SharePoint - kaj je to? Kaj je Microsoft SharePoint?

SharePoint je platforma za skupno delo in upravljanje dokumentov v brskalniku, ki temelji na Microsoftu. Sistem za upravljanje vsebin omogoča skupinam, da ustvarijo centraliziran prostor, ki je zaščiten z geslom za skupno rabo datotek. Podatke lahko shranite, prenesete in uredite.

Sharepoint - kaj je to?

Programska rešitev SharePoint je spletni intranet, ki lahko izboljša učinkovitost vaše organizacije z optimizacijo dostopa do podatkov in dostopa do njih. Microsoftov korporativni informacijski portal je lahko konfiguriran za zagon intranetnih, ekstranetnih in spletnih mest. To je nekakšen strežnik za souporabo, bloganje, sloge wikijev, ki večinoma zagotavlja podporo za Microsoft Office.


Torej, SharePoint - kaj je to? Najprej preučimo to s tehničnega vidika. Obstajajo storitve Windows SharePoint Services (WSS), strežnik Microsoft Office SharePoint (MOSS) in strežnik Microsoft Search Server. Vsak od njih prinaša svoje funkcije v tabelo in se zanaša drug na drugega.
Windows SharePoint Services izvaja osnovne funkcije, ki jih Gartner kliče v osnovnih storitvah vsebine. Uporabniku omogoča dostop do funkcij Versioning in Check-in /Checkout. Nato lahko WSS razširite s programčkom, da dodate dodatne skupne funkcije, kot so e-poštna opozorila in skupni koledarji.

Opis funkcije

strežnika Microsoft Office SharePoint Server (MOSS) je nad ravnjo WSS in dodaja dodatne funkcije tako osnovnemu nivoju WSS kot tudi dodatnim načinom za interakcijo končnega uporabnika s skladiščem.Podatki so shranjeni v bazi podatkov SQL. S pomočjo Webparts lahko ta informacija uporabniku zagotovi široko paleto različnih modulov in interakcijo v različnih poslovnih scenarijih. Med njimi so številne aplikacije, kot so sodelovanje, upravljanje dokumentov, Sharepoint Designer, upravljanje zapisov (vključno s certificiranimi komponentami do 5015.2), potek dela, personalizacija, naprednejši metapodatki in spletna mesta Web 2.0 in Wikis.
Nazadnje je Microsoft Search Server, sistem iskanja v podjetju, ki omogoča napredne možnosti indeksiranja in iskanja, ki jih je mogoče integrirati v spletni vmesnik MOSS.

Microsoft opisuje SharePoint 2010 kot sodelovanje, portal, iskanje, upravljanje vsebin v podjetju (ECM), upravljanje poslovnih procesov (BPM) in poslovno analitiko (BI).


Prilagodljivo kontrolno orodje

Microsoftov sistem za upravljanje vsebin vam omogoča centralizirati varen prostor za skupno rabo dokumentov in timsko delo. V službi več kot 200 tisoč organizacij po vsem svetu. Ta podjetja uporabljajo SharePoint za ustvarjanje intraneta, shranjevanje, organiziranje in izmenjavo informacij s celotnim podjetjem na eni osrednji lokaciji.
SharePoint je prilagodljivo orodje in ga je mogoče uporabiti na različne načine:
 • kraj, kjer so dokumenti shranjeni;
 • orodje za sodelovanje pri upravljanju dnevnih delovnih tokov in komunikacijskih odčitkov v podjetju.
 • Kaj je spletno mesto SharePoint?

  Ko govorimo o spletnih mestih, mislimo na mesta, kjer lahko ljudje sodelujejo pri iskanju in shranjevanju informacij. Prav tako olajšajosodelovanja Člane svoje ekipe lahko povabite, da delajo na spletnem mestu z vami.

  Ponujajo skupno platformo za skupne dejavnosti. Z drugimi besedami, ko veliko ljudi shrani vsebino na spletnem mestu, lahko dostopajo do te vsebine in jo ločijo člani spletnega mesta in vsi vedo, kje so shranjeni določeni dokumenti (in najnovejše različice). Posodobljeni seznami opravil, najnovejša različica vašega koledarja - vsi so shranjeni v virih skupine. Zato vam ni treba nenehno zahtevati teh dokumentov. Vi (ali skrbnik mesta) se lahko odločite, kdo ima dostop do vsakega odseka. Pravice lahko temeljijo na geografiji, oddelkih, skupnih nalogah.

  Vrednost iskanja

  Pomislite na količino vsebine, ki je ustvarjena v vaši organizaciji: od dokumentov in poročil do slikovnih datotek. Odvisno od velikosti vašega podjetja je lahko iskanje ustreznega dokumenta težavno, ne glede na to, ali gre za predstavitev v PowerPointu, Excelovo preglednico ali drugo vsebino. Zato je iskanje tako pomemben vidik Microsoft SharePoint.

  Seznam in knjižnice

  Mesta so sestavljena iz seznamov SharePoint in knjižnic. Kaj je to? Seznami so glavni gradniki SharePoint Designerja. Skoraj vse, kar ustvarimo v SharePointu, je shranjeno v njem. Ta element večinoma vključuje glave in podatkovne vrstice v Excelovi preglednici. Primer je lahko seznam strank. Seznam SharePoint je veliko bolj dinamičen kot shranjevanje podatkov v Excelu. Takšne postavke so lahko na voljo vsem članom spletnega mestaukazov - brez ustvarjanja nove različice. Kaj to pomeni? Seznam projekta, vključno s pogoji izvajanja, lahko dostopa, dodaja in ureja katera koli oseba, ki ima dostop od katere koli točke kadar koli.

  Prednosti vira

  Skupna raba datotek SharePoint 2013 je postala priljubljena, ker je bila enostavna pot za skupno rabo dokumentov na internetu. Navsezadnje je v njej toliko prednosti. Mnoge organizacije, ki so sprejele SharePoint, so izkoristile priložnost za prenos datotek in skupno rabo teh podatkov z drugimi. Eden od odličnih primerov delitve na spletni strani je ekstranet podjetja, v katerem uporabniki niso na istem mestu ali v domeni za preverjanje pristnosti. Z uporabo preverjanja pristnosti na podlagi obrazca lahko ustvarite račune za osebe, ki so na različnih fizičnih in poslovnih mejah. Z zagotavljanjem enega mesta za splošne dokumente okoli naloge, in ne bistvo podjetja, SharePoint presega obseg skupnih datotek.

  Težave z Microsoft SharePointom

  Iznajdljiv vir z zmogljivimi zmogljivostmi za upravljanje podatkov ima svoje ranljivosti. SharePoint - kaj je to? Problem je podpreti nekatere industrijske standarde. Možnosti upravljanja zapisov SharePoint vam omogočajo, da dokumente hranite zaradi pravnih ali zgodovinskih razlogov. To je lahko problem na nekaterih področjih dejavnosti (medicinskih in finančnih), kjer obstajajo zapletene regulativne zahteve za računovodstvo. V takih primerih se morate v zvezi s tem posvetovati s strokovnjakomposebna industrijska rešitev.

  Sorodne publikacije