Alarm Tomahawk 9020 (Tomahawk 9020): Specifikacije, navodila, namestitev, uglaševanje

Signalni sistem Tomahawk 9020 je avtomobilski varnostni sistem, ki ščiti vozilo pred krajo in tatovi. Sistem vam omogoča nadzor nad tem, kaj se dogaja v avtomobilu ali okoli njega. Varnostni kompleks "Tomahawk 9020" je že dolgo trdno uveljavljen na domačih trgih. Funkcija blokade releja motorja je sistemu dala še večjo popularnost. Ta možnost vozniku omogoča, da v primeru ugrabitve na daljavo blokira motor avtomobila in tako prepreči nepooblaščen dostop do motorja.

Signalni obeski

Kontrolne plošče so opremljene z varnostnim sistemom, s pomočjo katerega je mogoč nadzor oddaljene signalizacije in nekatere druge funkcije. Obesek za ključe "Tomahawk 9020" ima zelo širok spekter delovanja - približno 1200 metrov.

Nadzorna plošča prikazuje splošno stanje varnostnega sistema v obliki majhnih ikon. Na zaslonu se prikažejo tudi alarm, ura in časovnik. Tomahawk 9020 signalizacijske funkcije vam omogočajo, da spremljate stanje vozila na daljavo - na primer, za zagon motorja brez odstranitve avtomobila s straže. Samodejno predvajanje se izvede po nizu določenega ukaza na ključu. Šifriranje podatkov se izvaja s posebno kodo, ki odpravlja možnost dostopa tretjih oseb do sistema. Standardni sprejemnik kodeksa, ki ga uporabljajo ugrabitelji, ne more prekiniti avtomobilskega alarma "Tomahawk 9020".

Funkcije avtomobilskega alarma

Varnostni kompleks ima številne funkcije, ki vključujejo:
 • Iskanje avtomobila.
 • Zaščita pred napačnimi rezultati.
 • Daljinski nadzor stanja sistema in vozila.
 • Nujna vključitev varnostnega kompleksa.
 • Blokiranje motorja pred nepooblaščenim zagonom in številnimi drugimi možnostmi.
 • Programiranje "Tomahawk 9020" se izvaja s pomočjo glavnega oddajnika s konfiguriranjem celotnega kompleksa. Avto-lastnik lahko izbere samo tiste funkcije, ki jih najbolj potrebuje za določeno znamko in model avtomobila. Oddaljen zagon motorja avtomobila poteka iz glavnega daljinskega upravljalnika sistema Tomahawk 9020. V primeru nenadnega izpada električne energije so vse nastavitve alarmov shranjene - pomnilnik varnostnega sistema ni odvisen od energije. Na zaslonu obeska za ključe lahko spremljate napolnjenost baterije.

  Funkcija imobilizatorja motorju ne omogoča zagona v kratkem času odsotnosti lastnika avtomobila. Vsako delovanje varnostnega sistema je shranjeno v pomnilniku. Nakit, opremljen z alarmom, ima dvosmerno povezavo.

  Dodatki

  Komplet alarmnih naprav Tomahawk 9020 vključuje:
 • centralni nadzorni modul;
 • dva obeska za ključe - standardna in z zaslonom s tekočimi kristali;
 • senzorji udarcev;
 • antena;
 • gumb za izklop;
 • kabelski snopi.
 • Poleg podrobnosti samega sistema priročnik vsebuje tudi navodila za "Tomahawk 9020",garancijsko kartico in opombo o uporabi.

  Delovanje sistema

  Daljinski upravljalnik, ki služi kot sprejemnik, je dobavljen skupaj z varnostnim sistemom Tomahawk. Elementi moči so baterije AAA-1: dovolj so za dolgo življenjsko dobo, vendar jih je treba skrbno spremljati in pravočasno spreminjati. Na zaslonu glavnega oddajnika je prikazan status avtomobila v obliki ikon in besedila, tako da je lastnik avtomobila vedno seznanjen s tem, kaj se zgodi z avtomobilom.
  Učinkovita in popolna uporaba varnostnega sistema je mogoča le, če se voznik dobro zaveda funkcije avtomobilskega alarma in ve, kako in zakaj uporabiti te ali druge možnosti.

  Nastavitev avtomobila za varovanje

  Avto je pozoren, ko pritisne na obesek za ključe s posebnim ključem z grajsko podobo. Pritisk spremlja zvočni signal, ki potrjuje vključitev varnostnega kompleksa. Sistem bo zaklenil avtomobilsko ključavnico in prisotnost alarma bo prikazana z lučko. V navodilih za "Tomahawk 9020" je navedeno, da je za tiho nastavitev avtomobila pod zaščito potrebno pritisniti gumb z graviranjem gramofona - ugasne zvočni signal. Informacije o namestitvi avtomobila pod zaščito bodo prikazane na zaslonu obeska za ključe.

  Kako izklopiti senzor udarca?

  Pod vplivom mehanskega ali fizičnega tipa se sproži vgrajeno senzor udarca. Razlikuje sepovečana občutljivost, zaradi katere lahko delujejo lažni predmeti - na primer na mimoidoče ali živali, na zvočne vibracije, zlasti če je avto parkiran ob strani vozišča.

  Za izklop senzorja udarca je dovolj, da dvokliknete ključ s sliko ključavnice. Isti gumb se uporablja za aktiviranje senzorja.

  Prednosti sistema Valet

  Sistem Valet zagotavlja varnost vozila v določenih situacijah. Ena od takih situacij, na primer, je opravljanje servisnih del: lastnik avtomobila je dovolj, da uporabite gumb Valet za zagotovitev varnosti svojega avtomobila. Ta funkcija nadzoruje centralno zaklepanje avtomobila, hkrati pa omogoča izvajanje servisnih del.

  Namestitev signalizacije "Tomahawk"

  Vgradnja avtomobilskega varnostnega kompleksa se izvaja v skladu s priloženimi navodili. Glavna značilnost naprave je skladnost s pravilnim priključevanjem sistema na električno napajanje vozila na vozilu. Ko so pravilno nameščene komponente in naprava priključena na električno omrežje, je njeno učinkovito delovanje zagotovljeno brez prekinitev in prekinitev. Kako prilagoditi Tomahawk 9020 je opisano v navodilih za uporabo. Sistem priključitve avtomobilskega alarma je standard. Če je sistem nameščen sam, potem je zaželeno, da lastnik avtomobila upošteva določena pravila za izbiro krajev za vgradnjo blokov.
  Glavne pogonske enote varnostnega sistema morajo biti v skladu z nekaterimi pravili:
 • Elektronska krmilna enota se nahaja v notranjosti avtomobila na nedostopnem mestu, zaščitena pred vplivi vlage.
 • V motornem prostoru je postavljena sirena.
 • Verige, ki bodo nosile velik tok, so nujno zaščitene z varovalkami.
 • V avtomobilski alarm mora biti priložen popoln priročnik z navodili, ki podrobno opisuje funkcije sistema, zlasti njegovo namestitev in konfiguracijo. Varnostni sistem Tomahawk 9020 zanesljivo ščiti vozilo pred penetracijo, ugrabitvijo in vlomom. Večfunkcijski sistem varuje avtomobil pred nepooblaščenim zagonom motorja in zagotavlja popolno varnost, kar lastniku avtomobila zagotavlja popolne informacije o stanju vozila.

  Sorodne publikacije