Kako spremeniti stolpce in vrstice v Excelu?

Kot pri vsaki dejavnosti, ni mogoče vedno pri delu z datoteko Excel zgraditi tabelo prvič in izdelati podatke tako, da ne zahtevajo prihodnjih sprememb. Še posebej obstajajo situacije, ko morate spremeniti lokacijo elementov stolpca ali vrstice.

Premikanje stolpca v tabeli

Stolpce v Excelu in vrstici lahko spremenite na več načinov. Ostanimo pri premikanju zvočnikov. Izberite graf, ki ga želite premakniti na drugo mesto, tako da kliknete glavo. Kazalec miške premaknite na rob označenega območja, tako da postane ikona prečkanih binarnih puščic.
Če imate različico programa Excel 2007, povlecite stolpec na novo mesto. Če je vaša različica programa 2010 ali novejša, morate s funkcijo Shift povlečete in spustite. Na ta način lahko premaknete enega ali več stolpcev. Če želite premakniti sosednje stolpce, jih preprosto izberite z miško. S tipko Ctrl izberite obseg stolpcev, ki niso sosednji.


Vstavljanje stolpcev

Drug način za spreminjanje serijske številke grafa je kopiranje in lepljenje. Preden spremenite stolpce stolpcev v Excelu, določite s stolpcem, kamor jih želite postaviti. Izberite graf, pred katerim bodo postavljeni vstavki in vstavite prazen stolpec. To lahko storite z uporabo kontekstnega menija "Prilepi" ali elementa "Prilepi" v orodni vrstici "Orodjarna" na kartici Domov. Potrebujete element "Vstavi stolpce na list".
Nato izberite želeni stolpec in ga kopirajte. To naredite tako, da v orodni vrstici odložišča na kartici Domov uporabite gumb Kopiraj. Druga metoda je uporaba kontekstnega menija desnega klika miške Kopiraj. In končno, samo s pritiskom na bližnjico na tipkovnici Ctrl + C.


Nato izberite zgornjo celico novega stolpca in prilepite kopirane podatke z desnim gumbom miške, operacijo "Prilepi" na ploščo odložišča ali kombinacijo Ctrl + V. Po spremembi stolpcev v stolpcih v Excelu sta se v tabeli pojavili dve tabeli istega stolpca. Starega lahko odstranite tako, da ga označite in izberete element »Izbriši« v meniju z desno tipko miške ali s pomočjo razdelka »Izbriši stolpce iz strani« v celičnem oknu. Če ne želite odstraniti stolpca namesto kopiranja, uporabite rez. Ko označujete stolpec, uporabite ukaz Cut iz orodne vrstice ali kontekstnega menija miške. Nato označite stolpec, pred katerim želite dodati podatke, in izvedite operacijo "Vstavi izrežene celice".
Veliko jih skrbi, ali se bodo podatki, formule in izračuni ohranili po spremembi stolpcev v mestih. V Excelu se pri kopiranju-vstavljanju formule v celicah še naprej nanašajo na polja starega območja. V skladu s tem bo prišlo do napake pri odstranitvi starega stolpca. Pri vstavljanju izrezljane kolone se ta postopek izvaja neboleče. Vse, ki jih vsebujejo premaknjeni stolpci informacij, se shranijo in povezave v celicah se preusmerijo na novo lokacijo podatkov.

Premikanjerows

Najpogosteje mora uporabnik spremeniti vrstni red zapisov v tabeli: dvigniti eno zgoraj, spodaj pod drugim. Ne vedno s takšno nalogo je mogoče obravnavati z razvrščanjem. In potem morate ročno premakniti črto. Premikanje vrstice ali vrstice vrstic je lahko enako spreminjanju stolpcev v stolpcih v Excelu. To pomeni, da izberete želene vnose in jih povlečete s tipko Shift, ki jo pritisnete na želeno mesto (ali brez Shift Excel 2007) ali načina izreži in prilepi.

Spremenimo stolpce in vrstice mest

Toda včasih je naloga težja - da postanejo zapisi stolpcev glave stolpcev in, nasprotno, preprosto, zamenjati stolpce in vrstice na mestih. Excel ima možnost izvajati takšno operacijo. To naredite tako, da kopirate celotno preglednico, izberete novo lokacijo, kjer jo boste spremenili (prenesli), in kliknite desno tipko miške, da jo vstavite. Izberite vložke za prenos in kliknite gumb. Podoben ukaz obstaja v meniju Prilepi v podoknu odložišča.
S pomočjo posredovanih informacij lahko v prihodnje preprosto spremenite lokacijo zapisov in stolpcev v Excelu.

Sorodne publikacije