Aplikacije ali datoteke ni mogoče odpreti z vgrajenim skrbniškim računom: kaj storiti?

Pogosto pri namestitvi posodobitev za Windows (zlasti za različice 8 in 10) uporabniki naletijo na neprijeten problem - nekaterih standardnih ali samodejnih programov ni mogoče odpreti z vgrajenim skrbniškim računom. Sistem izda obvestilo. Za odpravo te napake, odvisno od situacije, obstaja več metod.

Zahteve ni mogoče odpreti z skrbniškim računom: razlogi za napako

Razmislite o težavi, ki temelji na sistemu Windows 10, saj se najpogosteje pojavlja v tej različici sistema.


Če sistem izda sporočilo, da programa ali neke datoteke ni mogoče odpreti z vgrajenim skrbniškim računom, je glavni razlog, da ima deseta sprememba, kot tudi prejšnji (7 in 8), registrirano prvo, vendar skrita registracija administratorja, ki je privzeto neaktiven, vendar je treba zagnati nekatere programe (zlasti sistemske pripomočke ali aplikacije iz standardnega nabora sistemov) v imenu skrbnika. V večini primerov se sporočilo nanaša na ogled fotografij s sistemom, zagon brskalnika Edge, kalkulator itd. Če želite odpraviti težavo, se morate obrniti na račune in narediti nekaj prilagoditev za njihove nastavitve.

Program ni mogoče odpreti z uporaboVgrajen skrbniški račun (10. različica operacijskega sistema Windows): Najlažji način za reševanje problema

Najpreprostejša rešitev problema, ki je potrjena s številnimi povratnimi informacijami strokovnjakov, je spremeniti raven nadzora, ki je nameščena na privzetem sistemu.


Če želite to narediti, se morate prijaviti v nadzorno ploščo, ki jo hitro prikliče nadzorni ukaz v meniju Zaženi, nato pa tam izberite uporabniške račune. Izbrati mora kontrolnik hiperpovezave in v novem oknu omogočiti UAC (drsnik postavite na drugo oznako od vrha ali najvišje). Ko pritisnete gumb "OK", je sistem popolnoma preobremenjen. Potem bi moral problem izginiti.

Dodatna dejanja računa

Druga rešitev problema, ki ga aplikacija lahko zazna, ni mogoče odpreti z vgrajenim skrbniškim računom, morda ustvariti nov zaznamek z dodelitvijo skrbniških pooblastil (to se naredi iz istega dela upravljanja računov).
Zdaj pa poglejte situacijo, v kateri je uporabnik edini uporabnik na računalniku in drugi "račun", ki ga ne potrebuje, torej je lastnik pravic admin. V tej možnosti bo poseben ukaz za terminal, ki se izvaja v ukazni vrstici (ki ga prek konzole kliče s tipkanjem kombinacije cmd), odpravil težavo. Tukaj morate registrirati neto uporabnika Administrator /aktivno: da za ruske različice operacijskega sistema Windows (če je različica v angleščini, v imenu skrbnika uporabljati Administratorja). Nato morate zapustiti trenutnozaznamki in prijava pod aktiviranim skrbnikom.
Če uporabnik ponovno prejme sporočilo, da aplikacije ni mogoče odpreti z skrbniškim računom, lahko ustvarite novo registracijo s pravicami skrbnika, se prijavite pod njo, zaženite ukazno konzolo z dostopom na ravni skrbnika in uporabite prejšnji ukaz, vendar na koncu namesto da, napišite ne, kar bo omogočilo deaktiviranje vgrajenega "računa" administratorja.

Zaključek

Tukaj načeloma obstaja več tipičnih situacij in možnih rešitev za rešitev problema. V primeru, da se ne morete prijaviti v sistem, boste morali zagnati postopek za odpravljanje težav in ponastaviti skrbniško geslo (onemogočite ponastavitev gesla pri prijavi). Načeloma lahko, če ugotovite, izvedete podobna dejanja, na primer v razdelku pravilnika skupine, ali pa uporabite nekaj registrskih ključev v ustreznem urejevalniku za to. Vendar pa so takšne metode za nepripravljenega uporabnika lahko preveč zapletene. Zato v tem primeru načeloma niso bili upoštevani, še posebej, ker lahko uporabnik v istem registru nenamerno ne spremeni potrebnega in potem sistem sploh ne bo delal. Poleg tega lahko v nekaterih primerih, ko vnos naredite z lokalnim zaznamkom, dostop do zgornjih orodij blokira skrbnik, in če se ne poskusite, se prijavite v ustrezne urednike, ne bo delovalo. Z upraviteljem se boste morali obrniti z geslom (na najpreprostejši načinprimeru) ali zahtevajo dovoljenje in spreminjajo pravice za konfiguracijo. Zgoraj opisane metode so torej najenostavnejše in se pritožujejo na pravice administratorja, vendar le takrat, ko se zažene obnovitvena konzola. In kot kaže praksa, lahko takšne metode uporablja vsak uporabnik, ne glede na raven znanja, usposabljanja in kvalifikacij. Kar zadeva prednosti uporabe metode, je zelo težko svetovati. Vse je odvisno od situacije. Toda načeloma lahko delate z aktiviranjem in deaktiviranjem tabulatorja admin, vendar pa gledate na katero koli registracijo je vhod, in še niso registrirani uporabniki v sistemu. No, potem, kot pravijo, je stvar tehnologije.
Da bi bili objektivni, je najbolje ustvariti novo registracijo in popolnoma onemogočiti vgrajeno "preverjanje" administratorja. Preprostejši in zanesljivejši. Ampak vsakdo se odloči, katero orodje bo uporabil od zgoraj navedenega, da se končno uporabi. Vse metode so dobre, slabost prve rešitve pa je v tem, da lahko povzroči nenačrtovane nesreče v primeru nelicencirane kopije sistema ali operacijskega sistema, ki je naložen iz nezanesljivih virov in ki morda nima nekaterih pomembnih komponent.

Sorodne publikacije