanje PHP-ja in uporabo vsega, kar je opisal programer in natančno algoritme tegaprogramer Med življenjem ni povezave!

  Kritični, a učinkoviti triki

  Programer PHP vedno potrebuje globalno spremenljivko in ne samo, ko je brskalnik vstopil v spletni vir ali se je obiskovalec odločil, da posodobi stran. Programer lahko na splošno želi, da celoten sistem objektov, ki jih je ustvaril, ne obstaja od primera do primera, ampak nenehno. Spletni vir, razvit, ustvarjen. Torej bi morale vse njene strani "živeti", če ne večno, potem vsaj v nadzorovanem časovnem obdobju. Tudi med obiski obiskovalcev. Obstaja samo en pravilen način za spreminjanje poteka stvari: razglasi globalno spremenljivko PHP v brskalniku. To je v nasprotju z zdravim razumom in lahko škoduje vprašanjem varnosti, vendar je to kul in zanimiva ideja.
  Kar zadeva varnost, je to skrb programerja. Naloga je preprosta in rešena. Kar zadeva absurdnost, to ni tako. Z uporabo JSON, mehanizma AJAX in lastne domišljije lahko premaknete težišče iz strežnika v brskalnik in tam ustvarite tisto različico prikaza podatkov o številu globalnih spremenljivk, ki jih potrebujete.

  Uporaba območij vidnosti

  Vse, kar je navedeno zunaj telesa funkcije, predmeta ali metode predmeta, ki pripada vsem. Toda za uporabo globalnih (globalnih) spremenljivk na pravem mestu je treba uporabiti ključno besedo global.
  V tem primeru so vse spremenljivke, ki so naštete s ključnimi ključnimi besedami, na voljo v konstruktorju in funkciji objekta scStartView (). Kaj točno imajo sami po sebi, kako se lahko uporabljajo, pozna samo programerja. V PHP pridejo globalne spremenljivke v funkcijisamo imena. Drugo določa programer. Pod telesom funkcije, predmeta ali objekta je treba razumeti vse, kar je znotraj "{}". Prikazane oklepaje so meje lokalnega obsega. Funkcija, opisana v drugi funkciji, ima svojo lastno vidljivost. Nobena koda ne more prodreti v lokalni obseg.

  Tranzitni podatki znotraj kode

  Vprašanje je, kako narediti globalno spremenljivko PHP, prevede kodo v času klica. V drugem, PHP ne omejuje programerja. Uporabite lahko piškotke, seje in globalne nizove. Optimalno - JSON & amp; AJAX in globina brskalnika. Najnovejša različica se najbolje prilega, vendar zahteva dobro znanje javascripta.
  Načeloma nikoli ni bilo frontend in backend programiranja. Čeprav z vidika oglaševanja, podobe in načina pojasnjevanja kupcu, da je delo za peni vredno dva rublja, je resnično smiselno. Vsak programer PHP mora imeti dobro znanje o tem, kaj je HTML in kako je zgrajen DOM, zato mora biti začetno poznavanje javascripta v vrstnem redu stvari. Programer javascript in samo - neumnost, čeprav obstaja resnična potreba po zelo ozkih kvalifikacijah. Popolno poznavanje odjemalskega dela in strežnika - normalen položaj stvari. Življenjska doba strani, medtem ko je oblikovana na strežniku, ustvari resnično potrebo po prenosu informacij med stranmi in znotraj iste strani za ves čas bivanja obiskovalca na spletnem mestu. Pogosto je pomembno, da podatke upravljate med različnimi (večkratnimi) obiskovalci. Shranjevanje in posredovanje podatkov v daljšem časovnem obdobju - zelopomemben postopek. Tranzit podatkov znotraj kode pravočasno razširi zmožnosti programiranja. Najpreprostejši primer rešitve PHP: ustvarjanje globalne spremenljivke je lahko banalno v besedilni datoteki. Ni težko. To se naredi ob obisku strani (kot primer). Branje, ko odprete stran (vsi vstavki so vzeti iz datotek). Nič ne preprečuje spreminjanja datotek med obiskom enega obiskovalca, do obiska drugega.

