Sprejemnik je sodobna in tehnološka naprava

Sodobnega sveta si ni mogoče predstavljati brez radijskih tehnologij, ki lahko prenašajo podatke na velike razdalje. V najbolj splošnem primeru ta proces vključuje oddajnik signala, neposredno na radiu in sprejemniku. To je najenostavnejša shema, ki jasno opisuje pot, ki prenaša informacije v času prenosa.

Realnosti sodobnega sveta

Zdaj pa človeštvo praktično ne uporablja tehnologije radijskega oddajanja in se v celoti sklicuje na internetno povezavo. Predstavljena naprava je izgubila svoj pomen. V zvezi s tem je sprejemnik zdaj kompaktna naprava, ki sledi svoji lokaciji preko sistema GNSS tako, da neposredno komunicira s satelitom.


Natančnost takšnih naprav je odvisna od več dejavnikov: konstrukcij, izvedenih tehnologij, vremenskih razmer in celo predmetov območja. Še več, prenosni signal in nastali signal sta lahko uporabnikovega telesa izkrivljena. Običajno je napaka pri določanju lokacije nepomembna - ne več kot 3-5 metrov.

Profesionalna oprema

Precej veliko območje, na katerem se uporablja sprejemnik, je opredelitev koordinat za gradnjo objektov, izvajanje geodetskih del, izdelava zemljevidov, raziskovanje območja, določanje lokacije žrtve kolapsa vozila. To je postalo glavna spodbuda za ustvarjanje profesionalnih naprav. Ta vrsta je na trgu predstavljena z dvema sortama:
  • Geodetski sprejemniki. Imate posebno anteno inkrmilnik, ki uvaja merilne napake, ki dosežejo najbolj natančen rezultat.
  • Naprave razreda GIS. So industrijska različica žepnega osebnega računalnika, ki ima vgrajen oddajnik, še posebej Z in sprejemnik. To bistveno zmanjša napako pri določanju koordinat.
  • Zdaj, zaradi razvoja tehnologije, ni mogoče oblikovati jasne meje med obema vrstama naprav - obe opremi se lahko med seboj zamenjata v različnih okoliščinah.

    Osebna tehnologija

    Običajen človek se zateče k tej vrsti pripomočkov v dveh primerih: da določi svojo lokacijo in da se ne izgubi, da bi izsledil predmet ali predmet za zaščito. Glede na nalogo je osebni satelitski sprejemnik lahko prenosen. V tem primeru je majhna kompaktna naprava. Poleg tega je sprejemnik lahko vgrajen v kakšno drugo tehniko, kot je prenosni računalnik ali telefon.

    Sorodne publikacije