Telefon Xiaomi Mi 5X: funkcije in pregledi

Xiaomi je dobro znana našim domačim uporabnikom mobilnih naprav. Njeni pripomočki uživajo zasluženo popularnost. Uspeh kitajske blagovne znamke je posledica dejstva, da podjetje svoje izdelke prodaja skoraj po ceni in ne poskuša zaslužiti na etiketi. Za razliko od istega "Samsung". Najsvetlejši predstavnik pametnih telefonov na srednji ceni je Xiaomi Mi 5X. Njegove značilnosti so takšne, da zlahka pusti za seboj vse ostale srednje grah drugih proizvajalcev. To je verjetno razlog, zakaj uporabniki radi uporabljajo izdelke Xiaomi. Do sedaj, nekaj besed o samem podjetju.


Malo o podjetju

Proizvajalec je začel svoje življenje leta 2010. Takrat so se zbrali kitajski ljubitelji pametnih telefonov, ustanovili podjetje in začeli razvijati lastne firmware. Začeli so z nestandardnim. Prvi pametni telefon je prišel leto kasneje - leta 2011. Postal je tako priljubljen, da je bil razstavljen naenkrat. O podjetju so govorili doma. Po določenem času je Xiaomi izdal še en stroj, ki je osvojil tudi srca kitajskih uporabnikov. Mnogi od njih so tega proizvajalca imenovali za prvo podjetje. Sčasoma se je vodstvo Xiaomi odločilo, da je čas za odhod na evropske in ruske trge. Kaj je bilo storjeno. In zdaj je podjetje zadovoljilo svoje oboževalce z Xiaomi Mi 5X. Značilnosti in ocene o tej napravi lahko imenujemo njena prva kamera
.
Najbolj zanimivo je to medvsi kitajski proizvajalci samo Xiaomi se niso okaljali škandalov, povezanih z industrijskim vohunjenjem, kopiranjem in drugimi slabimi stvarmi. In to ne more, ampak prosim. Lahko rečemo, da je Xiaomi povsem izvirni proizvajalec s svojim edinstvenim slogom.


Njihove naprave, čeprav rahlo spominjajo na izdelke znanih blagovnih znamk, vendar imajo nekaj edinstvenega okusa. Zato te družbe ne bomo krivili za nepremišljeno kopiranje. Xiaomi je znan kot proizvajalec kakovostnih, poceni in zmogljivih pametnih telefonov. Svetel predstavnik je pametni telefon Xiaomi Mi 5X. Njegove značilnosti bomo obravnavali pozneje in se obrnili na pojav novosti.

Videz in oblikovanje

Sprednja stran naprave je podobna vsem napravam v srednjem cenovnem segmentu. Velik del sprednje plošče je velik zaslon. Pod njo so na voljo priročni navigacijski gumbi. Nad zaslonom je sistem zvočnikov, sprednja kamera, osvetlitev in senzorji bližine ter infrardeči vmesnik. Toda zadnja plošča takoj zažene podobo sedmega iphone. Ta podobnost se zgleduje po dejstvu, da se dvojna kamera nahaja na enak način kot v napravi iz "jabolka". Toda to je podobno koncu. Pod kamero (samo bližje sredini) je skener za prstne odtise. Nič ni več na hrbtu. Poleg logotipa. Gumbi za nastavljanje glasnosti se nahajata na stranskih robovih pripomočka. Obstaja tudi hibridna reža za sim kartice. Treba je omeniti, da je sprednja plošča zaščitena z dodatnim kaljenim steklom Corning Gorilla Glass z učinkom 25 D. To je tonapravo je bolj spoštljiva. To je videz Xiaomi Mi 5X. Podrobne specifikacije strojne platforme bomo obravnavali nekoliko kasneje. Poglejmo si zaslon.

Značilnosti zaslona

Torej, kateri zaslon je bil nameščen v Xiaomi Mi 5X. Tehnične značilnosti zaslona kažejo, da je to dovolj dostojno. Namesto standardne matrike IPS se tukaj uporablja tehnologija LTPS. Omogoča vam, da dobite enake barve kot zasloni Super AMOLED, ki se uporabljajo na pametnih telefonih podjetja Samsung. Res je, da je v hladnih tonih nekaj odhoda. Ampak to ni grozno, saj lahko prilagodite toplotni ton na račun nastavitev. Zaslon ima ločljivost 1920 x 1080 slikovnih pik, kar pomeni Full HD. Gostota je dostojna. Neoboroženo oko ne more obdelati pikslov. Zaslon ima antirefleksni premaz. Prisotna je tudi oljofobna obloga. Največja svetlost je zelo visoka. Tudi s silo. V vsakem primeru, ob neposredni sončni svetlobi, informacije ostajajo berljive. Lahko rečemo, da je to najboljši zaslon v srednjem cenovnem segmentu. Xiaomi, kot vedno, je poskušala slaviti. Zdaj je čas za pregled strojne platforme.

