Sony Xperia L Smartphone: pregledi, specifikacije, funkcije

Dve leti po tem, ko je Sony sam začel proizvajati pametne telefone, je lahko trdno stopil na noge. Z objavo svoje prisotnosti v premium sektorju je proizvajalec začel posodabljati modele srednje ravni.

Kratek pregled modela

Na srečo ima Xperia L trdne temelje. Proizvajalec je pustil najboljše kar je bilo v Xperia U in poskušal popraviti samo tisto, kar je bilo resnično potrebno. Zaslon je postal večji, baterija je bolj zmogljiva, ločljivost kamere se je povečala s 5 na 8 MP, najbolj zanimivo - je bil razširjen spomin. Kljub temu se Sony Xperia L, glede na povratne informacije lastnika, ni mogel izogniti nizkemu kontrastu in omejenim kotom gledanja. Tudi nižja gostota slikovnih pik kot prejšnji model je bila presenečenje, čeprav je bil prisilni kompromis, da bi povečali velikost zaslona. V drugem pa so se značilnosti telefona očitno izboljšale.


Oblikovanje

Sony Xperia L C2105 Black za svojo velikost (1287 x 65 x 97 mm) tehta precej malo - 137 p. in ima veliko večji zaslon. Toda primerjava s konkurenti pravi, da bi se japonski proizvajalec lahko spopadel in bolje. Telefon Motorola RAZR, na primer, 15 cm krajši, je 4 mm debel in tanjši od Xperia L, čeprav je opremljen z enako velikimi zasloni. Namesto tega ima pametni telefon prefinjen backend. To je dober, če ne originalen naglas. Model lahko zahteva oddaljeno afiniteto s Sony Ericsson Arc, vendar odraža sodoben pristop k staremu dizajnu in statusutelefon. Sprednja plošča z ravnim steklom je nekoliko drugačna od tiste na začetni Xperia E pametni telefon, toda nekoliko bolj vidna ukrivljenost zadnje plošče in velik zaslon takoj razkriva, kateri pametni telefon je dražji.
Strani okvirja niso preširoke, vendar je velik prostor pod zaslonom daleč od idealnega. Na nagnjenem robu telefona je dovolj prostora za palec, tako da ni potrebe po takšni velikodušnosti. Glavni mikrofon se nahaja neposredno na robu spodnjega okvirja. Nad zaslonom je prednja VGA kamera, zvočnik in senzorji bližine ter senzorji osvetlitve. Tokrat ni nameščena zaščita zaslona, ​​kot na dražjih modelih linije Xperia.

Za spuščen rob pametnega telefona Sony Xperial L je značilen LED indikator. Proizvajalec se je ustavil na najpreprostejši rešitvi in ​​čeprav LED še vedno ustreza barvi trenutne teme ali pregledovalnika slik, ne podpira celotnega niza sporočil. Indikator opozarja na nekatere dogodke, ki zahtevajo pozornost uporabnika (neodgovorjeni klici in sporočila), vendar ne prepozna barve klica. Poleg tega, za razliko od Xperia SP, LED ni viden z zadnje strani. Mat plastični pokrovček na pametnem telefonu je odstranljiv in uporabnikom je všeč občutek mehke končne obdelave. Premaz je zanimiv - zdi se, kot da je na površini razpršenih na stotine drobnih belih pik, ki svetijo pod močno svetlobo, kot je avtomobilska barva kovinska. Objektiv fotoaparata z 8 milijoni slikovnih pik je v zgornjem levem kotu, LED pa se nahaja ob njembliskavica Mreža zvočnikov se nahaja v sredini spodaj. Ukrivljeni rob zagotavlja udoben oprijem, uporabniki pa nimajo nič proti temu, da telefon postane popolnejši. Sony Xperia L, kot odgovor, je dobro v roki. Kljub velikemu zaslonu pametni telefon ostaja žep in je enostaven za uporabo.

Paket

Telefon ima skromen nabor dodatkov. Vključuje kabel USB, omrežni vmesnik in več natisnjenih navodil za uporabo. Ni microSD kartice in celo slušalk, kar ni presenetljivo za poceni pripomočke.

