Kako ustvariti povezavo Excel do celice v drugi datoteki

V programu Microsoft Office Excel lahko podatke uporabljate ne le za odprt delovni list, temveč tudi za uporabo podatkov iz drugih datotek programa Excel. Poleg tega, če obstaja več datotek Excel z različnimi informacijami, za udobje sistematizacije in analiziranja informacij, lahko ustvarite ločen dokument, ki bo povzel in naredil potrebne izračune z informacijami teh dokumentov. V ta namen se uporabljajo napotila na celice v drugi datoteki, ki predstavljajo naslov celice ali obseg celic v delovnem listu.

Vrste povezav

Tip povezave je odvisen od tega, katere vrednosti bo povezava pokazala, ko se premika: Ko premaknete to povezavo v en stolpec v desno, bo njena vrednost ustrezala vrednosti celice, ki se nahaja v enem stolpcu na desni strani originala. Aplikacija Microsoft Office Excel privzeto običajno uporablja to vrsto privzete nastavitve.
 • Absolutna povezava prikazuje vrednost iste izvorne celice. Ustvarja se s prilagoditvijo končne formule. Če želite to narediti, se v povezavi nastavi simbol $ pred številko in vrstico stolpca. Če je simbol dolarja nastavljen samo pred številko stolpca /vrstice, se bo z referenčnim premikom vrednost spremenila znotraj podanega stolpca /vrstice izhodnih podatkov.
 • Mešana povezava vključuje oba načina uporabe izvornih podatkov.
 • AtUstvarjanje reference "excel" v celico druge datoteke mora uporabiti ime za referenčne celice. Uporaba imena potrebnih vrednosti celic je poenostavljena. Takšne povezave se pri spreminjanju izvornih podatkov ali povezav ne spremenijo, ker se ime nanaša na določen obseg celic.


  Postopek ustvarjanja povezave do celice v drugi datoteki

  Kako se to dogaja?
 • Odprite datoteko excel, v kateri se opravi delo, in drugo, podatke, ki jih boste uporabili v trenutni datoteki.
 • V izhodu izberemo celico, v kateri želimo ustvariti povezavo, torej uporabimo vrednost drugega dokumenta.
 • V celico uvajamo znak enakosti. Če je treba izračunati referenčne podatke, se pred vrednostjo povezave vstavijo funkcija ali druge vrednosti.
 • Pojdite na drugo datoteko s podatki, ki jih potrebujemo, izberite črko dokumenta, ki vsebuje celice, na katere se sklicujete.
 • Izberite celico ali skupino celic, na katero želite ustvariti povezavo.
 • Če formula vključuje dodajanje dodatnih funkcij ali podatkov, potem gremo na izvorni dokument in izpolnimo formulo, nato pa zaključimo postopek s pritiskom na Ctrl + Shift + Enter.
 • V izhodni datoteki pregledamo končno formulo, jo po potrebi prilagodimo, nato ponovno pritisnemo Ctrl + Shift + Enter.
 • Zunanja referenca Excela na celico v drugi datoteki

  Kako izgleda?


 • Povezave navrednost ene celice: = [Source.xls] Letter1! A1
 • Povezava z vrednostjo obsega celic: = [Source.xls] Letter1! A1: B5
 • To se zgodi, če datoteka, katere podatki uporabljena za povezavo, bo odprta pri delu. Da bi lahko uporabili podatke datoteke, ki je trenutno zaprta, mora povezava določiti celotno pot do datoteke: = D: Mapa [Source.xls] Letter1! A1

  Posodabljanje podatkov v datoteki

  Če sta oba uporabljena dokumenta odprta in izvirne celice spremenijo celice, ki se uporabljajo v referenčni celici Excela v drugi datoteki, se podatki samodejno zamenjajo in zato se formula izračuna v trenutni datoteki. ki vsebuje povezavo. Če se podatki izvorne celice izvorne datoteke spremenijo, ko je dokument s povezavo zaprt, potem bo naslednjič, ko boste zagnali to datoteko, program izdal sporočilo z zahtevo za posodobitev povezave. Strinjati se morate in izberite Osveži. Ko je dokument odprt, povezava uporablja posodobljene podatke izvorne datoteke, formula pa se z uporabo samodejno ponovno uporabi. Poleg ustvarjanja povezav do celic v drugi datoteki ima Excel še veliko drugih funkcij, zaradi katerih je postopek bolj priročen in hitrejši.

  Sorodne publikacije