Kako uporabljati tiskalnik Canon: navodila po korakih za uporabo

Canon je vodilni proizvajalec opreme za delo z dokumenti, slikami in tiskanjem. Doma so tiskalniki uporabni za tiskanje papirjev, predstavitev in celo fotografiranje. Ta tehnika doma bo koristna za tiste, ki še vedno študirajo ali delajo v pisarni, da hitro in kakovostno natisnejo potrebne informacije iz računalnika ali nosilca flash. Sodobni modeli tiskalnikov se razlikujejo po ekološkem dizajnu in vsestranskosti, z več deset koristnimi funkcijami.

Navodila za uporabo

Preden začnete uporabljati tehniko, morate poznati previdnostne ukrepe in glavne funkcije. Pomembno je, da veste, kako pravilno uporabljati tiskalnik Canon, da bo vaša oprema delovala brezhibno. Tiskalnik lahko tiska slike in informacije izključno za osebno uporabo, ne da bi kršil avtorske pravice založnikov.


Pravilno ravnanje s strojem in upoštevanje varnostnih predpisov bosta pomagala preprečiti poškodbe tiskalnika in poškodovati zdravje drugih. Če želite tiskalnik priključiti, priporočamo, da uporabljate samo določene vire napajanja in med tiskanjem ne odklopite naprave iz omrežja. Če se to zgodi, znova zaženite tiskalnik in počakajte, da se papir pokvari. Sprejemanje listov papirja ni smiselno, saj lahko poškoduje notranjo napravo. Nekaj ​​nasvetov za uporabo tiskalnika Canon:
 • Da bi se izognili poškodbam, ne postavljajte rok v notranjost.tiskalnika, zlasti če je v delovnem stanju.
 • Naprave ni priporočljivo namestiti na neposredni sončni svetlobi, v prostoru s temperaturo več kot 40 stopinj, s povečano vlažnostjo ali prašnostjo.
 • Tiskalnika se ne dotikajte z mokrimi rokami.
 • Preden odstranite prah iz ohišja, izvlecite napajalni kabel iz zidne vtičnice.
 • V primeru iztekanja črnila iz črnila je strogo prepovedano uporabljati alkohol ali katero koli drugo barvilo za odstranjevanje.


  Priprava tiskalnika za delo

  Canonova tehnologija deluje z več velikostmi papirja. Praviloma se kupi komplet papirja in kartuš s črnilom. Nato si poglejmo, kako pripraviti tiskalnik Canon za delo. Kartuša s črnilom. Previdno vzemite kaseto, da se ne dotaknete prstov lista z barvo, in jo vstavite v ustrezno režo na tiskalniku. List mora biti napet, sicer se bo med delovanjem zlomil. Prilagodite lahko napetost lista črnila z rahlim zasukom zapaha na zunanji strani kasete. Zapenjalni zapah bo povzročil, da bo barva Canonovega tiskalnika potekla zelo hitro. Kartušo zaščitite pred prahom in umazanijo, kar vpliva na kakovost tiskanja.
  Kaseta za papir. Velikost papirja in kartuše morata biti enaka. Odprite pokrov kasete za papir, tako da liste držite z dvema prstoma, in jih zložite s sijajno stranjo navzgor. To je poseben fotografski papir. Navadni listi formata A4 so nameščeni v ustreznem priključku. Zaprite pokrov, da se zaskoči.

  Povezavatiskalnik

  Po pripravi črnila in papirja vstavite kasete v luknje, ki so bile nameščene zanje, do konca. Odprite zunanji pokrov kasete za papir. Razmislite, kako povezati tiskalnik Canon.
  Opremo namestimo na predviden prostor: na ravno mizo ali na katero koli drugo stabilno površino. Okoli tiskalnika je priporočljivo pustiti najmanj 10 centimetrov prostega prostora. Vtaknite vtikač v ustrezno režo in šele nato priključite kabel v omrežje. Pritisnite in držite gumb "Start", dokler zaslon ne zasveti.

  Nastavitve jezika in tiskanja

  LCD zaslon je lahko nameščen pod kotom 45 stopinj. Izberite z gumbi, ki so označeni s puščicami v nastavitvenem meniju in pritisnite "OK". S puščičnimi tipkami izberite želeni jezik vnosa s predlaganega seznama in ga potrdite s pritiskom na gumb OK. Če ne veste, kako uporabljati tiskalnik Canon, si lahko ogledate opis gumbov v priloženem priročniku z navodili. Prosim nekoga, da vam pripravi tiskalnik.
  Tiskalniki podpirajo skoraj vse formate pomnilniških kartic in flash pogonov. Za nekatere pomnilniške kartice boste morali kupiti poseben adapter. V tem primeru vstavimo adapter v kartico in ga nato priključimo na tiskalnik v ustrezni reži. Torej, kako nastaviti tiskalnik Canon za tiskanje informacij. Predhodno povežite vir informacij s tiskalnikom. Na zaslonu izberite sliko ali besedilo. Za vsako datoteko nastavimo število kopij kopij.Prepričajte se, da je s tiskalnikom in črnilom vse v redu. Za začetek tiskanja pritisnite gumb v obliki lista papirja. Če imate veliko kopij, jih vzemite iz izhodnega območja v času. Tiskanje lahko prekličete s pritiskom na gumb za vrnitev.

  Nega tiskalnika

  Tukaj je nekaj nasvetov za uporabo in nego tiskalnika Canon. Če želite očistiti kontaminirano telo naprave, ga morate najprej izklopiti. Čisto, navlaženo v vodi in dobro stisnjeno mehko krpo obrišite površino telesa. Uporabite lahko šibke detergente, razredčene v vodi. Ko je ohišje popolnoma suho, lahko tiskalnik priključite na električno omrežje.
  Če na dokumentih ostanejo madeži tonerja, očistite steklo stekla. Tudi površino obrišite s čisto, vlažno krpo, navlaženo z vodo. Nato obrišite steklo s suho krpo. Odvisno od modela je steklo na eni strani bela plastična plošča. Prav tako ga je treba izbrisati.

  Enostavnost uporabe in značilnosti

  Sodobni modeli tiskalnikov so zelo enostavni za uporabo, imajo različne funkcije prilagajanja in veliko funkcionalnosti na internetu.
  Kako uporabljati tiskalnik Canon in njegove funkcije:
 • Tiskalnik se prek brezžičnega omrežja poveže z drugimi napravami.
 • Lahko povežete ne samo računalnik, temveč tudi telefon, tablični računalnik in izpisujete potrebne informacije na papir.
 • Senzor razpoložljivosti papirja močno olajša delo in tako pospeši postopek tiskanja.
 • Z tiskalnikom lahko zdaj ne samo tiskate, ampak tudiskeniranje dokumentov in njihovo pošiljanje po internetu.
 • Vsestranski tiskalnik brez težav zapusti odtise vaših spominov ali dokumentov. Odlično orodje za prevajanje vaših ustvarjalnih idej.

  Sorodne publikacije