  Vprašanja glede varnosti in varstva podatkov

  Kakršna koli globalna spremenljivka je potencialna grožnja. Kraja spremenljivke PHP je težka, če to ni mogoče. Vidite lahko spremenljivko javascript skoraj vedno. Če je brskalnik ali strežnik šifriran, je za napadalca ustvarjen vsiljivec, ki negativno vpliva na razvijalca. Besedilo scenarija, kjerkoli že je, za razvijalca - je dodatna težava. Vse shranjevanje v besedilne datoteke ali baze podatkov tudi ni argument.
  Dober izhod ponuja uporaba objektno usmerjenega programiranja pri ustvarjanju takšnega sistema objektov, ki sama določa potrebne spremenljivke, ki so potrebne v tem trenutku. Tak sistem objektov obstaja v brskalniku poleg strani DOM v trenutnem stanju in spremeni njegovo stanje glede na spremembo DOM-a. Sledenje dinamike je bolj zapleteno kot statična in po izvedbi preoblikovanja sistema objekta javascript v ustrezno različico v PHP-ju, torej na strežniku, lahko zagotovite shranjevanje podatkov in reševanje varnostne težave.

  Postavite PHP in njegove spremenljivke

  Stran obrazca - glavna naloga PHP. Uporaba sistemov za upravljanje spletnih mest (CMS)omejuje programerja in nalaga določen koncept upravljanja globalnih spremenljivk. Vsak CMS - masa lastnih spremenljivk, in 99% jih ni treba ustvariti posebno spletno stran.
  V čisti različici je strežniški del mesta baza podatkov in datoteke. Mesto, kjer so informacije, shranjene v brskalniku, prepoznane kot spletni vir. Dejstvo je, da pomaga pri programer kodiranja nekaj v PHP, ki pojasnjuje nekaj javascript. Pri tem se uporablja postavitev HTML /CSS. Toda v vsakem primeru je strežnik priložnost, da shranite, preberete, spremenite. V zvezi s tem, če je človeška logika posnemati klasične stvari: je stranka vedno prav, lahko premik težišča v brskalniku in "prenos" kolo stranke "pravilo". Dejstvo je, stranka ni prejela, vendar njegova dejanja je mogoče načrtovati vedenje strežnika. Pri tem pristopu, obisk spletne vir začenja delo seja predstavlja začetne vrednosti spremenljivk in muh ustvarjenih strani v brskalniku, začetek dela posamezne osebe. Dejanja, ki vodijo stranke do sprememb, ki se prenašajo na strežnik, ki se prilega pravilno. Vsebina v brskalniku se ustrezno spreminja. Naslednja pobuda strank je druga sprememba. Premik iz strežnika omogoča stranki, da pogled na vaše življenje, na drugi strani, in dati več pozornosti procesu oblikovanja vsebine potrošnika v realnem stran.

  Fantazija razvijalec

  Časi, ko so bile ustvarjene spletne strani za predloge, zagotovo zapisal v zgodovino. Times sistema za upravljanje vsebin vlade je v teku, ki ustvarja realno omejitev vuporaba spremenljivk in ustvarjanje progresivnih algoritmov. V bistvu je CMS premik težišča s programerja na kupca. Prvi namesti in konfigurira CMS, drugi ga napolni z informacijami in ga uporabi. Pogosto je programer naprošen, da napiše kodo za samodejno razčlenjevanje in polnjenje baze podatkov z informacijami, vendar to ni ravno to, kar življenje zahteva.
  Prihaja čas za dinamična spletna mesta. Obstaja resnična potreba po upravljanju podatkov, hitrem odzivanju na grožnje in zagotavljanju prilagodljivega obstoja spletnega vira. Fantazija razvijalca v različici "Dinamični podatki in algoritem" je predvsem temeljna izkušnja pri upravljanju spremenljivk in kode znotraj brskalnika in strežnika, nato pa - učinkovita in dinamična spletna stran za novo generacijo idej.

  Sorodne publikacije