Zaslon

Telefon je opremljen z 43-palčnim zaslonom LCD z ločljivostjo 480 x 854 slikovnih pik. Število slikovnih pik ustreza Xperia U, vendar je povečanje diagonale za skoraj centimeter zmanjšalo njihovo gostoto na 228 t /v. Xperia L ne meri dobro zaslona, ​​vendar je vreden naprave: 542-palčna svetlost je ustrezna, kontrast 1077: 1 pa izgleda dobro tudi brez optimizacije, barve so žive, in glede na vse okoliščine bo zaslon modela razočaral manj kot zaslon Xperia Z. Berljivost s svetlimi zunanjim izobraževanjem Steklena plošča Sony Xperia L C2105 se odziva na bleščanje, svetlost zaslona pa ne zadostuje, da bi jo izravnala, zato morate iskati senco, ki ne deluje vedno tako.

Kontrole

Speaker Gumb za napajanje je blagovna znamka Sonyja, ki ni prikrajšana za ta model, vendar je še bolj impresivna tipka za sprostitev zaklopa.proizvajalec je iskreno poskušal narediti vse, kar je mogoče. Uporabniki se strinjajo, da je pravi gumb, ki omogoča pol-tisk in tako naprej, zelo pomemben. Vse fizične kontrole so na desni strani telefona: nadzor glasnosti je zgoraj, stikalo za napajanje je nekoliko nižje in spodnji je ključ kamere. Dolg pritisk na sprožilec odklene zaslon in zažene fotoaparat.
Vrata microUSB so na levi strani. Priključek za slušalke se nahaja v sredini na zgornji strani pametnega telefona, poleg objektiva pa je nameščen tudi sekundarni mikrofon za odpravljanje hrupa. Spodaj ni nič drugega kot luknja za trak. Odstranjevanje zadnjega pokrova je nekoliko težje, saj ga je treba ločiti od vrha in izvleči telefon. Tveganje okvare je minimalno, vendar je treba paziti. NFC oddajnik je vgrajen v zadnjo steno. Pod pokrovom so reže za SIM-kartico in microSD ter litij-ionsko baterijo 1750-MAG. Če želite priti do baterije, morate odstraniti baterijo iz kartice SIM. Sony Xperia L, po ocenah, prikazuje oceno 39 ur vzdržljivosti, to je 1 uro klicev, predvajanje videa in delo z internetom zahteva polnjenje po 39 urah.

