Stari strelec na PC-ju: kaj igrati?

Včasih igralci postavljajo vprašanja: Kaj bi igrali? Če trenutno ni novih izdelkov in so vse najljubše igre igrale večkrat, je čas, da se ob pravem času obrnete na klasiko ali na izpuščena sprostitev. Morda je samo med njimi zamrznjena vaša naslednja najljubša igra. Nato bomo govorili o starih strelcih na osebnem računalniku v nekaj prejšnjih obdobjih.

Zakaj strelci?

Ta žanr je morda najbolj priljubljen v vsakem trenutku. Če strategije, simulatorji in celo dirke svetujejo, da je vse v zaporedju neprimerno, lahko strelci iz prve ali tretje osebe igrajo vsakogar. Take igre običajno ne zahtevajo veliko duševnih stroškov. Igralec mora streljati in slediti ploskvi, če obstaja. Vseh dobrih starih strelcev na računalniku ni mogoče šteti v en članek, zato se spoznajmo le z nekaj, ki imajo najvišje ocene v igralnih izdajah. Izberemo 3 igre dveh obdobij (2000-2005 in 2005-2010). Prevzemanje zgodnjih projektov, celo mojstrovin za svoj čas, je zelo težko, saj je tehnološka vrzel med njimi in sodobnimi zabavami izjemno visoka. Zato današnji igralci računalniških iger verjetno ne bodo uživali v teh igrah. Torej, začnimo s starimi iger na PC-ju od leta 2000 do 2005.


Doom 3

Eden od streljalcev v prvi osebi v prostoru. Igra je izšla leta 2004. Vsi igralci starih šol se spomnijo klasičnih iger serije Doom. Tretji del se je popolnoma preselil v 3D prostor, postal je bolj grozljiv. Za paratroperja, ki gre na Mars, boš moral igratiprehod storitve. Ko napredujete, boste izvedeli, da postaja doživlja nezakonite poskuse. Da bi to razumeli, je potrebno prebiti množico pohabljenih žrtev poskusov na opuščeni postaji. Vsa igra ne pušča grozljivega občutka osamljenosti in strahu. Morali boste potovati po temačnih hodnikih in predelih, kjer bo nevarnost na vsakem vogalu. Zanimive inovacije Doom 3 so postale vmesnik, ki je prikazan neposredno na orožju, kot tudi zvočni zapis gonilnika in prebojna grafika za svoj čas. Priporočamo vam, da se seznanite s to igro.


Half-Life 2

Še bolj priljubljen strelec kot je opisana zgoraj. Prvi del serije je postal skoraj ustanovitelj celotnega žanra v 3D grafiki. Morate igrati za Gordona Freemana, ki je ostal edini preživeli v laboratoriju Black Meza. Po tem se junak pojavi na Zemlji v bližnji prihodnosti. Zavezništvo je obvladalo moč na planetu. Tuji vsiljivci izčrpajo koristne vire planeta in ljudem poslušajo. V Half-Life 2 vas čakajo različne lokacije, grafike, ki so vse do danes privlačne, uganke z gravitacijsko pištolo, simpatični sodelavec in stalno spreminjajoča se zgodba. Ta igra vam ne bo pustila dolgčas.

Call of Duty

Prva dva dela serije govorita o dogodkih druge svetovne vojne. Posebnosti igre so, da je vsaka misija zgodba o ločenem vojaku, vrhovnem poveljniku itd. Ko se seznanite s klasičnimi deli, se boste naučili, kje bo vzel svojezačetek sodobnega koncepta serije. Linearna zabava, v kateri se vsi dogodki pojavljajo v skriptih, je bila v tistem času neverjetna. Nivoji so polni dogodkov, eksplozij, vpletenosti vojaške opreme itd. Call of Duty je bil tudi prvi v zgodovini arkade, v katerem so razvijalci lahko pogledali dogodke vojne na strani ZSSR.

Stari strelec na osebnih računalnikih (2005–2010)

V tem času je prišlo do več serij razširitev znakov. Na primer, serija Half-Life je prejela neposredno podaljšanje drugega dela v obliki dveh epizod, kar je skoraj preseglo prvotno popularnost. Mimogrede, oboževalci še vedno čakajo, da se igra nadaljuje iz Valve. Tudi od leta 2005 do leta 2010 so bili zanimivi projekti, ki so korenito spremenili pristop k ustvarjanju strelcev v smislu grafike. En tak projekt je bil Crysis. Poleg izjemno lepe grafike in učinkov, ki se celo leta 2018 zdijo sodobni, se lahko igra pohvali z odlično dinamiko, spreminjanjem lokacij in zgodbo. Še en kult nadaljevanje - Call of Duty Modern Warfare in naslednji deli. V njih so razvijalci odstopili od tematik druge svetovne vojne in se preselili v bližnjo prihodnost. Igralci čakajo še več posebnih učinkov, uničenje, epsko zgodbo in različne tehnike. Od takrat serija Call of Duty redko hiti na spektakel. Kratke (8-10 ur na prehod) zgodbe o zgodbi, napolnjene z dogodki do konca.
Poglejmo še nekaj starih strelcev na osebne računalnike, ki so bili izdani med letoma 2005 in 2010.

Bioshock

Malo verjetno je, da bo ta igra ugasnila vašo žejo za dinamičnim streljanjem, vendar bo udarila na atmosferske lokacije,glasba, oblikovanje in splošno razpoloženje. Ne čakajte, da se Bioshock poišče in ustreli. V tej strelec je glavna stvar pravilno uporabljati čarobne spretnosti in okolje. Čudovit kraj delovanja: podvodno poplavljeno mesto Rapchur, v katerem prevladuje ozračje brezupnosti. Megapolis je poln norih prebivalcev in njihovega vladarja, ki s pomočjo radia nenehno komunicira z vami.

STALKER

Zaključimo seznam starih strelov na osebnem računalniku ene izmed najbolj priljubljenih serij v CIS - STALKER. Igra temelji na zgodovini tragedije v jedrski elektrarni v Černobilu. Razvijalci so dodali nekaj misticizma, groze in ustrezne barve - gangsterji, pesmi na ognju na kitaro in tako naprej. Tudi v tem starem strelcu na osebnem računalniku se sistem trgovanja, dialogi in obrti dobro izvajajo. Zato je STALKER podoben RPG-u.

Zaključek

V okviru enega članka ni mogoče navesti vseh starih strelcev na osebnem računalniku. Predstavili smo le nekaj živih primerov žanra, ki se med seboj precej razlikujejo.

Sorodne publikacije