ATI Radeon HD 2600 PRO: opis modela

ATI Radeon HD 2600 PRO je ustanovitelj podpore za deseto različico grafične kartice tega proizvajalca. Grafično jedro RV630 je 65-nanometrski procesor, ki je bil uporabljen za izdelavo grafične kartice Radeon. Za izdelavo čipa so bili uporabljeni osemdelni teksturirani transporterji in enotni procesorji, od katerih je bilo 120 kosov.

Možnosti iz Sapphire

Splošne značilnosti ATI Radeon HD 2600 PRO se ujemajo med različnimi različicami, vendar je razlika med Sapphire modelom ta, da je plug-in vmesnik skladen s PCI Express X16. Ta priključek vam omogoča uporabo grafične kartice Sapphire ATI Radeon HD2600 PRO v matični plošči sodobne generacije.


Vrsta pomnilnika, ki se uporablja, je GDDR2 in njegov obseg je 512 megabajtov. Največja razpoložljiva ločljivost je 2560 x 1600. Obstajata dva DVI-I izhoda, ki podpirajo komunikacijo prek vmesnika za VGA-kable. Za prenos visokokakovostnega digitalnega signala lahko uporabite dva priključka HDMI.
Vključeno z grafično kartico ATI Radeon HD 2600 PRO iz Sapphire je disk z gonilniki, navodila za uporabo, darilni bon za brezplačno namestitev sistema Valve. Videz grafične kartice je predstavljen v obliki tiskanega vezja srednje velikosti, na vrhu katerega je hladilnik, hladilni čip. Na videz lahko ugotovite, da ta model ne podpira tehnologije CrossFireX, ki vam omogoča združevanje več grafičnih kartic za visoko zmogljivost.


Možnosti iz Sapphire z AGP

Razlika med tem in ATI Radeon HD 2600 PRO je v tem, da je primerna za matične plošče starejše generacije z vmesnikom AGP. Ta poteza je podjetju omogočila, da prevzame prednost na obeh tržnih nišah in se drži korak s konkurenti.
Glede na tehnične značilnosti se ne razlikujejo od prejšnjega predstavnika tega grafičnega adapterja. Paket grafične kartice vključuje pogon za lažjo uporabo in zaznavanje grafične kartice v sistemu, vmesnik VGA, kabel TV-sprejemnika za video izhod in kabel DVI-I. Polje se prav tako ne razlikuje od različice PCI Express X16, razen za stransko nalepko, ki označuje povezavo prek AGP vrat.

Sprememba prednosti

Tretja različica grafične kartice ATI Radeon HD 2600 PRO je zgrajena na istem jedru kot prejšnja dva modela in izšla avgusta 2007. Chip grafični adapter se nahaja na 390 tranzistorjih, velikost pa je 153 kvadratnih milimetrov. Povežite se z matično ploščo prek vmesnika PCI Express X16. Najpomembneje je, da ta sprememba omogoča povezovanje in združevanje dveh grafičnih kartic na matični plošči.
Glede na količino pomnilnika je tu dvakrat manj kot v prejšnjih dveh različicah. 256 megabajtov GDDR2 in 128-bitni avtobusi omogočajo do 16 gigabitov na sekundo. Video kartica ima samo eno režo in porabi največ 35 vatov energije. Kar se tiče izhodov za povezavo z obrobjem, je vse slabo - dva DVI izhoda in enaIzhod S-Video priključka.

Sklep

Kljub dobrim tehničnim podatkom je mogoče sklepati, da velikost pomnilnika 512 megabajtov za take značilnosti ni potrebna, saj negativno vpliva na razpoložljivost izdelka v cenovnem načrtu. S takšnim tehničnim potencialom in dovolj 256 megabajtov video pomnilnika, ne samo za izvajanje preprostih programov, temveč tudi za igre na srednji ravni.

Sorodne publikacije