Hard Disk Splitter Software: Pregled najboljših orodij

Uredniki za particije na trdem disku so oblikovani za spreminjanje velikosti logičnih diskov, ustvarjanje in brisanje particij, prerazporeditev črk, particij z aktivnimi nalogami itd.

Acronis Disk Director

Acronis Disk Director - zmogljiv program za particioniranje trdih diskov v ruskem jeziku, ki omogoča izvajanje številnih operacij s particijami HDD. Program stalno posodablja osnovo gonilnika, kar pomeni, da je združljiv z vsako opremo. Ena izmed kul funkcij je orodje za obnovitev particijske tabele. Koristno ga je uporabiti, ko pripomoček med delovanjem ali zaradi uporabniških napak ne uspe, vse aplikacije pa menijo, da na trdem disku ni podatkov.
Utility se lahko zažene v kateri koli moderni različici operacijskega sistema Windows. Vendar razvijalec ni skrbel za pravilno delovanje programa v zastarelih sistemih. To pomeni, da aplikacije v operacijskem sistemu Windows XP ne boste mogli uporabljati. Uporabnik lahko ne samo spremeni particije trdega diska, temveč jih tudi popolnoma kopira. Vmesnik programa je v celoti preveden v ruski jezik. Pripomoček je na voljo za brezplačen prenos, vendar so nekatere funkcije na voljo šele po nakupu licence.

MiniTool Partition Wizard

MiniTool Partition Wizard - program za particioniranje trdih diskov, ki vam omogoča ne samo spreminjanje velikosti, brisanje, formatiranje ali celo skrivanje particij. Skrite particije ne bodo prikazane v Raziskovalcu operacijskega sistema.


Če je prišlo do OSsesutje, ki je pripeljalo do izgube tabele logičnih particij, s pomočjo čarovnika za particioniranje MiniTool jih lahko obnovite in zagon funkcije se izvede dobesedno v samo nekaj klikih miške. Program vgrajeni HDD testiranje za odpravljanje težav. Slabosti pripomočka vključujejo pomanjkanje ruskega jezika vmesnika in dolgotrajno izvajanje nekaterih dejanj.

Aomei Partition Assistant

Ta programska oprema za particioniranje trdega diska se razlikuje predvsem od drugih enostavnih vmesnikov. Pripomoček vam omogoča, da ne delate samo s particijami HDD. Prav tako ima vgrajeno funkcijo za testiranje HDD-jev na bitih grozdov. Uporabite ga lahko tudi za ustvarjanje zagonskega bliskovnega pogona, ki vam omogoča urejanje particij, tudi če operacijski sistem ne uspe.

Program lahko obnovi particijske tabele. Orodje, ki je vdelano v zmožnost ustvarjanja distribucije Windows v živo. Program podpira sisteme Windows in Linux. Orodje za particioniranje trdega diska lahko uporabite za ustvarjanje varnostnih kopij, zahvaljujoč vgrajenim funkcijam za particioniranje bajtov. Program lahko uporabite tudi za premik OS na novo particijo ali celo na nov trdi disk brez izgube nastavitev in nameščenih pripomočkov. Slabosti programa vključujejo le potrebo po nakupu licence. Brezplačna različica funkcionalnosti je omejena.

Paragon Partition Manager

Programski izdelki Paragon so med najbolj priljubljenimi. Program HDD Partition Manager ni izjema. Njegova glavna prednost - številne operacije se izvajajo brezponovno zaženite računalnik. Tudi če uredite particijo, na kateri je nameščen operacijski sistem, v večini primerov znova zaženete računalnik.
Utility v celoti podpira pogone velikih zmogljivosti. Poleg tega je proizvajalec poskrbel za podporo zastarelega OS. Tudi z uporabo operacijskega sistema WIndows XP bo uporabnik lahko izvajal operacije s pogoni, ki so večji od 2 GB, tudi če se uporablja slog označevanja particij GPT. Paragon Partition Manager ne zahteva posebnih veščin in znanja za izvajanje večine operacij. Če želite spremeniti velikost particije, z desno miškino tipko kliknite njen grafikon, v spustnem meniju izberite želeno dejanje. Pripomoček ima vgrajene gonilnike, ki mu omogočajo, da deluje skoraj z vsemi datotečnimi sistemi in upravlja skrite diske. Tisti razdelki, za katere črka ni dodeljena operacijskemu sistemu, so na voljo tudi za urejanje. Paragon ima vgrajen program za defragmentacijo HDD za particioniranje trdih diskov. In kakovost defragmentacije je veliko višja kot v vgrajenem orodju Windows. Tudi v pripomočku so funkcije za upravljanje zagona sistema. Pomagajo vam pri nastavitvi računalnika, če želite namestiti drugi OS. Ne moremo pa omeniti funkcije dela z virtualnimi diski. Uporabnik jih lahko poveže kot navaden medij informacij. Po povezovanju lahko uporabite vse operacije, ki so na voljo za fizični pogon, za navidezno particijo. Da bi zmanjšali tveganje izgube podatkov, je mogoče namestiti disk samo za branje. VV tem primeru boste lahko informacije prebrali ali kopirali, ne pa tudi zapisali.

EaseUS Partition Master Free

EaseUS Partition Master Free je popolnoma brezplačna particija trdega diska, ki ponuja vse standardne funkcionalnosti, ki so del tega segmenta. Porazdelitev neuporabljenega prostora na disku med logičnimi pogoni, odkrivanje informacij iz enega odseka v drugega, oblikovanje, brisanje, dodeljevanje črk pogona - vse to je mogoče storiti s pomočjo priloženega pripomočka. Vmesnik programa je preprost, za zagon katerekoli funkcije potrebujete dobesedno nekaj klikov. V osrednjem delu okna lahko izberete ali razdelite trdi disk. Na levi - izbira funkcije. Edina pomanjkljivost programa je odsotnost ruske lokalizacije.

Sorodne publikacije