Slušalke padejo iz ušes. Kaj storiti?

Ljudje so začeli uporabljati slušalke takoj po izumu radia. V prvih sprejemnikih so se slišale nihanja zvoka prek glavnih telefonov. Sestavljala sta jih dve skodelici in oklepaji, položena na glavo in zaprta ušesa. Te slušalke niso padle iz ušes.

Te prilagoditve so se sprva uporabljale v vojaške namene. V samo nekaj letih so se začeli uporabljati v normalnem življenju. Na primer za simultano prevajanje in snemanje pesmi. Če želite to narediti, so slušalke začele pritrditi mikrofon, da bi lahko slišali njihov jezik.

Odprte slušalke

Revolucija v razvoju teh naprav je bila iznajdba odprtih tipov slušalk. V dveh tisoč letih so bili prvi "sodi" - modeli, ki vam omogočajo, da v vsako uho vstavite šobo.


Njihov videz je povezan s širjenjem mobilnih pripomočkov. Ljudje so imeli priložnost poslušati glasbo na ulici, med joggingom in potovanjem. Na žalost te slušalke padejo iz ušes.

Pravila za uporabo vakuumskih slušalk

Opisana naprava je izum, ki je človeško življenje naredil veliko svetlejše in zanimivejše. Toda mnogi ljubitelji glasbe so prisiljeni opustiti ta pripomoček, ker to poslabša govorice. Navsezadnje jih ljudje pogosto napačno izvajajo:
 • Morate vedeti, da ne morete priključiti slušalk za polno glasnost in dolgo časa poslušati glasbo.
 • V primeru nepravilnega nošenja vakuumskih ušes v ušesih nastane zamašek, saj šobe napredujejo v anusžvepla, ki v presežnih količinah poslabša uho.
 • Poleg tega pogosto iz ušes pade vakuumske slušalke. Kaj storiti, da to popravimo?


 • Postavitev naprave morate začeti z rahlim pritiskom slušalk v uho.
 • Okovje mora biti varno pritrjeno. V odsotnosti tega se bo kakovost zvoka bistveno poslabšala: nizkofrekvenčni basovi se bodo slišali slabše, zunanji hrup iz ulice - nasprotno, bolje. Mimogrede, če slušalke vstavite napačno, lahko začutite glavobol. To vodi do razdražljivosti in okvar.
 • Naprava mora nositi podlogo, idealno v ušesu. V uho ne smejo priti preveč tesno ali izpadati.
 • Slušalke se vstavijo v uho z gladkim vrtenjem. Potrebno je čutiti, kako blazinica polni slušni prehod.
 • Po uporabi je treba opremo previdno izvleči iz ušesa. Če se strmo potegne, se lahko blazinica zatakne in jo lahko dobi le zdravnik.
 • Občasno je treba zamenjati blazinice. Navsezadnje se sčasoma obrabijo. Prav tako morate pravilno namestiti napravo - če je standardna sprememba, jo vstavite v anus pod pravim kotom. Če je naprava vrnjena, bo žica za ušesom.
 • Vrste slušalk

  Zakaj slušalke izpadejo iz ušesa? To je običajno posledica napačnega nošenja naprave. Upoštevati je treba vrsto pridobljene naprave. Najbolj znane vrste slušalk so notranje slušalke in kapljice. So zelo udobne in imajokompaktne velikosti, vendar imajo tudi pomanjkljivosti. Slušalke za notranji kanal padejo iz ušes. Kapljice so tesno vstavljene le pri izbiri blazinic za desno uho in to sploh ni tako. Zato tudi zdrsnejo iz ušes.

  Kaj storiti, če slušalke padejo iz ušesa

  Nekatere spremembe notranjih slušalk rešujejo to težavo v izvirni obliki. Namenjeni so za nošenje s kablom. Potem bo celotna obremenitev padla na izmenične žice, slušalke pa bodo trajale dlje. Druga značilnost, povezana s to obrabo: velikost slušalk lahko veliko več, da vam omogoča, da se v primeru več onesnaževalcev.
  Da, obstajajo žične in ojačitvene naprave. Pri prevrnitvi je obešanje mogoče obesiti na ušesa, rezultat pa bo enak kot ob vratu. Za podobno obrabo niso namenjene samo vrhunske slušalke. Obrnjeni modeli obstajajo tudi v nekaterih proračunskih proizvajalcih. Te modele odlikuje gosto polnjenje ušes. Mimogrede, standardne slušalke lahko nosite na nasproten način: obračanje in polaganje kabla na uho. Res je, da nekatere spremembe ne dopuščajo podobnega, vendar pogosto tako lahko nosijo vsak model na ušesih, brez strahu, da bi ga na primer naključno potegnili, na primer v težkem času usposabljanja. Takšne naprave zagotavljajo gosto pristanek v ušesnih kanalih pri visokih obremenitvah, zaradi česar slušalke zelo redko izstopijo iz ušesa.

  Sorodne publikacije