Tiskalniki "Epson": navodila, namestitev, polnjenje

Epson je znan po izdelavi visoko kakovostnih tiskalnikov. In so jet in laser. Prva možnost je kompaktna v primerjavi z drugo opremo. Naprave delujejo z visoko gostoto papirja. Pri laserskih tiskalnikih je pretok praška majhen. Prednosti te tehnike so odlična kakovost tiskanja fotografij. Tiskalniki "Epson" se razlikujejo po značilnostih od druge opreme. Glavni namen tehnike je tiskanje kakovostnih dokumentov in fotografij. Podjetje proizvaja različne vrste tiskalnikov. Izbrati jih morate glede na cilj. Šele takrat bo rezultat tiskanja visoke kakovosti. Če želite izvedeti več o napravah, morate raziskati njihove posebnosti dela.


Izbira

Strokovnjaki za domačo uporabo ponujajo brizgalne tiskalnike "Epson". Njihova minimalna ločljivost je 1230 x 780 slikovnih pik. Treba je upoštevati stroške barve. Kartuše so primerne za naprave iz serije PP. V pisarni lahko izberete laserske tiskalnike "Epson". Njihova ločljivost je 1250 x 860 slikovnih pik.
Zdaj je na voljo veliko možnosti z zasloni, ki prikazujejo informacije, ki jih potrebuje uporabnik. Upoštevajte tudi parametre tehnologije. Delovati mora v formatu A4. Priporočljivo je, da pogledate gostoto medijev. Najmanjša vrednost mora biti 60 g na kvadrat. meter Povprečna cena kakovostnega tiskalnika je v razponu od 5700 UAH.


Namestitev

Tehnološko delo je v veliki meri odvisno od njegove namestitve. Če želite to narediti,potrebno je slediti preprostim navodilom:
 • Prenesite gonilnik. Novi tiskalniki imajo na voljo niz pogonov, ki jih je treba prenesti v računalnik, s katerim bo tiskalnik delal.
 • Namestitev voznika. Treba ga je začeti.
 • Preverite tiskanje. Na koncu je potrebno preveriti delovanje naprave. Če želite to narediti, morate narediti preskusni tisk.
 • Namestitev tiskalnika Epson je enostavna kot pri drugih napravah. Nato lahko začnete tiskati. Da bi oprema trajala dlje časa, je treba upoštevati pravila delovanja in pravočasno izvajati preventivno delo.

  Upravljanje strojne opreme

  Pred uporabo tiskalnika Epson », priročnik ponuja namestitev. Naprava se poveže z računalnikom prek posebnega vmesnika. Na tej točki mora biti naprava povezana z omrežjem preko napajanja.
  Kontrole se izvajajo z gumbi. Naprava ima 4 glavne gumbe. Eden se uporablja za vklop in izklop tiskalnika, drugi pa za večfunkcijski. Zaradi njih se tiskanje ustavi in ​​ustavi, stanje šob se preveri, papir se odstrani iz zagozdenega papirja. Na nekaterih napravah obstajajo indikatorji, ki utripajo, ko je papir posnet, in ko zmanjka črnila.

  Polnjenje z gorivom

  Čeprav brizgalni tiskalnik Epson ni ponovno napolnjen s kartušami, je še vedno potrebno redno delo s kartušami. Imajo barvo, ki jo je treba politi v posebne posode v napravi. Če želite napravo ponovno namestiti, morate tiskalnik izklopiti, enoto, ki vključuje zmogljivost, odstranitičrnilo


  Potem morate steklenice odpreti z barvo. Blok odpravlja kapaciteto in nato napolni črnilo ustrezne barve. Barva lahko ostane, zato je ne smete zavreči. Pustite, da se shrani do naslednjega postopka.
  Ponovno polnjenje vrste laserskega tiskalnika Epson zahteva uporabo tiskalnih kartuš. Zaželeno je, da se postopek zaupa strokovnjakom, saj se lahko v primeru nepravilnega delovanja poškodujejo elementi naprave. In potem bo obnova zahtevala inženiring ali pridobitev novega.

  Vzdrževanje

  Čeprav je funkcionalni tiskalnik Epson 210 "majhen, je enako za stroj dokazano diagnostični sistem. Če imate na primer slabe kakovosti tiskanja kot napake, potem morate uporabiti pripomoček za preverjanje glave šobe.
  Navodilo je uporabljati program za čiščenje šob, če se med tiskanjem odkrijejo sistemske napake. Pogosto ponastavi umerjanje tiskalnih glav. Toda raven podrobnosti dela je odvisna od pravilne izbire potrošnega materiala.

