Trdi disk Splitter: Windows Orodja in tretje osebe Utilities

Skoraj vsak uporabnik ve ali ugiba, da je odstranitev vsega prostora na trdem disku samo v sistemski particiji neprimerna, ker če obstajajo logični diski, lahko shranijo informacije, da tudi če je sistem ponovno nameščen, ne bo izbrisan. Konec koncev pa mora biti sam disk razdeljen na vsaj dva dela. Eden bo sistem - tisti, na katerem je nameščen operacijski sistem, drugi pa je logičen. Če želite to narediti, lahko s katerim koli programom Windows razdelite trdi disk. Nato predlagamo, da razmislimo o lastnih sistemskih orodjih in programih tretjih oseb. Toda glavna prednost bo dana orodjem operacijskega sistema.


Vgrajena programska oprema za particioniranje trdega diska v fazi namestitve sistema Windows

Začnimo s procesom namestitve OS na računalnik, na katerem trdi disk ni nameščen /ali vsebuje dodatne particije.
Na neki stopnji namestitveni program od uporabnika zahteva, da izbere tisto, v kateri bo nameščen sistem (selektivna namestitev). V oknu, kjer bodo prikazani vsi odseki, morate izbrati tistega, ki ga želite, in kliknite gumb za nastavitev. Prostor lahko razdelite tako, da odstranite eno ali več particij, nato pa se prikaže particionirani prostor.
Nato pritisnemo gumb za ustvarjanje odseka, ki označuje prostornino (okno je nekoliko nižje), po katerem je zaželeno, da se takoj oblikuje. Na koncu postopka izberite particijo, ki je dodeljena sistemu, inpritisnite gumb za nadaljevanje namestitve. Mimogrede, za ustvarjanje logično nazaj v fazi namestitve je vedno priporočljivo. To še posebej velja za zastarele sisteme, ker nimajo vgrajenih orodij za takšne operacije.


Diskpart Utility

V fazi namestitve lahko že nameščen sistem uporabi svoj lasten program za particioniranje na trdem disku v obliki orodja diskpart, ki teče skozi ukazno vrstico, ki teče v imenu skrbnika. . Mnogi uporabniki z ukazom ukazne lupine ne želijo delati, saj je to orodje zelo težko. Medtem tu ne bi smelo biti posebnih težav.
Torej je sprva v ukazni mizi napisan začetni ukaz in po njem se zaporedoma vnesejo vrstice, prikazane na zgornji sliki. V tem primeru upoštevajte izbiro diska na disku. Njegova številka se mora ujemati z odsekom crossover na seznamu, ki je predstavljen po izvedbi seznama diskovne vrstice. Potem je vse preprosto:
 • ustvarite primarno particijo ustvarja primarno okvaro;
 • format - v tem primeru hitro oblikovanje z atributom hitro, ki ga ni mogoče uporabiti;
 • dodeli odgovorno za dodelitev particije.
 • Po zaključku vseh dejanj v "Raziskovalcu" se bo pojavil nov logični del.

  Univerzalni sistemski program za delitev trdega diska Windows 7 ali druge različice

  Nič manj zmogljivo orodje, če vam ni všeč ukazna vrstica, lahko poimenujete specializirano sistemsko diskovno upravljanje in particije, kiiz ukazne ukazne vrstice za zagon kliče ukaz diskmgmt.msc.
  Predpostavimo, da mora uporabnik ustvariti novo logično enoto tako, da »operi« nekaj prostora s sistemskega diska z operacijskim sistemom, če je njegov obseg prevelik. Najprej z uporabo menija SCM uporabimo ukaz za stiskanje hrbta, kar kaže na želeno velikost stisnjenega prostora (kaj bo dodeljeno novemu delu).
  Ko se izvede stiskanje, se bo pojavil prostor. Skozi PCM je izbrano ustvarjanje novega, dodeljena je črka (spremeni se lahko sama, vendar je bolje, da tega ne počnemo) in oblikovanje (tukaj lahko datotečni sistem ostane nespremenjen). Po izvedbi bo disk razdeljen na dva dela.

  Orodja tretjih oseb

  Kot pri programski opremi tretjih oseb, načeloma vsak program za particioniranje trdega diska deluje na enakih načelih kot vgrajene funkcije samega operacijskega sistema. Nekateri so preprostejši, drugi lahko povzročijo težave pri uporabi. Proste programe za particioniranje na trdem disku nudijo naslednji pripomočki:
 • Aomei Partition Assistant;
 • Master particije iz EASEUS (brezplačna različica);
 • Upravljavec razdelitve iz Paragona;
 • Cute Partition Manager;
 • Minitool PW, itd.
 • Med plačanimi programskimi paketi so najbolj priljubljeni:
 • Partition Magic.
 • Disk direktor od Acronisa.
 • Upravljalnik particij 7tools.
 • Nadgradnja prekatov s strani EASEUS.
 • Čarovnik za razdelitev (profesionalna različica) in drugi.
 • Ustvarjanje particij z uporabo primera aplikacije Mimitool PW

  Ifgre za brezplačno programsko opremo, seveda kot brezplačen program za particioniranje trdega diska, ki ga je enostavno naučiti in ne zahteva posebnih veščin in znanja pri uporabi (na primer samo v angleščini, saj aplikacije v ruskem jeziku ne bo opravil dela).
  V delujočem programu preprosto izberite želeni disk ali particijo, ki jo želite razdeliti, in v meniju PCM izberite Razdeli.
  Šele nato je treba določiti zahtevano velikost novega nosilca (New Partition Size) in klikniti gumb za potrditev ("OK"). Po tem, da program razdeli trdi disk z operacijskim sistemom Windows 10 ali drugim sistemom, da izvede vse nadaljnje akcije brez uporabnikovega sodelovanja. In to je precejšen plus.

  Kaj je treba uporabiti?

  Kot lahko vidimo, je praktično vsak program za particioniranje trdega diska še posebej težaven (razen pripomočka diskpart ukazne vrstice). Vendar se zdi, da povprečni uporabnik ne potrebuje niti vgrajenih orodij Windows. Uporabite pripomoček zgoraj v zgornjem primeru in vsa izvedena dejanja bodo čim manjša. Toda pri nameščanju sistema brez orodij Windows ne morete storiti brez (čeprav je v namestitvenem mediju kakšen pripomoček iz Acronisa, lahko uporabite njegov komplet orodij).

  Sorodne publikacije