Program za overclockiranje procesorja SetFSB: kako uporabljati? Opis ukrepa in nekaj praktičnih nasvetov

Kot veste, se ljudje, ki se ukvarjajo z razpršitvijo osrednjih in grafičnih procesorjev, da bi povečali število ur, imenujejo overclockerji. Ta proces ni le zamuden, ampak tudi precej nevaren. Toda mnogi navadni uporabniki bi radi povečali moč procesorjev. Za njih je bil ustvarjen program SetFSB. Kako uporabljati to aplikacijo bo še naprej upoštevati. Preden nadaljujete s spodnjimi koraki, je priporočljivo, da se nemudoma posvetujete s strokovnjaki o tem, ali boste take stvari sploh storili, saj sam procesor morda ne bo zdržal nameščene obremenitve in ne bo uspel. Nadomestni CP - zadovoljstvo očitno ni poceni.

SetFSB: kaj je korist?

Kako uporabljati SetFSB, bo postalo jasno, če ne upoštevate razlik v delovanju tega programa. Prvotno je bil razvit kot eno od najpreprostejših sredstev za povečanje hitrosti generatorjev s pomočjo programske opreme.
V zvezi s tem, kako uporabljati program SetFSB, je treba upoštevati še dejstvo, da se uporablja predvsem za prenosne računalnike. Zakaj tako? Ampak samo zato, ker lahko na stacionarnih terminalih procesorsko frekvenco spreminjamo prek nastavitev BIOS-a ali celo fizično overclockamo procesor. Toda v prenosnih računalnikih, da bi dobili na CPU brez posebnega znanja, da bo zelo težko, še posebej, ker razstavljanje takih naprav ni priporočljivo na vseh.

Prejšnje aktivnosti

Ker uporabnike zanima aplikacija SetFSB, kako uporabiti ta pripomoček, si poglejmo.
Toda tudi po začetku programa bo treba uporabiti nekatere začetne podatke. To je vrsta urnega generatorja (Clock Generator), ki ga je treba definirati. To lahko storite tako, da pogledate zapis na samem procesorju ali uporabite priljubljen pripomoček, kot je CPU-Z (prej Everest), ali kaj podobnega.

Kako uporabljati SetFSB: opis po korakih

Zdaj pa preidimo na neposredno obravnavo izvedljivih korakov. Prva stvar, ki jo morate narediti v spustnem seznamu Clock Generator je, da izberete PLL lastnega čipa (ga že poznamo) in nato kliknete na gumb Get Features (Get FSB), ki se nahaja na desni.
Po prenosu podatkov v polje pod bitom se prikažejo karakteristike frekvence (trenutna naprava - Current in izbrana za sistemsko vodilo Select).
Če pomaknete osrednji fader (drsnik na ravnilu v sredino okna) v levo ali desno, lahko zmanjšate ali povečate frekvenco sistemskega vodila. Vendar to niso vse funkcije programa SetFSB. Kako uporabljati napredne nastavitve? Če želite to narediti, najprej izberite potrditveno polje za element Ultra, po katerem boste lahko dostopali do nekaterih dodatnih parametrov. Po nastavitvi zahtevanih karakteristik se pritisne tipka za nastavitev trenutnih nastavitev (Set FSB).

Toda takoj želim svetovati večini uporabnikov: če nimate dovolj znanja na področju overclockinga, dodatnih orodij ali spremembParametri na drugih zavihkih niso priporočljivi kategorično.

SetFSB: Kako ga pravilno uporabljati?

Zdi se, da je vse preprosto, vendar ni. Prvo in glavno opozorilo je, da se trenutna frekvenca ne poveča takoj in za veliko vrzel. Najboljša možnost je prestaviti fader, ki ustreza vrednosti 15 MHz (nekateri kot "strop" priporočajo obseg ne več kot 20 MHz, vendar se zdi, da je skrajna kritična vrednost).
Drugo priporočilo je, da po nastavitvi želene frekvence takoj preverite temperaturo procesorja z vsako dodatno koristnostjo (primeren je program za preprosto jedro). Pri odkrivanju kritičnih temperatur je treba frekvenco takoj zmanjšati.
Ob določitvi lastnih parametrov se zgodi, da se računalnik obesi in se uporabnik popolnoma odzove na odziv. V tem primeru morate prisiliti sistem, da se po potrebi znova zažene, počakajte na konec preverjanja diska ali obnovitve po kritični napaki, nato ponovno vstopite v program in nastavite vrednosti, ki so bile na začetku podane.
Če se napake ne upoštevajo in procesor deluje normalno, bo včasih, če tega ne bo storil sam, dodati aplikacijo SetFSB na startup seznam (komponente, ki se začnejo s sistemom). To lahko storite tako, da ustvarite bližnjico programa, nato pa jo premaknete v ustrezno mapo, ki jo lahko pokličete prek ukazne mize Zaženi z združevanjem ukazne lupine: zagon ali iskanjestandardni Explorer, ki potrebuje veliko več časa. Uporabite lahko tudi urejevalnik registra, vendar je ta metoda bolj zapletena.

Utility utility

Končno, nekaj besed o tem, kako smotrno je ta korist uporabiti. Seveda, vsak sodoben procesor, kljub dejstvu, da določa delovne urne frekvence, ima v nekem smislu varnostno rezervo, kar pomeni, da lahko deluje pri višjih frekvencah. Toda v odsotnosti potrebnega znanja o celotnem obsegu tehničnih značilnosti CPU, zlasti najvišje frekvence, za obravnavo overclocking očitno ni vredno. Poleg tega lahko celo rahlo povišanje temperature pripelje do zrušitev, zaradi česar mora procesor preprosto zavreči. Če že za to, je treba obratovalne frekvence dvigniti v zelo majhnih mejah, hkrati pa zagotoviti popoln nadzor nad stanjem CPE. Poleg tega je treba opozoriti, da ta aplikacija morda ne bo delovala z vsemi vrstami matičnih plošč.

namesto rezultata

To so podlage za delo s programom SetFSB. Mislim, da je uporaba programa že jasna. V tem primeru je konfiguracija dovolj enostavna tudi brez dodatnih parametrov. Da, sam program izgleda impresivno. Toda v smislu finega prilagajanja bi se morala uporabljati le za strokovnjake z ustrezno stopnjo znanja.

Sorodne publikacije