  Tiskalniki Epson L 355

  Epsonovi brizgalni tiskalniki so med najbolj iskanimi. V tej napravi je boben zelo širok. Ima tudi visoko ločljivost 1300 x 7600 slikovnih pik. Zaradi tega je kakovost slik lepa. Vendar pa obstajajo tudi minusi tehnologije, ki jih je treba upoštevati pred nakupom. Ta tiskalnik ne deluje s fotografskim papirjem. Ima šibko ključavnico. Narejena je iz plastike in se pogosto zlomi. Velika pomoč bo pomoč. Cena naprave je v višini 11 tisoč rubljev.

  Epson L350 tiskalnik

  Tehnika ima ločljivost 1200700slikovnih pik Najmanjša gostota nosilca je 65 g /m2. meter Posebno pozornost si zasluži delo bobna. Nameščen je trdno in se skoraj ne zlomi. Lastniki v bližini tiskalnika so iz plastike, vendar redko izpadajo. Hrup je približno 22 dB, zato ne bo neprijetno zaradi uporabe tehnologije. Stroški tiskanje naprave je približno 9800 rubljev.

  Epson H50

  Ta tiskalnik Epson, katerega fotografija je tukaj, je izbran med številnimi kupci zaradi velikih prihrankov. Ta naprava ima edinstven boben. To vam omogoča odlično kakovost tiskanja. Tiskalnik je primeren za delo s fotografskim papirjem. Posebno pozornost si zasluži pladenj. Skoraj se ne zlomi in namestitev je enostavna. Tiskalnik lahko deluje s številnimi operacijskimi sistemi. Stroški tehnologije je približno 11 tisoč rubljev.

  Naprava Epson P60

  Boben tiskalnika je izdelan iz polikarbonata. Ločljivost je 1.300 s 500 pik, gostota medijev pa je 77 g /m2. m. Tehnika je idealna za delo z operacijskim sistemom "Vetrovi". Poraba električne energije okoli 3 W na uro. Hrup je znotraj 34 dB. Tiskalnik lahko priključite na delo s fotografskim papirjem. Uporablja se tudi za razglednice. Tiskanje naprave je dovolj visoko. Njegova cena je 9500 rubljev.

  Naprava Epson L800

  Tehnika te vrste je nova. Njegova nastavitev je zelo preprosta, zato jo lahko obvlada tudi novinec. Prednosti tiskalnika so kompaktnost. Strokovnjaki priporočajo uporabo tega tiskalnika v pisarni.
  Naprava deluje z glavnimoperacijskih sistemov. Hrup je 43 dB. Tehnika je primerna za delo s fotografskim papirjem. Z Epson L800 lahko natisnete ovojnice. Slabosti vključujejo veliko porabo barve. Stroški opreme je približno 5700 UAH.

  Epson F3

  Tiskalnik je opremljen s širokim bobnom. Naprava je idealna za tiskanje brez polj. Poleg tega je treba poudariti kakovost prenosnega mehanizma. Zaradi tega je hrup okoli 45 dB. Tiskalnik velja za večnamensko, njegove napredne nastavitve. Zato je nadzor kakovosti lahek. Cena je 9100 rubljev.

  Epson A5

  Ti pisarniški tiskalniki so zelo zahtevni. Boben naprave ima premer 4,5 cm. Predgrevalni element se nahaja v bližini pladnja. Prednosti vključujejo odlično kakovost ojačevalnika. Hitrost tiskanja je zelo visoka. Če delate s fotografskim papirjem, potem list v 10 sekundah. Model je primeren za ovojnice. Inženirski meni je standarden, vendar vam omogoča, da nastavite kakovost svojih fotografij. Za polnjenje je potrebno izbrati kartuše serije RR. Strošek tiskalne naprave je 10.200 rubljev.

  Epson L110

  Ta tiskalnik je sprememba pasu. Ker je boben majhnega premera, tiskanje poteka pri nizki hitrosti. In krmilnik na napravi je zelo visoke kakovosti, zato so nastavitve hitro nastavljene. Minusi vključujejo visoko raven hrupa. Oprema je idealna za domačo uporabo. Njegova vrednost je v okviru 9800 rubljev.
  Torej, tiskalnik Epson "velja za enega najbolj zanesljivih. Samo namestite ga pravilno in ne pozabite pravočasno sprejeti preventivnih ukrepov. V tem primerupopravilo okvare je bolje opraviti čarovnik, ki izbere ustrezne dele naprave. Pravilna uporaba opreme podaljša njeno življenjsko dobo.

  Sorodne publikacije