Windows 7: Koliko traja namestitev po namestitvi

Tisti, ki želijo namestiti ali so že namestili operacijski sistem Windows 7, ki je najbolj priljubljen med vsemi razpoložljivimi, so pogosto zastavljena vprašanja o uporabi diskovnega prostora Windows 7. Koliko prostora lahko ta sistem določi z več dejavniki. Pravzaprav, o njih in nekaj dodatnih parametrov bo šel naprej in naprej.

Windows 7: Koliko prostora ima distribucija?

Kot veste, morate najprej namestiti sistem. Ampak za to boste potrebovali namestitveno distro. Običajno na trdi disk ni nameščena nobena namestitev (datoteke so shranjene na optičnem nosilcu ali nosilcu USB), vendar morate še vedno vedeti velikost namestitvenega programa in z njim povezanih komponent, vsaj za oceno mesta na izmenljivem mediju.


Tukaj lahko storimo brez upoštevanja nekaterih funkcij sistema Windows 7. Koliko prostora na disku zaseda sam namestitveni program, odvisno od tega, kaj naj bi se spremenila, ali je v paketu prenesen servisni paket, itd. Povezava do torrent sledilcev, povprečna količina največje verzije (in danes je daleč najpogosteje uporabljena), je približno 303 GB v različici s 64-bitno arhitekturo, 32-bitna različica (x86) pa je 232 GB.
Vprašanje o tem, koliko prostora Windows 7 Ultimate (Ultimate) potrebuje po namestitvi na računalnik ali prenosni računalnik, je dvoumno. Dejstvo, da so taka protislovja vezana izključno na priporočila razvijalcev le za postopek namestitve, da bi rezerviral celotnih 20GB Vendar to ni vse. Samo deset gigabajtov se ne bo zgodilo, saj bo to očitno premalo za normalno delovanje sistema med delovanjem.


Koliko prostora je po namestitvi Windows 7: splošne določbe

Toda nazaj na uporabo Po namestitvi s standardno distribucijo, ki že vključuje paket SP1 (in za normalno delovanje operacijskega sistema je to potrebno v vsakem primeru), stacionarni sistem za 32-bitne različice traja od 5 do 8 GB, sisteme z malo 64 bitov - od 11 d 16 GB Zdi se, da je to posledica različic sistema (Home, Ultimate) in njihove arhitekture.Lahko sklepamo, da najvišja vrednost pripada različici "Maximum", ki vključuje prvi servisni paket in podaljšano podporo za gonilnik, in nekatere dodatne funkcije ali komponente, ki niso vključene v druge različice (piratski sklopi in repakki trenutno niso obravnavani.)

Spremembe in sistemske težave

Torej imamo nameščen operacijski sistem. Koliko stane Windows 7 Ultimate (64 bitov)? Tudi to vprašanje je sporno. Po nekaterih ocenah je prvi servisni paket nekje na 136 GB (vsaj na trdem disku SSD).
Pri odgovoru na vprašanje je treba upoštevati še, koliko prostora ima Windows 764-bitna arhitektura: ko je aktivna povezava z internetom, se prosti prostor v sistemski particiji (na disku C) takoj začne krčiti. Zakaj?
Ampak samo zaradi "sedem", ko je privzeta storitev vklopljenaposodobitev takoj začne iskati posodobitve za sam sistem, in celo v prvi fazi, so približno 48 GB. Tako je prostor, ki ga zaseda trdi disk, že dosegel 184 GB.
Toda to ni vse. Dodatek, navsezadnje, ne izgine in se ne odstrani, in če je posodobitev vključena za druge Microsoftove izdelke, je enostavno zamisliti, koliko se bo sčasoma izkazalo.

Čiščenje sistemske particije

Zdaj še en pogled na Windows 7. Koliko prostora je sistem skupaj s posodobitvami že jasno. Toda praktično vsi uporabniki želijo malo očistiti trdi disk. V najenostavnejšem primeru lahko uporabite eno od najučinkovitejših metod, ki je uporaba vgrajenega orodja za čiščenje diska. In kdor je to rekel, noben optimizacijski program na dane akcije ni sposoben.
Za začetek uporabite običajni "Explorer", v katerem se desni klik na sistemski disk imenuje kontekstni meni. Izbere razdelek lastnosti. Privzeta nastavitev je zavihek Splošno. Ima gumb za čiščenje diska, s katerim lahko aktivirate proces ocenjevanja zasedenega prostora na disku in zmožnost odstranitve neželenih datotek brez ogrožanja sistema. Seznam rezultatov prikazuje začasne namestitvene datoteke, datoteke pomnilnika pomnilnika itd. Na vseh vrsticah morate namestiti kljukice in odstraniti vse komponente.

Navodila za uporabo prostora na disku

Razvijalci dajo svoje nasvete o uporabi sistemske particije.Najprej ne smete namestiti programov izključno na disk C v mapi ProgramFiles. Če je možno namestiti v virtualno particijo (na primer pogon D), je bolje uporabiti to možnost.
Drugič, treba je opozoriti, da se mapa Moji dokumenti, kot tudi mape za prenos, slike, videoposnetki ali imeniki s privzetim aktiviranim javnim dostopom nahajajo izključno v sistemski particiji. Vse te elemente si lahko ogledate na disku iz mape Uporabniki. Zato je shranjevanje "težkih" dokumentov v obliki filmov, glasbe ali projektov, kot so datoteke AutoCAD, priporočljivo le v virtualnih delitvah (dokumenti ne bodo trpeli, stran pa bo shranjena).
Tretjič, kar je najpomembnejše, je za normalno delovanje osebnega računalnika priporočljivo, da se ohrani približno 10% prostornine sistemske particije. In ni pomembno, koliko prostora mu je dodeljenih. Skupaj 100 GB - 10 GB prostega prostora. In spadajo pod 10 "gigas" ni priporočljivo na vseh. In potem nekaj izpolnite mapo dokumentov, ki se imenuje, pod mrkom, in se potem pritožite, da sistem zavira. Kaj pa navidezni pomnilnik, ker tudi datoteka, rezervirana za datoteko pagefile.sys, ni neskončna? Tako se izkaže, da sistem preprosto trpi zaradi prekomerne obremenitve brez vidnih razlogov.

Uporaba programov za optimizacijo

Zmanjšanje prostega prostora je lahko povezano tudi z dejavnostjo pri delu z internetom. Začasne datoteke, predpomnilnik - to je daleč od popolnega seznama vseh odpadkov, ki ostanejo v sistemu, in lastna sredstva niso izbrisana.
Pri tem je upravičena uporaba posebnih sistemov programske opreme za oskrbo sistema. Večina optimizatorjev ne more odstraniti le nezaželenih datotek, ampak tudi izbrisati neveljavne ali starejše sistemske ključe, ki ostanejo po odstranitvi programov in map, čistega pomnilnika RAM in še veliko več.

Sklepna ugotovitev

Zgoraj smo na kratko govorili o operacijskem sistemu Windows 7. Kolikšna je poraba na določeni točki, je težko reči. Kot je že opisano, lahko samo nadgradnje v obliki posodobitev paketov, potrebnih za namestitev, zavzamejo vsaj (če ne več) prostora, rezerviranega za "čist" sistem. Toda uporabnik mora biti previden, da svojega računalnika ali prenosnika ne prenese v preveliko zamašitev.

Sorodne publikacije