Kako rešiti nalogo v Excelu "Prva črka je velika"

Mnogi postavljajo vprašanje: kako narediti Excel v glavi prve črke? Ta težava se dejansko dogaja zelo pogosto. Na primer, uporabniki delovnega zvezka napačno vnesejo podatke, pri čemer vtipkajo priimek iz majhne črke, kar omogoča nepotrebne vrzeli, napake, netočnosti, zaradi česar je težko doseči enotnost. Ta članek je namenjen temu, katera orodja v urejevalniku preglednic Microsoft Excel ponuja razvijalec za urejanje velikih in velikih črk po lastni presoji.


Excelove funkcije

V Excelu so naslednje pripravljene usmerjevalne funkcije:
 • = UPPER (besedilo ali celica z besedilom) - prevede celotno besedilo (ali besedilo iz izbrane celice) v prvotno opombo;
 • = LOWER (besedilo ali celica z besedilom) - prevede celotno besedilo (ali besedilo iz izbrane celice) v niz pomenov;
 • = PROPER (besedilo ali celica z besedilom) - ta funkcija bo naredila veliko prvo črko vsake besede (ločeno s presledkom) besedila, ostale črke pa bodo majhne.
 • Izvedite nalogo v Excelu "Prva črka je velika," kot vidimo, nobena od predlaganih funkcij ne more. Da bi to naredili, bomo uporabili kombinacijo pripravljenih funkcij. Najprej analiziramo, kako narediti Excelove glave in male črke na podlagi zgornjih funkcij.

  Delo s funkcijami UPPER, LOWER in PROPER

  Za preverjanje rezultatov dela vseh treh funkcij uvajamo Excelov delovni list A2 v celici A2 preprosto.vrstica "jabolka antonivka sveža" (posebej dovoljuje dodatno črko za preverjanje rezultatov dela). V sosednjem stolpcu vnesite naslednje formule in primerjajte rezultat:
  Besedilo  Rezultat  ) Funkcija  jabolka antonivka sveža  ANTONOMSKA SVEŽA  = ZGORNJA (A2) 39)


  jabolka antonivka sveža  = spodnja (A2)

  53)
  Jabolka Antonovka Sveže  = PROPER (A2)

  Kot lahko vidite, vse funkcije delujejo ustrezno. opisu.
  Strinjam se, da bi bilo primerno, da bi v Excelu prva velika črka postala tako preprosta izbira ene funkcije, žal pa to ni mogoče. Potrebno formulo boste morali ustvariti sami.

  Excel: prva črka je velika

  Za rešitev problema je logično, da jo razstavimo v ločenih korakih. V tem primeru lahko izberete naslednje:
 • Izberite prvo črko besedila. Opozoriti je treba, da večina uporabnikov pred vnosom besedila ustvarja dodatne prostore. TRIM (besedilo) nam bo pomagalo odstraniti nepotrebne presledke in izbrati prvo črko - LEVO (besedilo; [število znakov]) z drugim argumentom, ki je enak 1 (privzeto je izbran, tako da ga lahko sprostite).
 • Poudarjeno je prvo črko s pomočjo zgornjega dela funkcije UPPER za prevod v naslovnico.
 • Ko moramo v Excelu dokončati nalogo "Prva črka je velika", to pomeni, da bo celotno besedilo napisano z veliko začetnico. Kakorkolini bilo, zdaj moramo preostalo besedilo pripisati prvi črki. To nam bo pomagalo funkcija RIGHT (besedilo; [število znakov]), ki dodeli zahtevano število znakov s konca besedila. Kaj je pravzaprav potrebno? Zahteva toliko kot dolžina črte minus prvi znak, tj -1. Po zaključku teh dejanj mora biti rezultat najpomembnejši.
 • Rezultate izvajanja drugega in tretjega odstavka je treba združiti z ampersand (& amp;).
 • Vse to zaporedje bo določeno v tabeli, zaradi jasnosti bomo dodali nekaj dodatnih presledkov v besedilo "Apple Antonovka Fresh".  Rezultat  Funkcija  jabolka antonovka Sveže
  Zamrznjena antonivka jabolka  = TRIM (A2)

  )

  I  = LEVO (TRIM (A2))


  114) I  = GORNJI (LEVI (TRIM (A2))  22  = LEN (TRIM (A2)) - 1  blok antonovka sveže  = DESNO (TRIM (A2); LEN (TRIM (A2)) - 1)  = spodnja (desno (TRIM (A2); LEN (TRIM (A2)) - 1))


  158) (1 59)


  Apple Anthony Fresh  = GORNJI (LEFT (TRIM (A2))) & amp; LOWER (PRAVA (TRIM (A2); LEN (TRIM (A2)) - 1))

  Kot vidimo, reševanje problema v Excelu "Prva črka je super" se je izkazalo, da ni tako, in kar je najpomembneje, zamislite celotno logično zaporedje fazah.

  Sorodne publikacije