Ne morem se povezati s kamero - kaj storiti? Rešitev problema

Pametni telefon s čudovito kamero lahko kupi vsak, ki želi. Trenutno ni več potrebno plačevati velikega denarja. Proračunske kopije so opremljene s foto-moduli, ki se po značilnostih lahko primerjajo z "posodami za milnico". Zdaj, zagotovo, ne bo minilo nobenega spominskega trenutka, ampak ga bomo s pomočjo kamere na pametnem telefonu ovrednotili. Razvijalci so uporabnikom z različnimi aplikacijami, ki jih lahko uporabite za urejanje, uporabili učinke. Če boste ta pametni telefon vzeli v svoje roke, lahko takoj vidite, kako napreduje napredek. Vendar pa več funkcij, ki temeljijo na telefonih, pogosteje pride do napak v sistemu. To se zgodi, da se iz očitnih razlogov ni mogoče povezati s fotoaparatom. S tem problemom lahko pride lastnik pametnega telefona katerekoli blagovne znamke. Kaj storiti v tej situaciji? Razumimo.

Glavni problemi kamere pri delu

Sodobni pametni telefon - vir različnih elementov. Kamera lahko pripišemo najbolj ranljivim. Vsako malomarno dejanje poveča verjetnost, da se na zaslonu prikaže sporočilo »Ne morem povezati s kamero«. Napaka kamera naredi uporabnika živčni. Presenetljivo se lahko pojavi spontano. Problemi delovanja modula se kažejo v odsotnosti napak (svetlih točk, pasov) na slikah na fotografijah. V primeru resnejše okvare lahko pametni telefon zavrne dostop do aplikacije ali preprosto visi. Nekateri uporabniki v pregledih to pišejonjihovi pripomočki se sploh ne izklopijo. In najslabše od vsega, ko stroj piše "Ne morem se povezati s kamero" in lastnik še vedno ponavlja poskuse, lahko to povzroči ne samo blokiranje programa, ampak tudi črni zaslon. Če je telefon v tem stanju, potem je možnosti za rehabilitacijo malo. Priporočljivo je, da se takoj obrnete na servisni center. Tam bodo s pomočjo posebne opreme opravili diagnostiko in natančno določili vzrok napake.

Ne morem se povezati s kamero: vzroki

Vsak uporabnik mora razumeti, da se kakršen koli problem delovanja kamere ne pojavi nerazumno. Zakaj naprava ne aktivira aplikacije? Poglejmo najpogostejše razloge.

 • Firmware. Če je uporabnik sam s snemanjem datoteke iz interneta samodejno posodobil sistem, obstaja velika verjetnost, da bodo kršene pomembne nastavitve, kar bo povzročilo nepravilno delovanje.
 • Okužba z virusi. Zaradi širokih možnosti pametnih telefonov so postali ranljivi. Če ni čas za namestitev posebnega programa za zaščito, se okužba z virusi ne more izogniti.
 • Poškodba pripomočka. V primeru, da naprava pade z višine ali vstopi v vodo, obstaja možnost poškodbe modula. Če je v stanju mirovanja, bo uporabnik na zaslonu prikazal napis "ne more povezati s fotoaparatom". Naprave Android imajo možnost samodiagnoze sistema, tako da uporabnik vidi ta napis v okvari.
 • Onesnaževanje. V vseh pogonih se kamera nahaja na zadnji strani ohišja. Pravilomani prekrita z zaklopom. Zaradi tega se lahko na leči nabira umazanija, kar povzroči tudi nepravilno delovanje.
 • Programska oprema se zruši

  Sistem lahko povzroči sesutje pametnih telefonov, zato je glavni vzrok za delovno kamero, ki ga iščemo v njem.
 • Nastavitve. Nepravilno prikazani parametri lahko povzročijo nepravilno delovanje programa. Na primer, v nastavitvah za shranjevanje fotografij je izbran zunanji pomnilniški medij. Toda kasneje je bila odstranjena. To lahko povzroči okvaro. Če želite odpraviti težavo, preprosto ponovno zaženite stroj.
 • Pomnilnik je poln. V telefonih, ki nimajo prostora za shranjevanje fotografij, fotoaparat ne bo zagnan. Da bi rešili težavo, je dovolj, da počistite pomnilnik ali namestite večji pogon.
 • Virusi. Kot smo že omenili, je ta razlog najpogostejši. Ko je naprava ujela slabo kodo, lahko prekine program ali prepreči njegovo izvajanje. Prvotno stanje je enostavno vrniti s prenosom dobrega protivirusnega programa. Po preverjanju izbrišite prizadete datoteke in ponovno zaženite telefon.
 • Predpomnilnik. Ko uporabljate aplikacije na pametnem telefonu, sistem samodejno namesti začasne mape, ki pospešujejo njihovo delo. Vendar pa v daljšem časovnem obdobju, ko se kopičijo, v sistemu telefona pride do zrušitev. Da bi izključili verjetne vzroke za težave s fotoaparatom, priporočamo, da izbrišete vse začasne datoteke.
 • Prva diagnoza

  Če se ni bilo mogoče povezati s kamero na Androidu, ni vrednopohitite v servisni center. Včasih je težava tako običajna, da jo lahko uporabnik sam obravnava. Najprej morate preveriti pomnilniško kartico. Včasih naprava morda ne more brati, zato napaka v aplikaciji ni uspela. Najprej morate preveriti, ali so informacije na mediju odprte. Če ne, potem je problem s kartico sam. Poskusite ga oblikovati. Če medij deluje, ga preprosto ponovno namestite. Nato odprite program.