Uporabniški vmesnik

Xperia L deluje na platformi Android 4.1. . Optimizacija ozadja programske opreme v kombinaciji s programom Project Butter vam omogoča, da se brez težav pomikate po vmesniku, zahvaljujoč zmogljivemu dvojedrnemu čipu in GPU.
Sony se je posodobil s prehodom na novo različico Androida. Xperia L omogoča spreminjanje števila pultov namizja (dodajanje ali odstranjevanje vseh 5 privzetih zaslonov) in celoizberite katerega od njih kot svoj dom. Naenkrat ne morete imeti več kot 7 plošč in spremeniti njihov vrstni red.
Ozadje zaslonskih gumbov ni več sivo, na črni pa so videti veliko boljše. Dodajanje elementov na začetni zaslon se izvede tako, da pridržite votlo območje na namizju ali pa uporabite kretnjo povečave. Prikaže se kontekstni meni, ki omogoča različne nastavitve telefona: dodajte pripomočke ali bližnjice, spremenite ozadje in temo. Bližnjice lahko dodate tudi iz predala aplikacij, tako da s prstom držite ikono in jo povlečete na področje namizja. Vmesnik ponuja več prilagojenih pripomočkov Sony za različne socialne mreže, hitro povezavo predvajalnika Walkman, itd. Timescape in Mediascape ne obstajata več. Žal pripomočki ne spreminjajo velikosti in se samodejno ne obnavljajo, ko skušate premakniti, čeprav Jelly Bean podpira to funkcijo. V meniju lahko izberete statično in živo ozadje. Praviloma je na voljo njihov predogled. Izbira nove teme spremeni zaslon za zaklepanje zaslona in barvo sistemskih ikon (stikalni gumbi, meniji itd.). Glede na izbrano temo se pod zaslonom zasveti LED dioda, ki ustreza njeni barvi. Ni načina za pregledovanje, kot so bili prejšnji pametni telefoni Xperia. Namesto tega uporabnik prejme meni za urejanje namizja, ki ga pokliče gesta zaslona. V spodnji vrstici zaslona je 5 bližnjic (z vnosno polje v sredini). Vidni so v vseh namiznih ploščah inprilagodljiv s strani uporabnika. To so lahko posamezne ikone, mape s sličicami prvih štirih elementov.
Zaklenjeni zaslon se je spremenil. Posodobljena je bila animacija, hiter dostop do fotoaparata (povlecite v levo) in avdio predvajalnik (potegnite v desno), zato je sprožilec prva možnost nepotrebna, saj sproži fotografsko prilogo, tudi ko je naprava zaklenjena. Zaklenjeni zaslon privzeto prikaže kontrolnike predvajanja, lahko pa jih prikličete, če želite, lahko pa tudi odklenete telefon tako, da prepoznate osebo, vnesete predlogo, PIN ali geslo (v naraščajočem vrstnem redu). Na voljo je standardno območje za sporočila in več hitrih stikal (avdio, Bluetooth, Wi-Fi in mobilni podatki) in bližnjica do menija z nastavitvami, ki je urejena po straneh in vam omogoča, da razvrstite po roki, po abecedi, pogostost uporabe ali čas namestitve. Če kliknete in držite ikono programa, se na vrhu okna prikaže okno, ki vas prosi, da dodate program na začetni zaslon, tako da povlečete ikono do njega in se vrnete na začetno stran in tam nastavite bližnjico. Upravitelj opravil je enak kot Android. Razlikuje se od velikih sličic aplikacij in nobene možnosti za izhod iz vseh opravil. Če želite dokončati program, lahko prikažete sličico zunaj zaslona ali izberite tisto, ki jo želite odpreti.

Sintetični testi

Za preglede, Sony Xperia L z 1 GHzNabor čipov Snapdragon MSM8230 izkazuje pomembno zmogljivost (za leto 2013). Grafično delo zagotavlja Adreno 305 - predstavnik proračuna modela Qualcomm GPU. V Benchmark Pi telefon pokliče 435 Linpack - 191 in AnTuTu - 9746 točk, kar je precej dober rezultat, čeprav ni dosegel ravni vrhunskih naprav. Pozicionira model med 2-jedrnima Cortex-A9 in 4-jedrskimi konkurenti. Mnenja o pametnem telefonu Sony Xperia L kažejo, da ni postal prvak v zmogljivosti, ampak pred mnogimi konkurenti. Še pomembneje je, da je telefon stabilen, brez zamud in obešanja.

Kakovost zvoka

Sony Xperia L se odlično prilega preskusu kakovosti zvoka s priključenim ojačevalnikom, tako da prikazuje rezultate na isti ravni s povprečnim pametnim telefonom Xperia SP in celo z vrhunskim Xperia Z. Ocenjuje se za vse parametre, razen ravni glasnosti, ki je bila pod povprečjem. Po priključitvi slušalk so značilnosti telefona nekoliko slabše, vendar ne preveč. Navzkrižne ovire so močno povečane, izkrivljanja so ukradena. Raven glasnosti je še vedno precej nizka, vendar je splošna uspešnost dobra.

Fotografija

Pametni telefon je opremljen s kamero z 8 milijoni slikovnih pik, ki omogoča fotografiranje z ločljivostjo 3264 x 2448 slikovnih pik. Vmesnik je sestavljen iz dveh plošč in poenotenih: lahko posnamete videoposnetke in fotografije brez spreminjanja načinov. Na desni so 4 virtualna gumba: bližnjica za galerijo, sprožilec in stikalo med glavnimin sefi-kamero. Na levi na vrhu lahko izberete način fotografiranja, na voljo so 3 prilagodljive bližnjice. Zadnja povezava odpre vse razpoložljive nastavitve za trenutni način fotografiranja. Kamera Sony Xperia L c2105, ki temelji na povratnih informacijah lastnika, podpira funkcije, kot so prepoznavanje obraza, nasmeh, geografsko označevanje in način HDR. Obstaja način hitrega zagona, ki omogoča izbiro dejanj bližnjice na zaklenjenem zaslonu. Lahko preprosto zaženete aplikacijo kamere ali zaženete takojšnji zajem slike. To je lahko koristno v primerih, ko je pomembno, da med shranjevanjem baterije ne zamudite uspešnega okvirja.

