Podrobnosti o tem, kako narediti vektorsko sliko

Mnogi ljubitelji začetka oblikovanja se soočajo s to težavo, ker je v nekaterih primerih potrebna vektorska slika. Ta članek podrobno pojasnjuje, kako narediti vektorsko sliko.

Kakšna je uporaba prevoda iz rastrskega objekta v konturo

? Primer tega primera je polnilo, ki se uporablja za vektorsko masko. Skupina vektorskih primitivov je skupina orodij za ustvarjanje maske brez plačila in v samodejnem načinu. V tem primeru se izkaže, da bo kontura slike vektor, s polnilom - rastrom.
Vendar pa je treba razumeti, da "Photoshop" ne deluje v polni verigi z vektorjem, pri čemer uporabijo pozitivne strani, kjer je to mogoče. Pri intenzivnem delu z grafičnimi delavci imajo različni problemi, v katerih rešitev je bolj priročno, da dodelitev takoj pretvorite v oris, in ne uporabite za to nalogo kot ilustrator. Prav za podobne naloge v "Photoshopu" je funkcija, ki vam omogoča pretvorbo bitnih slik v vektor, saj vsi strokovnjaki raje uporabljajo ilustrator.


Kako narediti vektorsko sliko iz rastrske slike?

Če želite to narediti v "Photoshopu", morate slediti določenemu postopku. Najprej morate izbrati objekt z orodjem Izberi. Program omogoča pretvorbo izbranega in izbranega predmeta v oris. Če so opisane metode dela z vektorskimi grafičnimi programi težke za vas, je najbolje, da se seznanite z vmesniki za začetek.programov, ker je to osnova, ne vedo, kaj, lahko greste naprej.
Kot primer lahko navedemo proces slikanja osebe s slike. Lahko vzamete izvirno sliko in s pomočjo tablete in čopiča s trdimi robovi okrog predmeta. Po tem lahko na primer spremenite osebo. Ko je ta slika prevedena v vektor, bo mogoče meriti brez izgube kakovosti slike.


Slike za sledenje

Za jasen primer je posneta preprosta slika - metulj. Pri prevajanju je treba upoštevati, da večja kot je slika, boljša bo vektorska slika. To pravilo deluje v "Photoshopu", podobno v "Illustrator". Velike slike so tiste, ki so večje od 1000 slikovnih pik.

Izbira predmeta

Postopek izbire objekta se začne z izbiro orodja. Uporabite običajno orodje Magic Wand iz orodja in nato z desno miškino tipko kliknite miško v belem delu delovnega območja. Zaradi teh manipulacij boste ustvarili delovni prostor.
Nato izberite metulja s pomočjo izbire - Izberi inverzno. V tem postopku se izvede obračanje, da označite sliko. Vendar je treba opozoriti, da ta ali druga možnost ne vpliva na končni rezultat, kar je najpomembnejše, da je bil želeni predmet označen. Na zgornji fotografiji lahko vidite tako imenovane vektorske vzorce. Podobna slika se imenuje fraktal - objekt, ki se pri določenem algoritmu spremeni, ko je povečan. Vektorska slika je primerna samo za fraktalno sliko, samo potrebnonapišite formulo in dobite končni rezultat, kot je prikazano zgoraj. To se imenuje vektorski vzorec.

Ustvarjanje vektorskega obrisa

To je skoraj zadnji del, kako narediti vektorsko sliko. Pomembno je, da se spomnimo glavne stvari: programi za ustvarjanje takšnih slik so številni, strokovnjak mora izbrati enega (največ dva), sicer bo vaš trud pri učenju hkrati neuporaben. Ko izberete regijo, jo pretvorite v vektorsko pot. Uporabite lahko izbirna orodja, kot so orodje Lasso Tool, orodje Rectangular Marquee Tool, orodje Magic Wand in drugo. Nato z desno miškino tipko kliknite izbrano območje in prikazal se bo meni, v katerem boste izbrali Make Work Path. Na voljo je meni, ki določa stopnjo Glajenje Tolerance. Več anti-aliasing, manjše število vektorskih vozlišč in manj natančno ponavljanje rastrske poti.
Po vseh zgoraj opisanih poteh je treba oblikovati delovni krog. Če take plošče ni, jo lahko najdete v oknu Windows in v njem izberete Pot. Nato dvokliknite delovno pot in jo shranite drugje. Oblike na tem področju delujejo kot plasti v paleti Plasti. Označeno vezje pomeni, da je aktivirano in ga je mogoče uporabiti. Nato označite konturo z orodjem za izbiro poti ali ploščo Path. Kliknite gumb Layer, nato v oknu, ki se odpre v zavihku, izberite New Fill Layer in v njem Solid Color. Na ta način ustvarite plast polnila, ki je v obrazcu takoj dodeljena vektorska maskavašo konturo

Konec dela

Za izboljšanje slike lahko uporabite orodje za pisalo - za izbiro maske polnilne plasti. Nato nastavite orodje Pen, in sicer Odštej. S tem lahko na sliki narišete dodatne elemente in vzorce. Tukaj je, kako lahko naredite vektorsko sliko. Ta spretnost bo zagotovo pomagala začetnikom.

Sorodne publikacije