  Če to ne pomaga, potem bomo še naprej diagnosticirali. Zdaj preverite nastavitve. Pojdite v točko menija in izberite pravilne parametre, ki sledijo zaporedju delovanja. Da bi odpravili vse pogoste vzroke okvare fotoaparata, je potrebno preveriti, ali so leče kontaminirane ali poškodovane. V prvi različici je samo izbrisal, v drugem pa ga je treba zamenjati.

  Ne morem se povezati s kamero - kaj storiti?

  Ko je uporabnik izpolnil vse zgoraj navedene manipulacije, vendar fotoaparat nima dostopa, potem bo najverjetneje potrebno kvalificirano pomoč. Čeprav pred tem lahko poskusite drug način - ponastavitev nastavitev na tovarno. Priporočamo, da varnostno kopirate pred aktiviranjem tega dejanja. Uporabniku ne bo treba ponovno konfigurirati telefona.
  V večini primerov se vrnitev na tovarniške nastavitve odpravi s težavami, ki preprečujejo, da bi se fotoaparat sprožil. Toda, če se to ne zgodi, boste moraliObrnite se na servisni center.

  Ponovni zagon v varnem načinu

  Nekateri napredni uporabniki se morda ne bodo mogli povezati s kamero, če se ne morejo povezati s kamero, in lahko poskusijo obnoviti delovanje programa z vnovičnim zagonom v varnem načinu. Ta možnost je odlična, ko morate najti vzrok napake. Dejstvo je, da v tem načinu naprava zažene samo glavne programe in omeji funkcionalnost na minimum.

  Algoritem dejanja:
 • Onemogoči pripomoček.
 • Pritisnite tipko za vklop /izklop, dokler se na meniju za izklop ne prikaže sporočilo.
 • Izberite varni način in potrdite.
 • Vklopite aplikacijo kamere in si oglejte slike.
 • Ponovno ponovite, da boste lahko delali.
 • Če aplikacija v varnem načinu deluje pravilno, se obseg možnih vzrokov znatno zmanjša. Težavo je treba najti v konfliktu med aplikacijami tretjih oseb.

  Kaj pravijo strokovnjaki?

  V primeru, ko se ne morete povezati s kamero, strokovnjaki priporočajo preverjanje aplikacij za združljivost. Nekateri pripomočki lahko nasprotujejo drug drugemu, kar povzroča pogoste nesreče. Uporabnik mora izbrisati vse aplikacije tretjih oseb, ki lahko posnamejo posnetke v aktivnem stanju. Govorimo o Whatsappu, Snapchatu in drugih.
  Izbris mora biti opravljen zaporedno po vsakem pregledu kamere. Če težave ne morete odpraviti, se sistemska podpora izbriše iz pomožnega programa. Pri preizkušanju aplikacije kamere morate preklopiti medV vseh načinih bo omogočeno izvajanje podrobne diagnostike in posledično popolno nadaljevanje dela. Prav tako ne oklevajte in se prepričajte, da so nameščene posodobitve. To je pogosto vzrok napake. Če program omogoča, je zaželeno, da jih odstranite in ponovno namestite.

  Dovoljenja

  Ne morem se povezati s kamero? Preveriti morate pravice dostopa. Praviloma se ta napaka pojavlja v različici Marshmallow operacijskega sistema Android. Tovarniško vgrajena programska oprema zagotavlja prilagojen sistem, ki omogoča dostop do osnovnih aplikacij. Uporabnik mora potrditi, da je nameščeni aplikaciji dovoljen dostop do kamere. Preverjanje pravic dostopa:
 • Vstopite v meni prek glavnega zaslona.
 • Pojdite na točko "Nastavitve".
 • Nato prek "dodatkov" odprite zavihek "Kamere".
 • Kliknite povezavo "Dovoljenje".
 • Pomaknite drsnik v desno (položaj vklopljen).
 • ​​

  Zaključek

  Če vse zgoraj omenjene metode niso pomagale popraviti napake, potem je najverjetneje težava skrita v strojni "polnitvi". Brez posebnega znanja in opreme ga lastnik ne more popraviti. V tem primeru se morate obrniti na servisno delavnico ali servisni center, če je naprava še vedno v garanciji.

  Sorodne publikacije