ADSL Splitter: funkcije in nastavitve

ADSL Splitter je električni kombinirani filter, ki je ustvarjen za ločevanje kanalov. Beseda split v angleščini se prevede kot "split". Naprava se uporablja v telekomunikacijah. Za povezavo z omrežjem prek linije ADSL morate uporabiti razdelilnik. Deluje signale telefonske linije.

Kaj je

ADSL razdelilnik se uporablja za ločevanje frekvence govornega signala od frekvenc, ki jih uporablja modem. Zagotavlja dobro delujočo napravo, ki je povezana s telefonsko linijo. Razdelilniki so opremljeni s posebno prenapetostno in tokovno zaščito, ki nastane v kablih med nevihto. Naprava je majhna, podobna pravokotni škatli s tremi priključki "Line", "Phone", "ADSL". Zahvaljujoč mu modem in telefon lahko delata brez prekinitev na isti liniji in nista odvisna drug od drugega.Včasih namesto tega naprava uporablja mikrofilter, ki je nameščen na mestu priključitve telefona. Pogosto se uporabljajo sheme, pri katerih so mikrofiltri istočasno povezani s cepilniki. Razdelilnik ADSL je dveh vrst: Priloga A in Priloga B. Tehnologija ADSL prevaja in pomeni "asimetrična digitalna naročniška linija", je hitra.

Specifikacije

ADSL razdelilnik D-Link DSL-30CF se uporablja za delitev strojne opreme in glasovnih frekvenc. Ta model razdelilnika je nameščen na vhodu telefona, kar preprečuje vpliv signalov modema in naprave, da se zagotovidobro delujoče delo. Za ta razdelilnik so potrebne naslednje tehnične specifikacije in opis:


 • je potrebno za prenos informacij in glasov prek ene telefonske linije brez prekinitve;
 • za hitro montažo se uporablja dvostranska lepilna plošča;
 • ima en priključek za priključitev na linijo, enega za telefon, enega za modem;
 • podpira omrežni standard, Prilogo A;
 • dimenzije naprave - 13x10x2,8 cm.
 • Plug-in cepilnik je precej preprost, glavna stvar je, da se drži zaporedja.

  Namen

  Razdelilnik ADSL D-Link se uporablja za priključitev več telefonskih aparatov v različnih prostorih na linijo. Filtri imajo veliko varnostnih funkcij in so zasnovani za delovanje v različnih sistemih. Visokofrekvenčni signal filtrirajo na frekvencah 20 in 50 kHz. S tehnologijo ADSL se pasovna širina asimetrično porazdeli s prioriteto vhodnega prometa. Prenos signala poteka na različnih frekvencah, zato na telefonski liniji ni hrupa ali hrupa. Tehnologija je postala zelo razširjena med razvojem interneta visoke hitrosti. Poleg tega se podatki prenašajo z veliko hitrostjo, materialni stroški za uporabnika pa so vedno minimalni. Za uporabo tehnologije mora imeti naročnik analogno telefonsko linijo z dvema žicama in ustreznim modemom. Signali se prenašajo z različnimi frekvencami, zato razdelilnik opravlja funkcijo njihove distribucije in zmanjševanja motenj.

  Za in proti

  Obstajajo tri ADSL modemske razdelilnikipriključki: vhodi in dva izhoda. Telefonska linija je priključena na vhod, izhodi so kabel iz ADSL in telefon. Pri povezovanju jih ni mogoče zamenjati, sicer modem ne bo povezan z ISP-jem. Da bi zaščitili povezavo in razdelilnik, uporablja induktivnost. V dragih napravah proizvajalci namestijo varovalke, ki delujejo na plin.
  Prednosti tehnologije ADSL vključujejo enostavnost uvajanja, nizke stroške in visoko zanesljivost. Če se povezava prekine, se bo samodejno obnovila. Minusi vključujejo odvisnost od kakovosti kabla. Za takšno povezavo je najbolje uporabiti zaščitene žice. Naprave ADSL imajo omejitev hitrosti do 24 Mb /s, nizko hitrost za vhodni promet. Poleg tega mora biti modem konfiguriran za določenega ponudnika.

  Parametri

  ADSL priloga Cepilnik deluje po standardu, ki prenaša informacije pri visoki hitrosti skupaj z analognimi telefoni. Na tej liniji uporablja kanale od šestega do trideset prvega za prenos podatkov, od trideset do oseminšestdesetih do petdeset petin za njihovo sprejemanje. Ta razcepnik deluje pod protokolom G. lite. Standardna priloga B oddaja visoke hitrosti podatkov z ISDN telefonijo. Naprava uporablja podatkovne kanale od tridesetih do petinpetdesetih in za sprejem - od šestdeset tretje do dvesto petinke. Razdelilnik ima specifikacijo lokalne ADSL mreže, zmogljivost telefonskega izhoda, maksimalni delovni tok in impulz, specifičen čas delovanja in zaščito pritok, napetost odvodnika, prehodni upor. Vsi ti parametri so navedeni v navodilih. Razdelilce je treba namestiti v prostorih, ki so zaščiteni pred sončno svetlobo in visoko vlago. Naprava tehta največ 40 gramov.

  Lastnosti

  Kako deluje razdelilnik ADSL? To je pasivni element omrežja. Svetlobni signal je razdeljen med eno in več priključkov med naročnikom in stacionarno opremo. Takšne naprave se imenujejo tudi optične delitve. Razdelilci so zelo kompaktni, poceni, samostojni so razdeljeni v različne smeri, imajo nizke vhode in velike izgube v nasprotnem. S parametri valovne dolžine so širokokotni z enim oknom, z dvema luknjama, s tremi okni in širokopasovnimi.
  Obstaja več razdelilnih shem. Najpogostejši je standard. Uporablja priključni kabel. Naprava se priključi na telefonsko linijo, nato pa na napravo - modem in telefon. Pri kaskadi morate vzporedno z modemom povezati več telefonov v omrežju. Ta shema je primerna za notranjo povezavo in je razdeljena na dva načina: združevanje z dvema razcepniki in uporaba filtra in razdelilnika. Če se želite povezati z internetno pisarno, je bolje, da se za pomoč obrnete na strokovnjake. Pobrali bodo posebno opremo, jo namestili. V tem primeru se pogosto uporablja razdelilnik in niz filtrov. Za domačo povezavo sta potrebni le naprava in telefonska linija. Vsi modeli vCelotnemu kompletu je priloženo podrobno navodilo za vzpostavitev omrežja.

  Kako povezati

  Ali lahko sam nastavim razdelilnik ADSL? Povezovanje tega gospodinjskega aparata ni veliko dela, tako kot nastavitev.
 • Telefonsko linijo morate povezati z vhodnimi vrati. Če ima telefon vejo ali vtičnico, jo je treba priključiti preko mikrofilterja, sicer bo modem deloval nepravilno in počasi.
 • Priključite modem ADSL na priključek za modem. V različnih modelih razcepnikov je označen kot Line-out, ADSL, NT.
 • Nato telefon, modem, faks, mini PBX priključite na telefonski priključek.
 • Razdelilnik in modem sta med seboj povezana na različnih razdaljah. Strokovnjaki svetujejo uporabo visokokakovostnih telefonskih žic, ne pa tudi moči.

  Sorodne publikacije