Značilnosti strojne platforme

Zdaj pa preidimo na zmogljivost strojne platforme Xiaomi Mi 5X. Značilnosti "železa" so takšne, da lahko pripomoček deluje brez težav in ustrezno "potegne" tako zahtevne igre, kot je World of Tanks Blitz in Asphalt 8. To podpira osmerokotni 64-bitni Qualcomm procesor s frekvenco 2 GHz. Pomembno vlogo ima tudi operativni spomin4 GB. Po grafu ustreza napredni koprocesor iz Adrene. Lupina deluje hitro, gladko in jasno. Videoposnetek visoke ločljivosti se predvaja brez težav. Vgrajena shramba je lahko 32 in 64 GB. Tisti, ki nimajo dovolj, lahko razširite pomnilnik preko pomnilniške kartice microSD do 256 GB. Naprava ima tudi zelo hiter optični bralnik prstnih odtisov, podporo za omrežja LTE (4G), hitri Wi-Fi in Bluetooth oddajniki, zahtevan niz senzorjev, modul GPS in mikrofon brez zvoka. Takšen izbor možnosti je standard za pametne telefone srednjega cenovnega segmenta.

Kamere (glavne in čelne)

In zdaj, kaj je ponos Xiaomi Mi 5X. Značilnosti in pregled kamere kažejo, da imamo naravno "kamero". Glavni je predstavljen z dvema 13-megapikselnima moduloma s kompleksnim optičnim sistemom. Oba modula sta lahka in širokokotna. Ena se uporablja za upravljanje s predmetom, ki je bližje, drugi pa je odgovoren za obdelavo in zameglitev ozadja v ozadju. Priznati moramo, da so podobe odlične. Obstaja veliko ročnih nastavitev, ki vam bodo pomagale, da se boste počutili kot pravi fotograf. Najbolj dragocena stvar pa je možnost shranjevanja fotografij v formatu RAW. To je znak kakovostnih fotomodul. V pogojih nezadostne osvetlitve, fotoaparat spopasti s svojim delom ni tako dobro, kot bi bilo zaželeno. Ampak to je dovolj. Poleg tega lahko glavna kamera posname video v 4K formatu. Kaj naj rečem o banalni Full HD? Sprednja kamera ni tako napredna. Opremljen jeModul s 5 milijoni slikovnih pik brez bliskavice, pa tudi širokokotni in lahki. Za Selphy in klepet na "Skype" je zelo primerna.

Programska platforma

In kaj je z operacijskim sistemom Xiaomi Mi 5X? Značilnosti programske platforme pravijo, da gadget uporablja svež android z lastniško lupino MIUI. Šesti android je precej dober, toda po ustreznih nadgradnjah Xiaomi inženirjev je še boljši. Videz je podoben pripomočkom Samsung in Apple. Vendar deluje hitro in jasno. Elementi so organizirani na način, ki je bolj primeren za določenega uporabnika. Poleg tega je evropska različica pametnega telefona brez kakršnega koli dodatnega junk-a, ki ga ponavadi ni mogoče odstraniti. Če ste srečni lastnik kitajske različice, potem imate samo eno - spremeniti firmware v evropsko. Obstaja še ena prednost te naprave. Xiaomi redno posodablja OS tudi na sorazmerno starih pripomočkih. Vsak uporabnik ima tako vedno posodobljeno različico vdelane programske opreme.

Baterija

In kako bo novi pametni telefon opravil avtonomijo? Telefon ima odstranljivo Li-Ion baterijo z zmogljivostjo 3080 MAG. Zdi se, da je to katastrofalno malo za Xiaomi Mi 5X. Značilnosti in NFC bodo hitro "pojedle" celotno ceno. In tukaj ni. Pametni telefon lahko deluje v normalnih obremenitvah polnih 2 dni. Vpliva na optimizacijo operacijskega sistema in strojne platforme naprave. To je zelo dober rezultat za sodoben pametni telefon. Upajmo, da bo Xiaomi nadaljeval s temToda duh ne žrtvuje avtonomije v interesu produktivnosti.

Mnenja lastnikov izdelkov

Torej, pojdite na najbolj zanimiv del o Xiaomi Mi 5X. Značilnosti in fotografije smo že razstavili. Prišel je čas za preglede. Kaj pravijo uporabniki o tem pripomočku? Komentarji lastnikov so večinoma ugodni. Mnogi so prijetno presenečeni nad kakovostjo materialov in zanesljivostjo naprave. Tudi večina uporabnikov ugotavlja neverjetno zmogljivost pripomočka te ravni. Toda najbolj pohvalno je dobil kamero pametnega telefona. Res zasluži pohvalo. Samostojna naprava je prejela tudi veliko pozitivnih ocen. Na splošno so skoraj vsi lastniki zadovoljni z nakupom. Predvsem pa je uporabnikom všeč cena pripomočka. Sprva mnogi niso verjeli, da bi takšno napravo lahko prodali za peni. Vendar pa obstajajo tisti, ki gadget kategorično ni všeč. Ti uporabniki ne dajejo počitka vseh vrst stvari. Na primer, mnogi izmed njih se pritožujejo nad dejstvom, da novost ni opremljena s kovinskim ohišjem. Tudi mnogi niso marali zvoka zvočnika. Ampak to so vse prazne kljuke. Glavna stvar - naprava deluje hitro in jasno. In vse te malenkosti, tako kot primer materiala, ne zaslužijo nobene pozornosti.

Na koncu

Torej smo pogledali pametni telefon Xiaomi Mi 5X. Njegove značilnosti vam omogočajo, da to napravo pripišete najboljšim predstavnikom srednjega cenovnega segmenta. Večina naprav v tej kategoriji lahko daleč zapusti. Ampak cena je odkrit proračun. Na splošno je vse v korporativnem slogu "Xiaomi". Pametni telefon je izklopljeneleganten, produktiven, zanesljiv in poceni. In prav to so lastnosti, ki jih cenijo potencialni kupci.

Sorodne publikacije