Kakovost slike kamere Sony Xperia L

Po povratnih informacijah strank fotografije povzročajo mešane občutke. Fotografije nosijo veliko število majhnih delov, nasičenih, vendar barvni prenos pogosto ni dovolj. Hrup je precej visok, zato skupni rezultat ni najboljši med pametnimi telefoni s fotoaparati z 8 milijoni slikovnih pik. Vendar je to še vedno eden najboljših modelov v svojem razredu. Na voljo je tudi način HDR, ki razširja dinamični obseg tako temnih kot svetlih področij slike. Deluje dovolj hitro, vendar je preveč pretiran učinek dodajanja slik na zelo nerealni videz.
Video
Fotoaparat lahko snema video posnetke z ločljivostjo 720p pri 30 sličic na sekundo, kar se lahko pričakuje od spodnjega segmenta pametnih telefonov srednjega razreda leta 2013. Kljub temu pa je lep dodatek možnost zajemanja videoposnetkov HDR, model je eden redkih, ki ima takšno lastnino. Po mnenju lastnikov Sony Xperia L, kljub temu, da je telefon sposobenČe želite posneti slike med snemanjem videa, njegova ločljivost ne presega 1 Mp, kar ustreza ločljivosti okvirja. Zatrjuje, da je kakovost ujetih materialov nizka. Posnetki izgledajo kot povečani VGA okvirji, manjkajo podrobnosti, opazne pikselacije. Barve so dobre, hitrost sličic pa ostane stabilna pri 30 sličic na sekundo. Zelo čudno je, da specifikacije Sony Xperia L, ki temeljijo na pregledih, zagotavljajo več kot dovolj hitrosti prenosa 12 Mb /s, zato stiskanje ni problem. Možnost snemanja stereo zvoka je 94 Kb /s, kar ni toliko, ampak presega zmogljivosti konkurentov.

Komunikacijske zmožnosti

Pametni telefon zagotavlja komunikacijo v 4 pasovih 2G in do 4 pasovnih 3G, odvisno od regije modela. Hitrost prenosa podatkov lahko doseže 21 Mbps HSDPA in 58 Mbps HSUPA. Lokalna povezava je zagotovljena z 2-pasovno Wi-Fi a /b /g /n, DLNA in Wi-Fi Direct, tako da lahko preprosto prikažete vsebino telefona na televizorju, ki podpira DLNA, ali predvajate glasbo na sistemu zvočnikov. Podprt je tudi Bluetooth 4.0 z A2DP. Priključek MicroUSB je namenjen komunikaciji z osebnim računalnikom, polnjenju in OTG, tako da lahko priključite zunanje pogone. NFC je tudi tam. Pametni telefon ima Sony Smart Connect, ki je nadomestil LiveWare, čeprav je funkcija krmilnika ostala nespremenjena. Omogoča vam, da nastavite naloge, kot so samodejni zagon aplikacij ali nastavitev alarma, ko je priključena dodatna oprema (na primer, slušalke ali polnilnik). Če večpredstavnostna aplikacija podpira funkcijo Throw (na primer video predvajalnik), se bo za funkcije DLNA uporabljala funkcija Smart Connect.

Zaključek

Sony ima strategijo in družba jo spoštuje. Proizvajalčevi telefoni so bili dobro dokazani v srednjem cenovnem razredu, zato je bila potrebna le majhna nadgradnja, da bi proizvajalec ostal konkurenčen. Povečanje zaslona, ​​zmogljivost baterije, razširitev pomnilnika in dobra kamera je naslednjemu modelu omogočila zasluženo popularnost. Pomanjkanje FullHD videa in sprejemljiv, a ne impresiven Sonyjev pregled Xperia L, oceni njegove največje slabosti. V drugem pametni telefon izgleda prepričljivo.

Sorodne publikacije